Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Δυσωδία στο ψυγείο: Το κόλπο με τον καφέ για να καταπολεμήσετε τις άσχημες μυρωδιές

Θα μας θυμηθείτε!

1 Φεβρουαρίου 2023 14:18
Δυσωδία στο ψυγείο: Το κόλπο με τον καφέ για να καταπολεμήσετε τις άσχημες μυρωδιές
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αν είστε λάτρεις του καφέ τότε παράγετε μια γενναία ποσότητα χρησιμοποιημένου καφέ καθημερινά. Και κατά πάσα πιθανότητα την πετάτε στα σκουπίδια. Με την ευκαιρία, δείτε πως θα ζωντανέψτε τα φυτά σας με καφέ.

Αρχικά αξίζει να αναφέρουμε πως το πιο ακατάλληλο σημείο για να πετάξετε τον καφέ σας είναι ο νεροχύτης της κουζίνας σας. Ο καφές είναι άλλωστε από τους νο1 λόγους που βουλώνουν τα σιφόνια της κουζίνας. Ωστόσο σας προτρέπουμε να μην τον πετάτε ούτε στα σκουπίδια! Γιατί;

Στο καθάρισμα

Ο καφές είναι ιδανικός για να τρίψετε τα τηγάνια και τις κατσαρόλες σας, αλλά και για να τον χρησιμοποιήσετε για να απομακρύνετε ξεραμένο φαγητό από ράφια και πάγκους. Επίσης είναι κατάλληλος για να καταπολεμήσετε τις άσχημες μυρωδιές: βάλτε τον στον κάδο απορριμμάτων μαζί με μαγειρική σόδα ή διατηρήστε τον σε ένα βαζάκι στο ψυγείο για να απορροφήσει τις μυρωδιές από τα τρόφιμα.

Δυσωδία στο ψυγείο: Το κόλπο με τον καφέ για να καταπολεμήσετε τις άσχημες μυρωδιές

Ζέστη και υγρασία φέρνουν τις κατσαρίδες στο σπίτι - Το κόλπο με τον καφέ για να τις διώξετε

Όλοι μας έχουμε έρθει αντιμέτωποι σε κάποια στιγμή με τις κατσαρίδες. Οι κατσαρίδες ζουν κυρίως σε υπονόμους, αποχετεύσεις και υδροροές, επειδή είναι σκιερά και υγρά σημεία. Η άνοδος της θερμοκρασίας αυτές τις μέρες, σε συνδυασμό με την υγρασία, κάνουν τις κατσαρίδες να βγαίνουν συχνότερα.

Μια απρόσμενη λύση για τις κατσαρίδες στο σπίτι, έρχεται από ένα υλικό που έχει κάθε κουζίνα: τον καφέ! Παράλληλα, τοποθετήστε αυτό το θαυματουργό φυτό σε κάθε γωνία του σπιτιού σας και δεν θα τις ξαναδείτε!

Πώς να απαλλαγείτε από τις κατσαρίδες χρησιμοποιώντας καφέ

Μερικοί λένε ότι το κάποια ουσία που υπάρχει στον καφέ σκοτώνει τις κατσαρίδες, ενώ άλλοι λένε ότι η μυρωδιά είναι εκείνη που τις απομακρύνει. Όπως και να ‘χει, ο καφές είναι μια από τις καλύτερες φυσικές μεθόδους για να εξολοθρεύσετε τις κατσαρίδες.

Θα πρέπει να έχετε 2-3 μεγάλα γυάλινα βάζα, λίγο αλεσμένο καφέ, νερό και 2-3 μικρά ποτήρια.

Ζέστη και υγρασία φέρνουν τις κατσαρίδες στο σπίτι - Το κόλπο με τον καφέ για να τις διώξετε

Διαδικασία πρέπει να ακολουθήσετε:

  • Γεμίστε το γυάλινο βάζο περίπου μέχρι την μέση με νερό. Βάλτε τον καφέ στα μικρά ποτήρια.
  • Τοποθετήστε ένα ποτήρι μέσα στο κάθε μεγάλο γυάλινο βάζο.
  • Στη συνέχεια, τοποθετήστε αυτά τα βάζα κοντά στο μέρος όπου πιστεύετε ότι φωλιάζουν κατσαρίδες, ή στα σημεία που τις έχετε παρατηρήσει πιο συχνά.
  • Μια κατσαρίδα έλκεται από το άρωμα του καφέ και θα προσπαθήσει να εισέλθει στο βάζο.
  • Μόλις η κατσαρίδα πέσει στο βάζο με το νερό, είναι σχεδόν αδύνατο να ξεφύγει.
  • Κάθε μέρα να ελέγχετε το βάζο για να δείτε αν έχει εγκλωβισμένη κατσαρίδα και ανάλογα μπορείτε τα την πετάξετε.
  • Αντικαταστήστε τον καφέ και το νερό και τοποθετήστε την παγίδα ξανά για να πιάσετε περισσότερες. Επαναλάβετε μέχρι να μην δείτε άλλες σε κανένα βάζο για μια-δυο μέρες.
 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share