Παρασκευή, 24 Μαΐου 2024

Τζάμι φούρνου στην "πένα": Το απροσδόκητο κόλπο για αποτελεσματικό καθάρισμα μόνο με 1 αξεσουάρ

Θα σας λύσει τα χέρια!

3 Φεβρουαρίου 2023 13:29
Τζάμι φούρνου στην
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πώς θα μπορούσατε να καθαρίσετε ανάμεσα στο διπλό τζάμι του φούρνου σας; Μέσα σε αυτό το σημείο συσσωρεύονται με τα χρόνια ένα σωρό βρωμιές από τα άπειρα μαγειρέματά σας. Με την ευκαιρία, δείτε το κόλπο με τα αυγά και το αλουμινόχαρτο στον φούρνο.

Καταρχάς γνωρίζετε πως κάθε φούρνος έχει διπλό τζάμι; Αν όχι, ήρθε η ώρα να το πληροφορηθείτε και να μάθετε πως να καθαρίζετε ανάμεσα στα δύο τζάμια. Η διαδικασία είναι πολύ απλή και το μόνο που θα χρειαστείτε είναι ένα πανάκι και μια συρμάτινη κρεμάστρα.

Αρχικά θα πρέπει να αφαιρέσετε το κάτω πορτάκι του φούρνου για να μπορέσετε να περάσετε εύκολα στο επόμενο βήμα.

Τζάμι φούρνου στην 'πένα': Το απροσδόκητο κόλπο για αποτελεσματικό καθάρισμα μόνο με 1 αξεσουάρ

Αν έχετε κάποια παλιά σιδερένια κρεμάστρα τότε μπορείτε να τη χαραμίσετε για το καλό του φούρνου σας. Βγάλτε το σύρμα και μην το ισιώσετε τελείως γιατί θα σας χρειαστεί ο γάντζος που έχει η κρεμάστρα από φυσικού της για να εισχωρήσετε στο εσωτερικό του διπλού τζαμιού.

Στη συνέχεια, αφού φτιάξετε το σύρμα σας, δέστε εκεί με ένα λαστιχάκι, ένα μαντηλάκι καθαρισμού. Προσέξτε να το δέσετε καλά για να μην σας φύγει και παγιδευτεί μέσα στο διπλό τζάμι του φούρνου.

Αφού φτιάξετε το «εργαλείο» σας, σκύψτε κάτω στο πορτάκι του φούρνου και περάστε το σύρμα μέσα στο τζάμι. Σκουπίστε καλά το εσωτερικό του διπλού τζαμιού και επαναλάβετε με καινούριο μαντηλάκι όταν το πρώτο έχει λερωθεί αρκετά.

Λαμπερή σχάρα φούρνου: Το κόλπο με το ξύδι και 1 ακόμα υλικό για αποτέλεσμα που θα συναρπάσει

Οι σχάρες φούρνου καλύπτονται συνήθως με ψημένο λίπος και καμένα τρόφιμα. Με τον καιρό αυτό μπορεί να κάνει τον φούρνο να φαίνεται καφέ και βρώμικος. Με την ευκαιρία, δείτε πως θα εξολοθρεύσετε τους λεκέδες από την κεραμική εστία.

Το καθάρισμα των σχαρών του φούρνου σας άλλωστε δεν είναι κάτι που σκέφτεστε καθημερινά. Θα πρέπει να έχετε στο μυαλό σας ότι οι βρώμικες σχάρες φούρνου μπορούν πραγματικά να επηρεάσουν τη γεύση του φαγητού σας. Έτσι, αποφασίσαμε να δοκιμάσουμε μερικές δημοφιλείς τεχνικές για να βρούμε τους πιο εύκολους και αποτελεσματικούς τρόπους για να καθαρίσετε τις σχάρες του φούρνου σας.

Λαμπερή σχάρα φούρνου: Το κόλπο με το ξύδι και 1 ακόμα υλικό για αποτέλεσμα που θα συναρπάσει

Καθάρισμα με μαγειρική σόδα και ξύδι

Ο καθαρισμός με ξύδι και μαγειρική σόδα είναι μια φιλική προς το περιβάλλον και μη τοξική μέθοδος για τον καθαρισμό των σχαρών του φούρνου σας.

  • Βήμα 1: Φτιάξτε μια πάστα με ξύδι, μαγειρική σόδα και νερό. Προσπαθήστε να κάνετε την πάστα λίγο πιο λεπτή από την οδοντόκρεμα.
  • Βήμα 2: Απλώστε την πάστα σε όλες τις σχάρες του φούρνου σας και αφήστε τη να καθίσει. Όσο περισσότερο κάθεται, τόσο περισσότερη βρωμιά και λίπος θα αφαιρέσει. Ψεκάστε λίγο νερό πάνω από τα ράφια για να προσθέσετε λίγη υγρασία εάν χρειάζεται.
  • Βήμα 3: Χρησιμοποιώντας ένα σφουγγάρι ή ένα πανί, σκουπίστε τυχόντα υπολείμματα.

Χρόνος: 10 λεπτά δουλειάς ή περισσότερο (ανάλογα με το πόση ώρα θα αφήσετε την πάστα)

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share