Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Στον «αστερισμό» του ξυδιού: Διαχρονικό κολπάκι της γιαγιάς για μοσχοβολιστές πετσέτες στη στιγμή

Έτσι θα εξαφανίσετε κάθε δυσάρεστη μυρωδιά

1 Φεβρουαρίου 2023 09:15
Στον «αστερισμό» του ξυδιού: Διαχρονικό κολπάκι της γιαγιάς για μοσχοβολιστές πετσέτες στη στιγμή
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μάθετε πώς θα αποχαιρετίσετε τις άσχημες οσμές και τη μυρωδιά της μούχλας από τις πετσέτες του μπάνιου σας και, κυρίως, πώς θα τις διατηρείτε πάντα φρέσκες.

Η φίλη μας Μαρία Βενέτη από το Ναύπλιο θέλει οι πετσέτες του μπάνιου της να είναι πάντα φρέσκες και μυρωδάτες και να μη μυρίζουν μούχλα και υγρασία. Συγκεκριμένα, μας ρώτησε: «Υπάρχει κάποιος τρόπος να τις φρεσκάρω ώστε να μη μυρίζουν μούχλα;» Με την ευκαιρία, δείτε το κόλπο για να απομακρύνετε τη μούχλα από το μπάνιο.

Σε κανέναν δεν αρέσει όταν βγαίνει από ένα ζεστό κι απολαυστικό μπάνιο να τυλίγεται με μια πετσέτα που μυρίζει, αλλά δυστυχώς την έχουμε πατήσει όλοι μας. Γιατί συμβαίνει αυτό ακόμα και στις φρεσκοπλυμένες πετσέτες μπάνιου; Οι βασικοί λόγοι είναι δύο: είτε πλένετε τις πετσέτες σας σε χαμηλή θερμοκρασία κι έτσι δεν καθαρίζουν καλά, είτε τις απλώνετε σε κάποιο σημείο που αργούν να στεγνώσουν με αποτέλεσμα να μαζεύουν υγρασία.

Όπως κι αν έφτασαν στο σημείο να μυρίζουν, τα νέα είναι καλά μιας και το φρεσκάρισμα τους είναι μια πραγματικά εύκολη υπόθεση: για να ξεφορτωθείτε, λοιπόν, την επίμονη και δυσάρεστη οσμή της μούχλας, δεν έχετε παρά να γεμίσετε μια λεκάνη με ζεστό νερό και σε αυτή να διαλύσετε 1-2 φλ. ξίδι.

Στη συνέχεια, βάλτε τις πετσέτες στο πλυντήριο και πλύντε τις ξανά χρησιμοποιώντας, ωστόσο, και απορρυπαντικό αυτή τη φορά. Τέλος, μην ξεχνάτε ότι ο χρυσός κανόνας για να μην παίρνουν... υγρασία και -προπάντων- μυρωδιά οι πετσέτες σας είναι να τις απλώνετε μετά από κάθε χρήση ώστε να στεγνώνουν καλά.

Κόλπο της γιαγιάς με ξύδι

Πετσέτες μπάνιου: Το δοκιμασμένο σπιτικό κόλπο για να τις κάνετε αφράτες 1 θαυματουργό υλικό

Οι περισσότεροι από εμάς για να μην πούμε όλοι αντιμετωπίζουμε προβλήματα με τις πετσέτες μπάνιου μας. Τη μια μυρίζουν μούχλα, την άλλη δεν στεγνώνουν με τίποτα, την άλλη ξεθωριάζει το χρώμα τους. Ακόμα και οι πετσέτες που είναι υψηλής ποιότητας θέλουν φροντίδα και περιποίηση.

Δείτε τι πρέπει να κάνετε για να λύσετε όλα τα προβλήματα με ελάχιστο κόπο:

Μυρίζουν μούχλα

Σίγουρα δεν σας αρέσει μια πετσέτα που μυρίζει, ειδικά όταν μόλις έχετε κάνει ένα όμορφο, ζεστό μπάνιο κι ετοιμάζεστε να σκουπιστείτε με αυτήν. Αν οι καθαρές πετσέτες σας έχουν μια άσχημη μυρωδιά πλύντε τις στο πιο καυτό νερό που μπορούν να αντέξουν ρίχνοντας μέσα σε αυτό και 1-2 φλ. ξίδι. Μετά, πλύντε τις ξανά στο πλυντήριο όπως κάνετε συνήθως. Πολύ σημαντικό είναι επίσης να τις κρεμάτε στη βεράντα σας μετά το μπάνιο έτσι ώστε να στεγνώνουν πλήρως πριν την επόμενη χρήση τους.

Έχουν γίνει σαν ελαφρόπετρα

Αν οι πετσέτες σας έχουν σκληρύνει πολύ -πράγμα που κανείς δεν θέλει- τότε φροντίστε να μην βάζετε πολύ απορρυπαντικό στο πλυντήριο όταν τις πλένετε. Μην νομίζετε πως όσο περισσότερο απορρυπαντικό βάζετε θα γίνονται όλο και πιο μαλακές. Επιπλέον κάθε 3-4 πλυσίματα καλό είναι να μην βάζετε μαλακτικό στο πλύσιμό τους για να μην καταπονείτε το ύφασμά τους.

Ξεθωριάζουν

Αν θέλετε οι πετσέτες σας να διατηρούν τα χρώματά τους όμορφα και φωτεινά θα πρέπει να βάλετε μαζί με το απορρυπαντικό στο πλυντήριο που θα τις πλύνετε για πρώτη φορά, και λίγο ξίδι. Έπειτα στεγνώστε τις όπως σας λέει ο κατασκευαστής στις οδηγίες. Έτσι θα καταφέρετε να γλιτώσετε από το ξεθώριασμα.

Δεν στεγνώνουν καλά

Αυτό συνήθως αποτελεί πρόβλημα με τις καινούργιες πετσέτες. Αν, λοιπόν, έχετε μόλις αγοράσει καινούργιες πετσέτες και δεν στεγνώνουν με τίποτα μετά τη χρήση τους, μην θεωρήσετε ότι είναι άχρηστες. Περιμέντε να πλυθούν και να στεγνώσουν πλήρως 4-5 φορές (μπορεί και περισσότερο) και θα φτιάξουν. Το πλύσιμο θα αφαιρέσει σιγά-σιγά το υλικό που τους βάζουν οι κατασκευαστές για να φαίνονται μαλακές στο κατάστημα, κάτι που συμβάλλει στο ότι δεν στεγνώνουν εύκολα. Κάντε λίγη υπομονή και θα λυθεί το πρόβλημα.

Αφήνουν χνούδι στο μπάνιο και σε εσάς

Αν οι πετσέτες σας «μαδάνε» η λύση είναι και πάλι να τις πλύνετε μερικές φορές μέχρι να φύγουν όσα χνούδια πρέπει να φύγουν και να σταματήσουν πλέον να μαδάνε.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share