Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2023

Μούχλα στο λάστιχο ψυγείου: Το κόλπο με την μαγειρική σόδα για να την καθαρίσετε δραστικά στο λεπτό

Φυσικό και αποτελεσματικό!

3 Φεβρουαρίου 2023 13:14
Μούχλα στο λάστιχο ψυγείου: Το κόλπο με την μαγειρική σόδα για να την καθαρίσετε δραστικά στο λεπτό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το λάστιχο του ψυγείου είναι ένα ύπουλο σημείο, που μαζεύει αρκετή βρομιά και πολλές φορές μπορεί να βγάλει και μούχλα. Λόγω του ότι δεν είναι εμφανές με την πρώτη ματιά, οι περισσότεροι τείνουμε να το αγνοούμε και να μην το καθαρίζουμε.

Η συγκεκριμένη λωρίδα από καουτσούκ που συνδέεται γύρω από την εξωτερική περίμετρο του ψυγείου έχει έναν πολύ συγκεκριμένο σκοπό, ο οποίος είναι να σφραγίζει και να διατηρεί τον κρύο αέρα στο εσωτερικό και τον ζεστό αέρα στο εξωτερικό.

Με την ευκαιρία δείτε τους κανόνες που πρέπει να τηρείτε πάντα στο ψυγείο.

Έτσι βοηθά στη ρύθμιση της εσωτερικής θερμοκρασίας του ψυγείου και του καταψύκτη. Αν δεν έχει τη σωστή στεγανοποίηση, το ψυγείο σας δεν θα κρυώσει σωστά, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε κατανάλωση υψηλής ενέργειας ή ακόμα και σε χαλασμένα τρόφιμα.

Κρατώντας το λάστιχο σε καλή κατάσταση εξοικονομείτε χρόνο και χρήμα. Η συνηθισμένη περίοδος καθαρισμού είναι ανά 3 μήνες.

Ξύδι, νερό και σόδα ή

Χρησιμοποιήστε ένα μείγμα από ξύδι νερό και σόδα και με ένα βρεγμένο σφουγγάρι η μια οδοντόβουρτσα αφαιρέσετε τυχόν κολλημένα τρόφιμα και σκουπίστε με ένα μαλακό πανάκι.

Χλωρίνη και νερό

Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία όπως με το ξύδι. Στο τέλος είτε τρίψτε το λάστιχο με μια μικρή ποσότητα από ελαιόλαδο ή λοσιόν σώματος.

Δείτε το video

Υγρασία και μούχλα στην ντουλάπα: Το λάθος που κάνετε με τα ρούχα - Το απλό κόλπο για να την εξαφανίσετε

Η υγρασία και η μούχλα που μαζεύονται στην ντουλάπα είναι ένα πολύ συχνό φαινόμενο με το οποίο έρχονται αντιμέτωποι πολλοί άνθρωποι. Παράλληλα, δείτε εδώ πώς να αποφύγετε την υγρασία στα παντζούρια σας.

Ο λόγος που οι ντουλάπες σας γεμίζουν μούχλα είναι ότι πρόκειται για σκοτεινούς, κλειστούς χώρους όπου υπάρχει έλλειψη αέρα και φωτός. Σε τέτοιους χώρους η μούχλα κάνει πολύ συχνά την εμφάνισή της.

Για να την εξαφανίσετε ή να αποτρέψετε την εμφάνισή της μούχλας κάντε το εξής:

Πάρτε ένα κομμάτι τούλι και βάλτε μερικές λευκές κιμωλίες μέσα σε αυτό. Κλείστε το με λίγο σπάγγο και βάλτε το σε μια γωνιά της ντουλάπας σας. Η κιμωλία έχει την ικανότητα να απορροφάει την υγρασία.

Έξτρα πληροφορία: Μην κρεμάτε ποτέ στην ντουλάπα σας ρούχα που μόλις σιδερώσατε. Το ζεστό ρούχο διατηρεί ακόμα τους υδρατμούς του οι οποίοι απελευθερώνονται μέσα στην ντουλάπα και κάνουν πιο εύκολη την εμφάνιση της υγρασίας. Αφήνετε επομένως τα ρούχα σας να κρυώνουν πριν τα κρεμάσετε μετά το σιδέρωμα.

Υγρασία και μούχλα στην ντουλάπα

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share