Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Ξεχάστε τις "βαπόνες": Μία κουταλιά κανέλας και 2 ακόμα υλικά θα σας απαλλάξουν από τον σκόρο στην ντουλάπα

Δοκιμάστε το και θα καταλάβετε!

31 Ιανουαρίου 2023 13:54
Ξεχάστε τις
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο χειρότερος εχθρός των ρούχων μας είναι ο σκόρος. Είναι ένα δύσκολο πρόβλημα στο οποίο υπάρχει λύση. Για να γίνει παρελθόν και να κρατήσετε τα ρούχα σας υπάρχει ένα σπιτικό μείγμα για να βάλετε στην ντουλάπα σας και πείτε αντίο στους σκόρους. Με την ευκαιρία, δείτε το κόλπο με την κανέλα για να ξεβουλώσετε τις αρτηρίες.

Η κανέλα έχει πολλές χρήσεις, εκτός από το ότι κάνει ως καρύκευμα πιο νόστιμο το φαγητό μας, ακόμη και σε γλυκό με… αρχαία ελληνική συνταγή. Έχει αποδειχθεί καταλυτικά μέχρι και για δουλειές του σπιτιού μας, με το σκόρο να μας λέει… αντίο αν την χρησιμοποιήσουμε σε μείγμα της.

Το μείγμα για να διώξετε το σκόρο από την ντουλάπα

Συγκεκριμένα, σπάστε 4 ξυλάκια κανέλας σε μικρά κομμάτια και συνδυάστε τα με 1/2 φλ. ολόκληρα γαρίφαλα και 1/2 φλ. κόκκους μαύρου πιπεριού.

Με ένα κουτάλι γεμίστε μικρά υφασμάτινα σακουλάκια με το μείγμα που φτιάξατε, σφίξτε τα ώστε να κλείσουν γερά και κρεμάστε τα στις ντουλάπες σας. Εναλλακτικά, μπορείτε να φτιάξετε ένα μείγμα από κομμάτια από ξυλάκια κανέλας και λεβάντα.

Ξεχάστε τις 'βαπόνες': Μία κουταλιά κανέλας και 2 ακόμα υλικά θα σας απαλλάξουν από τον σκόρο στην ντουλάπα

Έπινε μια κουταλιά με μέλι και κανέλα την ημέρα και αυτό που έγινε δεν το πίστευε

Ο συνδυασμός κανέλας και μελιού μπορεί να σας βοηθήσει να αδυνατίσετε, να δυναμώσετε τις άμυνες του οργανισμού, να βελτιώσετε την πέψη, να φροντίσετε τις αρθρώσεις, να θεραπεύσετε την αϋπνία και το στρες και να αυξήσετε τη λίμπιντό σας.

Πώς να ετοιμάσετε το μείγμα μιας κουταλιάς κανέλας και μελιού

Ανακατέψτε το υγρό μέλι με την κανέλα, μέχρι το μείγμα να γίνει πολύ παχύ. Αποθηκεύστε το σε καλά κλεισμένο γυάλινο δοχείο. Μπορείτε να το αφήσετε εκτός ψυγείου, αρκεί να βρίσκεται σε δροσερό σημείο και να μην έχει υπερβολικά πολύ ζέστη. Το μείγμα αυτό κρατάει πολύ καιρό χωρίς να χαλάσει και δεν χρειάζεται συντηρητικά, χάρη στα συστατικά του.

Κατανάλωση

Η απλή συνιστώμενη δόση είναι μία κουταλιά αυτού του μείγματος κάθε μέρα. Για τα μικρά παιδιά συνίσταται ένα κουταλάκι του γλυκού.

Μπορείτε να το ανακατέψετε με λίγο ζεστό νερό για να αποκτήσει ποιότητα και γεύση ενός γλυκού αφεψήματος ή τσαγιού. Μπορείτε να το ανακατέψετε και με κρύο νερό. Έτσι θα έχετε ένα δροσερό και υγιεινό αναψυκτικό. Μπορείτε επίσης να το συνδυάσετε με χυμό, γάλα ή γιαούρτι, αλλά όχι να το μαγειρέψετε.

Καλό είναι να παίρνετε τη συμβουλή του γιατρού σας πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε θεραπεία, επειδή και τα φυσικά προϊόντα έχουν αντενδείξεις μερικές φορές, ιδιαίτερα σε συνδυασμό με ορισμένα φάρμακα. Η υπερβολική κατανάλωση μπορεί να προκαλέσει ανεπιθύμητες παρενέργειες. Τι λέτε για το μείγμα κανέλας και μελιού;

Ούτε στέβια, ούτε αγαύη: Το υλικό που θα σε βοηθήσει να μειώσεις την ζάχαρη στον καφέ

Είναι γεγονός ότι μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων δεν μπορεί να ξεκινήσει τη μέρα του χωρίς καφέ και πολλοί τον πίνουν με ζάχαρη.

Αυτό δεν είναι στην πραγματικότητα κακό αν η κατανάλωση γίνεται με μέτρο μιας και υπάρχουν οφέλη. «Για σχεδόν μια δεκαετία, οι μελέτες δείχνουν σταθερά τα οφέλη από την κατανάλωση καφέ που περιλαμβάνουν ένα πιο υγιές ήπαρ καθώς και μειωμένο κίνδυνο για καταστάσεις που σχετίζονται με τον εγκέφαλο», σύμφωνα με την διατροφολόγο Kristin Kirkpatrick. Με την ευκαιρία, δείτε για ποιο λόγο υπάρχει μια μικρή τρυπούλα στο καπάκι του καφέ.

Ωστόσο, αυτό που πρέπει σίγουρα να περιοριστεί και θέλει προσοχή είναι η ζάχαρη που βάζουμε στον καφέ. Για να την περιορίσετε μπορείτε να δοκιμάσετε ένα άλλο υλικό. Δοκιμάστε να πασπαλίσετε τον καφέ σας με λίγη κανέλα.

καφές με ζάχαρη

Η κανέλα, ειδικότερα, έχει αρκετά σημαντικά οφέλη για την υγεία. «Η κανέλα έχει αποδειχθεί ότι διατηρεί σταθερά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα», τονίζει η Bonnie Taub-Dix, συγγραφέας του Read It Before You Eat It: Taking You from Label to Table. Αν πίνετε τον καφέ μέτριο μειώστε σταδιακά τη ζάχαρη και ρίξτε κανέλα μέχρι να συνηθίσετε να τον πίνετε σκέτο.

Αν τώρα πίνετε γλυκό καφέ, μπορεί να σας βοηθήσει και λίγη ποσότητα καθαρού εκχυλίσματος βανίλιας. Δοκιμάστε το!

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share