Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Γρατζουνιές στα γυαλιά: Τα 4 κόλπα των ειδικών για να γίνουν σαν καινούργια

Κι όμως, γίνεται!

3 Φεβρουαρίου 2023 12:05
Γρατζουνιές στα γυαλιά: Τα 4 κόλπα των ειδικών για να γίνουν σαν καινούργια
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Έχουν τα γυαλιά σας γρατζουνιές και θεωρείτε πως η μόνη λύση είναι να αγοράσετε καινούρια; Μην απογοητεύεστε! Τα 4 κόλπα των ειδικών θα τα κάνουν σαν καινούργια.

Παρακάτω σας έχουμε τις λύσεις για να επαναφέρετε τα γυαλιά σας στην αρχική τους κατάσταση και να «απαλύνετε» σημαντικά τις γρατζουνιές. Με την ευκαιρία, δείτε για ποιο λόγο ο Ηλίας Ψινάκης φοράει γυαλιά ηλίου σε κλειστούς χώρους.

1ος τρόπος: Χρησιμοποιώντας μια οδοντόκρεμα που να μην είναι ούτε σε μορφή gel αλλά ούτε και λευκαντική, βάλετε μια μικρή ποσότητα πάνω στη γρατζουνιά. Τρίψτε το σημείο με ένα βαμβάκι και στη συνέχεια ξεπλύνετε. Η γρατζουνιά θα έχει εξαφανιστεί!

γρατζουνιές στα γυαλιά

2ος τρόπος: Το κερί αυτοκινήτου είναι επίσης μια λύση που μπορεί να βοηθήσει σημαντικά. Βάλτε μια μικρή ποσότητα πάνω στη γρατζουνιά, τρίψτε με το δάχτυλό σας απαλά και στη συνέχεια πλύντε καλά με νερό και σαπούνι.

3ος τρόπος: Η βαζελίνη μπορεί επίσης να βοηθήσει στο να διώξετε γρατζουνιές από γυαλιά ηλίου ή μυωπίας. Βάλτε μια μικρή ποσότητα πάνω στη γρατζουνιά, τρίψτε με το δάχτυλό σας απαλά και ξεπλύνετε.

4ος τρόπος: Βάλτε μέσα σε ένα βαζάκι 2 κ.σ. μαγειρική σόδα και νερό και ανακατέψτε το μείγμα. Βουτήξτε ένα βαμβάκι στο μείγμα και με αυτό τρίψτε τη γρατζουνιά. Στη συνέχεια ξεπλύνετε καλά και τα γυαλιά σας είναι έτοιμα!

Θαμπώνουν τα γυαλιά σας ενώ φοράτε μάσκα; Το απόλυτο κόλπο για να μην ξανασυμβεί

Όπως έχει γνωστοποιηθεί οι προστατευτικές μάσκες θα γίνουν πλέον μέρος της καθημερινότητάς μας. Ένα μεγάλο ερώτημα για όσους φορούν γυαλιά, είναι πως θα τη χρησιμοποιούν καθώς αυτά... θαμπώνουν. Επίσης, δείτε πως μια γυναίκα κάνει το μακιγιάζ χωρίς να αποχωριστεί ούτε λεπτό τη μάσκα της.

Η επιστήμη δίνει τη λύση. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε για να αποφύγετε το θάμπωμα των γυαλιών από τη μάσκα, είναι λίγο πριν βγείτε από το σπίτι να τα πλύνετε με λίγο σαπουνόνερο, τινάζοντάς τα για να απομακρύνετε το περιττό προϊόν. ​Στη συνέχεια, είτε τα αφήνετε να στεγνώσουν με φυσικό τρόπο είτε τα σκουπίζετε απαλά με μια μαλακή πετσέτα. Είστε έτοιμη να φορέσετε άφοβα τη μάσκα σας!

Ουσιαστικά, το σαπούνι δημιουργεί ένα αόρατο “φιλμ” που κάνει τα σταγονίδια της ανάσας μας να απλώνονται ομαλά στην επιφάνεια των φακών μας. Έτσι τα γυαλιά μας παραμένουν καθαρά, και η χρήση της μάσκας γίνεται ευκολότερη.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share