Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2023

Ξύδι το θαυματουργό καθαριστικό - 5+1 τρόποι για να το χρησιμοποιήσετε

Απίθανα τρικ

2 Φεβρουαρίου 2023 16:58
Ξύδι το θαυματουργό καθαριστικό - 5+1 τρόποι για να το χρησιμοποιήσετε
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το ξύδι έχει μοναδικές καθαριστικές ιδιότητες, καθώς διαλύει τα άλατα αλλά και τα λίπη και επιπλέον έχει αντιμικροβιακή δράση. Έτσι μπορεί να αντικαταστήσει πολλά από τα χημικά καθαριστικά που χρησιμοποιούμε τόσο στην κουζίνα όσο και στο μπάνιο. Παράλληλα, δείτε εδώ ένα διαχρονικό κολπάκι της γιαγιάς για μοσχοβολιστές πετσέτες στη στιγμή.

Ξύδι: 5+1 τρόποι για να το χρησιμοποιήσετε στο καθάρισμα

  1. Αφαιρεί τα άλατα: Μπορείτε να ρίξετε ξύδι σε όποια επιφάνεια έχει άλατα, είτε είναι βρύση, είτε νεροχύτης, μπαταρίες μπάνιου, ή είδη υγιεινής. Αφήστε το να δράσει για μία ώρα και έπειτα ξεβγάλτε με νερό. Η λάμψη θα σας εκπλήξει ευχάριστα.
  2. Αφαιρεί τις μυρωδιές: Αν το ψυγείο σας μυρίζει άσχημα, βάλτε ένα φλυτζάνι με ξύδι και αφήστε το όλη τη νύχτα. Το πρωί το ξύδι θα έχει εξαφανίσει τις άσχημες μυρωδιές.
  3. Αφαιρεί τα λίπη: Εάν όταν πλένετε τα πιάτα δυσκολεύεστε να αφαιρέσετε τα λίπη τότε δοκιμάστε να ρίξετε ξύδι στο σφουγγάρι που χρησιμοποιείτε. Μπορείτε να ρίξετε ξύδι σε ταψιά και κατσαρόλες και αφού αφήσετε λίγα λεπτά για να δράσει, στη συνέχεια να τα πλύνετε.
  4. Έξτρα λάμψη στο πλυντήριο πιάτων: Πριν βάλετε σε λειτουργία το πλυντήριο πιάτων ρίξτε μέσα ξύδι (σαν να ψεκάζετε). Μόλις η πλύση ολοκληρωθεί, εκτός από τα καθαρά πιάτα και τα σκεύη σας, θα έχει λάμψει και το εσωτερικό του πλυντηρίου.
  5. Σφουγγάρισμα: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ξύδι για να σφουγγαρίσετε το σπίτι και το μπαλκόνι σε περίπτωση που έχετε πλακάκια. Μέσα στον κουβά ρίξτε αρκετό ζεστό νερό και ένα φλυτζάνι ξύδι.
  6. Τζάμια: Χρησιμοποιήστε το αραιωμένο μέσα σε χλιαρό νερό για να καθαρίσετε τα τζάμια στα παράθυρα του σπιτιού σας.

Tρόποι για να το χρησιμοποιήσετε το ξύδι στο καθάρισμα

Δοκιμάζοντας τις παραπάνω πρακτικές, δεν συνεισφέρετε μόνο οικολογικά στο περιβάλλον αλλά κάνετε και εξοικονόμηση χρημάτων αφού τα απορρυπαντικά έχουν αρκετά υψηλό κόστος.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share