Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2023

Αυτό το λάθος κάνουμε όλοι με τις πετσέτες μπάνιου και μεταφέρουμε βακτήρια παντού

Μεγάλη προσοχή!

3 Φεβρουαρίου 2023 08:59
Αυτό το λάθος κάνουμε όλοι με τις πετσέτες μπάνιου και μεταφέρουμε βακτήρια παντού
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πετσέτα μπάνιου: Το ερώτημα που απασχολεί πολλές γυναίκες και όχι μόνο, είναι ένα. Μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει την ίδια πετσέτα για να σκουπίσει, το σώμα του και το πρόσωπό του; Ακολουθούν όλα όσα οφείλετε να γνωρίζετε για το συγκεκριμένο θέμα.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: «Φρεσκαδούρα» οι πετσέτες της κουζίνας: 3 πανέξυπνοι τρόποι για να τις καθαρίσετε και να τις απολυμάνετε στη στιγμή

Αναλυτικότερα:

Πετσέτα μπάνιου – Συμβουλές για την υγεία: Τι ακριβώς συμβαίνει, με τα βακτήρια

βακτήρια μπορούν να παραμείνουν σε κάθε είδους πετσέτα ανεξάρτητα από το σημείο που την χρησιμοποιείτε. Βακτήρια, μύκητες, νεκρά κύτταρα του δέρματος, έλαια και άλλα κατάλοιπα συσσωρεύονται. Για το λόγο αυτό, όχι μόνο είναι απαραίτητη η ξεχωριστή πετσέτα για το πρόσωπό σας αλλά πρέπει και να την αλλάζετε τακτικά, ιδίως αν αντιμετωπίζετε προβλήματα στο δέρμα, όπως η ακμή.

Εκτός από το πλύσιμο στο πλυντήριο για να διατηρήσετε τις πετσέτες σας απαλλαγμένες από βακτηρίδια και βρωμιά, είναι πολύ σημαντικό να στεγνώνουν καλά ανάμεσα στις χρήσεις. Αυτό σημαίνει ότι αφού σκουπίσετε το πρόσωπο σας, καλό είναι να αφήνετε τις πετσέτες να αεριστούν μακριά από το μπάνιο. «Οι πετσέτες που κρέμονται όλη την ώρα δίπλα στο ντους, μένουν υγρές και μπορεί να αναπτυχθεί μούχλα», εξηγεί η Talakoub.

Πετσέτα μπάνιου – Συμβουλές για την υγεία:Τι συμβουλεύει η δερματολόγος, Lily Talakoub

Αυτό το λάθος κάνουμε όλοι με τις πετσέτες μπάνιου και μεταφέρουμε βακτήρια παντού

«Δεν πρόκειται μόνο για θέμα καθαριότητας. Τα προϊόντα που βάζετε στο σώμα σας, όπως ενυδατικές κρέμες, αρώματα και προϊόντα για τα μαλλιά, δεν θα ήταν καλό να καταλήξουν στο πρόσωπό σας», εξηγεί. «Μπορούν να φράξουν τους πόρους. Μπορούν να αυξήσουν τα σπυράκια ή ακόμη να προκαλέσουν ερεθισμό ή εξανθήματα».

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share