Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Έντομα υγρασίας: Καταπολεμήστε τα με πατάτα και άλλα 4 υλικά σε χρόνο dt

Θα πάθετε πλάκα με το αποτέλεσμα!

1 Φεβρουαρίου 2023 08:27
Έντομα υγρασίας: Καταπολεμήστε τα με πατάτα και άλλα 4 υλικά σε χρόνο dt
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το ασημόψαρο ή αλλιώς ψαράκι της υγρασίας, είναι ένα άπτερο έντομο της κατηγορίας θυσάνουρα. Το λέμε ασημόψαρο, λόγω του ασημένιου χρώματός του και επειδή όταν κινείται, πηγαίνει πέρα δώθε σαν ψάρι. Αγαπά τα ζεστά και υγρά μέρη και έτσι το συναντάμε συνήθως σε μέρη όπως το μπάνιο, κοντά σε σωληνώσεις, στο υπόγειο, στο πατάρι κλπ. Με την ευκαιρία, δείτε το σπιτικό μείγμα με μαγειρική σόδα, ξύδι και άλλα 2 υλικά που θα κάνει το μπάνιο λαμπίκο.

Παρά την ενόχληση, είναι στην πραγματικότητα αβλαβή και μπορούν να μας απαλλάξουν από τα ακάρεα και τα σπόρια μούχλας. Σε κάποιες περιπτώσεις όμως χρειάζεται απεντόμωση, καθώς αν πολλαπλασιαστούν έντονα, μπορούν να φθείρουν διάφορα αντικείμενα, όπως βιβλία και ταπετσαρίες.

5 φυσικοί τρόποι για να απαλλαγείτε από τα ζωύφια της υγρασίας

  • Πατάτα

Του αρέσει να τρώει ταπετσαρία, πιτυρίδα, μαλλιά ή μούχλα, δεδομένου ότι προτιμούν μια διατροφή που περιέχει άφθονο άμυλο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι πατάτες είναι εξαιρετικές για τα προσελκύσουν από τις κρυψώνες τους.

Έντομα υγρασίας: Καταπολεμήστε τα με πατάτα και άλλα 4 υλικά σε χρόνο dt

Κόψτε μια πατάτα στη μέση, σκάψτε την λίγο και κάντε μια μικρή εσοχή στο πλάι της. Τοποθετήστε την πατάτα σε μια μεμβράνη με την εσοχή στραμμένη προς τα κάτω. Το ασημόψαρο θα συρθεί κάτω από την πατάτα, ώστε να τραφεί. Μόλις προσελκύσει αρκετά, μπορείτε να τυλίξετε τη μεμβράνη με την πατάτα και να την πετάξετε.

  • Μέλι

Το ασημόψαρο έχει επίσης αδυναμία στα γλυκά οπότε το μέλι ή το σιρόπι λειτουργούν εξίσου καλά με τις πατάτες. Απλώστε λίγο μέλι σε κομμάτι χαρτί ή φύλλο ψησίματος και αφήστε το έξω. Τα έντομα θα κολλήσουν στο μέλι. 9 Φυτά που Ταιριάζουν Απόλυτα στο Μπάνιο

  • Μπέικιν πάουντερ

Εάν δεν θέλετε να δείξετε έλεος σε αυτά τα μικρά έντομά, ετοιμάστε ένα μείγμα από μπέικιν πάουντερ και ζάχαρη. Δελεασμένα από τη ζάχαρη, τα έντομα θα φάνε το μπέικιν πάουντερ που θα φουσκώσει μέσα τους και θα τα εξολοθρεύσει.

  • Λεβάντα

Αντί να πιάσετε τα μικρά έντομα, μπορείτε επίσης να τα διώξετε. Για να το κάνετε αυτό, αφήστε φακελάκια λεβάντας γύρω από το σπίτι σας ή προσθέστε μερικές σταγόνες λάδι λεβάντας στο νερό όταν σκουπίζετε τα πατώματα.

  • Γυάλινη παγίδα

Γεμίστε ένα γυάλινο βάζο με βρώμη και τυλίξτε το με χαρτοταινία. Τα έντομα θα συρθούν στο βάζο, αλλά δεν θα μπορούν να βγουν καθώς θα γλιστρούν στο γυαλί.

Εκτός από την ενόχληση, τα ασημόψαρα υποδεικνύουν υπερβολική υγρασία, μούχλα ή κακή μόνωση στο σπίτι σας. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να μάθετε τι προκαλεί την εμφάνιση τους.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share