Σάββατο, 15 Ιουνίου 2024

Κεραμική εστία: Το απόλυτο tip είναι ένα - Κορυφαία πρόταση του Σπύρου Σούλη για να λάμψει στη στιγμή!

Έτσι θα γίνει λαμπίκο εύκολα και γρήγορα!

1 Φεβρουαρίου 2023 08:24
Κεραμική εστία: Το απόλυτο tip είναι ένα - Κορυφαία πρόταση του Σπύρου Σούλη για να λάμψει στη στιγμή!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Υπάρχει ένα υλικό που ήδη έχετε στην κουζίνα σας και θα σας βοηθήσει να καθαρίσετε αποτελεσματικά την κεραμική σας εστία.

Τι θα χρειαστείτε

Το μόνο που θα χρειαστείτε για το καθάρισμα της κεραμικής εστίας είναι 1 φλ. μαγειρική σόδα σε σκόνη και δύο πανάκια (ένα στεγνό και ένα νωπό).

Παράλληλα, σας προτείνουμε και το καθαριστικό πατώματος: Ανακατέψτε ξύδι και άλλα 3 υλικά για το πιο αποδοτικό σφουγγάρισμα στο σπίτι

Ξεκινήστε ρίχνοντας στην κεραμική εστία τη μαγειρική σόδα. Φροντίστε να ρίξετε διάσπαρτα σε διάφορα σημεία. Στη συνέχεια με το στεγνό πανί αρχίστε να τρίβετε τη μαγειρική σόδα πάνω σε όλη την επιφάνεια της εστίας. Στο τέλος πάρτε ένα νωπό πανί και συνεχίστε το τρίψιμο.

Έτσι καθάριζαν τις κουζίνες τους τη δεκαετία του 1930 και όπως φαίνεται αυτό το tip έχει εφαρμογή ακόμα και σήμερα.

Καθάρισμα κεραμικής εστίας

Από το ξεσκόνισμα μέχρι το σφουγγάρισμα: 4 μεγάλα μυστικά καθαριότητας από τον Σπύρο Σούλη

Το σπίτι μας καθορίζει πολλές φορές και τη ζωή μας. Έρευνες έχουν αποδείξει ότι όταν ξυπνάμε σε ένα καθαρό σπίτι νιώθουμε καλύτερα και ξεκινάμε τη μέρα μας περισσότερο αισιόδοξοι και με περισσότερη χαρά.

Όταν όμως ξυπνάμε σε ένα σπίτι με πεταμένα πράγματα παντού, σκόνες και βρωμιές, τότε η διάθεσή μας είναι πεσμένη ακόμα και αν δεν έχουμε συνειδητοποιήσει τον λόγο. Το σπίτι μας αντανακλά τη διάθεσή μας αλλά και αντίστροφα! Η αλλαγή που θα νιώσετε στην ψυχολογία σας μέσα σε ένα τακτικό και καθαρό σπίτι θα είναι κάτι που δεν φανταζόσασταν ποτέ.

Αναλυτικότερα, όσα μας προτείνει ο Σπύρος Σούλης:

Οργάνωση

Η πιο σημαντική συμβουλή που έχουμε να σας δώσουμε είναι να «απλοποιήσετε» την καθημερινότητά σας αλλάζοντας κάποια πράγματα στο σπίτι σας. Αποσύρετε αρκετά αντικείμενα που δεν χρησιμοποιείτε πια και βάλτε σε τάξη κάθε γωνιά του σπιτιού.

