Σάββατο, 13 Απριλίου 2024

Έριξε μια κουταλιά πιπέρι στο πλυντήριο ρούχων - Αυτό που αντίκρυσε μετά την πλύση ήταν σκέτη αποκάλυψη

Το σπιτικό κόλπο για το πλύσιμο των χρωματιστών και όχι μόνο ρούχων

3 Φεβρουαρίου 2023 14:16
Έριξε μια κουταλιά πιπέρι στο πλυντήριο ρούχων - Αυτό που αντίκρυσε μετά την πλύση ήταν σκέτη αποκάλυψη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Έχετε παρατηρήσει πως τα χρώματα των ρούχων σας ξεθωριάζουν πολύ εύκολα; Μήπως έχετε βαρεθεί να χρησιμοποιείτε συνέχεια χρωμοπαγίδες και θέλετε να βρείτε ένα απλό οικονομικό κόλπο για να προστατεύετε τα ρούχα σας; Η λύση βρίσκεται στο πιπέρι και σήμερα θα σας δείξουμε πώς να το χρησιμοποιήσετε στο πλύσιμο των ρούχων σας. Με την ευκαιρία, δείτε πως θα μαζέψετε το πουλόβερ που μάζεψε στην πλύση.

Τι θα χρειαστείτε

Για αυτό το κόλπο το μόνο που χρειάζεστε είναι απλό μαύρο πιπέρι.

Η μέθοδος

Προσθέστε 1 κ.σ. πιπέρι στη θήκη του πλυντηρίου που βάζετε το απορρυπαντικό και προσθέστε κανονικά το απορρυπαντικό που θα προσθέτατε για μια κανονική πλύση. Πλύνετε κανονικά τα ρούχα σας με κρύο νερό και θα εκπλαγείτε με το αποτέλεσμα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διάφορα χρώματα ρούχων όπως θα κάνατε αν βάζατε μια χρωμοπαγίδα μέσα στο πλυντήριο.

Πώς λειτουργεί το πιπέρι

Η τριβή του πιπεριού με τα υπολείμματα του σαπουνιού (που κολλάνε στα ρούχα και προκαλούν ξεθώριασμα) έχει ως αποτέλεσμα να απομακρύνονται αυτά από τα ρούχα. Από την άλλη μεριά το κρύο νερό απομακρύνει τα υπολείμματα αλλά και τους κόκκους πιπεριού με αποτέλεσμα τα ρούχα σας να καθαρίζουν εύκολα και χωρίς να ξεθωριάζουν.

Έριξε μια κουταλιά πιπέρι στο πλυντήριο ρούχων - Αυτό που αντίκρυσε μετά την πλύση ήταν σκέτη αποκάλυψη

Δεν το γνώριζαν ούτε οι ειδικοί: Αυτός είναι ο λόγος που απαγορεύεται να πλένονται οι πετσέτες μαζί με τα ρούχα

Ένα λάθος, αρκετά συχνό το οποίο δεν γνωρίζουν ούτε οι ειδικοί είναι όταν δεν υπάρχουν πολλά ρούχα για πλύσιμο να βάζετε στην ίδια πλύση τις πετσέτες του μπάνιου ή της κουζίνας με άλλα ρούχα.

Και αυτό είναι όχι μόνο λάθος, αλλά ακόμη και επικίνδυνο για την υγεία. Με την ευκαιρία, δείτε πώς θα μοσχοβολάνε πάντα τα ρούχα σας μετά το πλύσιμο.

Όπως εξηγούν οι ειδικοί, οι πετσέτες – και δη αυτές της κουζίνας – έχουν πολλά βακτήρια. Αν λοιπόν τις βάλετε με τα ρούχα που φοράτε, τα βακτήρια θα μεταφερθούν σε αυτά. Και θα παραμείνουν ακόμη και μετά το πλύσιμο.

ρούχα και πετσέτες πλύσιμο

Εξάλλου, όπως εξηγούν οι πετσέτες και ειδικά της κουζίνας, θα πρέπει να πλένονται πάντα ξεχωριστά και πάντα σε υψηλές θερμοκρασίες, προκειμένου να σκοτωθούν τα βακτήρια και να απολυμανθούν καλά.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share