Όσο πιο οργανωμένο είναι το σπίτι σας τόσο πιο γρήγορα θα ξεμπερδεύετε με το σκούπισμα, το ξεσκόνισμα και το σφουγγάρισμά του. Αντιθέτως, ένα σπίτι με πολλά μικροαντικείμενα δεν είναι εύκολο να καθαριστεί αποτελεσματικά, κι έτσι πολλά σημεία του μένουν «βουτηγμένα» στη σκόνη για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Τip: Υπάρχουν δύο φράσεις-κλειδιά που δημιουργούν το χάος μέσα στο σπίτι μας: α)«Δεν έχω τον χρόνο να κάνω αυτή τη δουλειά αυτή τη στιγμή», β) «Θα το βάλω προς το παρόν εδώ και θα το τακτοποιήσω αργότερα». Όταν ξεκινάτε να χρησιμοποιείτε αυτές τις φράσεις αρχίζετε να χάνετε τον έλεγχο. Αν αντικαταστήσετε αυτές τις φράσεις με τη φράση: «Θα δαπανήσω ένα λεπτό και θα το κάνω τώρα» η καθημερινότητά σας και το σπίτι σας θα αρχίσουν να μπαίνουν σε τάξη!

Ξεσκόνισμα

Οι περισσότερες νοικοκυρές χρησιμοποιούν για το ξεσκόνισμα κάποιο βαμβακερό πανί και νερό. Εμείς σας έχουμε τη λύση για να καθαρίσετε το σπίτι από τη σκόνη πολύ πιο εύκολα, απλά και αποτελεσματικά. Χρησιμοποιήστε τα ξεσκονόπανα σε συνδυασμό με υγρό δαπέδων και επιφανειών. Τα ξεσκονόπανα είναι κατάλληλα για κάθε επιφάνεια και θα καθαρίσουν τα έπιπλά σας χωρίς να αφήνουν χνούδια με ένα μόνο πέρασμα. Βρέξτε τα ελαφρώς με λίγο υγρό γενικού καθαρισμού με άρωμα φρεσκάδα εξοχής ή ανθισμένης κοιλάδας. Τα συγκεκριμένα απορρυπαντικά καθαρίζουν από βρωμιές και δίνουν υπέροχο άρωμα στο σπίτι σας.

Tip: Στερεώστε σε μια σκούπα ένα ξεσκονόπανο και ξεσκονίστε και τους τοίχους σας αλλά και τα ράφια που βρίσκονται ψηλά. Φροντίζετε να ξεκινάτε από πάνω προς τα κάτω όταν ξεσκονίζετε το σπίτι σας.

Σκούπισμα

Χρησιμοποιήστε μια φορά την εβδομάδα την ηλεκτρική σκούπα για το καθάρισμα του σπιτιού σας αλλά φροντίστε επίσης να έχετε πάντα εύκαιρη μια απλή σκούπα για να καθαρίζετε γρήγορα την κουζίνα και το μπάνιο που χρειάζονται συνήθως πιο άμεσα καθάρισμα.

Tip: Σας έπεσαν ψίχουλα ή κάποιο τρόφιμο που μυρίζει στο πάτωμα και δεν έχετε χρόνο να σκουπίσετε και να σφουγγαρίσετε; Φτιάξτε ένα μείγμα με 3 μέρη νερό και 1 μέρος υγρό δαπέδων και επιφανειών και ψεκάστε με αυτό τη σκούπα σας. Έτσι, καθώς σκουπίζετε θα δώσετε ταυτόχρονα ένα υπέροχο άρωμα φρεσκάδας στον χώρο σας. Αποθηκεύστε σε μια ντουλάπα τη σκούπα μαζί με το μείγμα που φτιάξατε και χρησιμοποιήστε το ακόμα και σε καθημερινή βάση.

Σφουγγάρισμα

Για το σφουγγάρισμα οποιασδήποτε επιφάνειας, ευαίσθητης ή μη, χρησιμοποιήστε σφουγγαρίστρες σε συνδυασμό με υγρό δαπέδων και επιφανειών. Οι συγκεκριμένες σφουγγαρίστρες είναι φτιαγμένες με υψηλής ποιότητας και αντοχής πανί μικροϊνών και καθαρίζουν υπέροχα χωρίς να χαράζουν.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share