Κυριακή, 02 Απριλίου 2023

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου έχει τη λύση: Από το αλουμινόχαρτο μέχρι το αλάτι - 4 tips καθαρίσματος της σχάρας

Έτσι θα την κάνετε να λάμψει!

30 Ιανουαρίου 2023 16:30
Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου έχει τη λύση: Από το αλουμινόχαρτο μέχρι το αλάτι - 4 tips καθαρίσματος της σχάρας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αν αγαπάτε το BBQ, κάθε εποχή είναι ιδανική για να απολαύσετε το ψήσιμο παρέα με την οικογένεια και τους φίλους σας! Για να κάνετε το BBQ απόλαυση και όχι αγγαρεία, είναι σημαντικό να κάνετε το καθάρισμα της σχάρας σας εύκολα και οικολογικά!

Και μπορεί οι περισσότεροι να γνωρίζετε το κόλπο με την καμένη σχάρα και τη λεμονόκουπα, αλλά υπάρχουν και άλλοι τρόποι και υλικά, προκειμένου να καθαρίσετε τη σχάρα της ψησταριάς από καμένα λίπη και υπολείμματα εύκολα, και χωρίς να αφήσετε επικίνδυνα για την υγεία χημικά. Με την ευκαιρία, δείτε πως θα εξολοθρεύσετε τους λεκέδες από την κεραμική εστία.

Με κρεμμύδι

Όπως και με τη λεμονόκουπα, αφήνετε τη σχάρα ψησίματος να κάψει και τρίβετε ένα κρεμμύδι κομμένο στη μέση κατά μήκος της σχάρας.

Με πατάτα και αλάτι

Βγάλτε τη σχάρα από το γκριλ, τοποθετήστε τη σε επίπεδη επιφάνεια, ρίξτε λίγο λάδι εδώ και εκεί για να κολλήσει πάνω του το αλάτι και πασπαλίστε λίγο αλάτι. Κόψτε μια πατάτα σε κομμάτια και τρίψτε τη σχάρα.

Με ξύδι και αλουμινόχαρτο

Ψεκάστε ξύδι πάνω στη σχάρα, αφήστε λίγα λεπτά και με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο το οποίο έχετε κάνει μπαλίτσα τρίψτε τη σχάρα.

Καθάρισμα σχάρας με αλουμινόχαρτο

Με σόδα

Βρέξτε τη σχάρα με λίγο ξύδι ή λίγο χυμό λεμονιού. Πασπαλίστε μαγειρική σόδα. Αφήστε λίγα λεπτά. Τρίψτε ή με τη λεμονόκουπα ή με ένα βουρτσάκι.

Λαμπερή σχάρα φούρνου: Το κόλπο με το ξύδι και 1 ακόμα υλικό για αποτέλεσμα που θα συναρπάσει

Οι σχάρες φούρνου καλύπτονται συνήθως με ψημένο λίπος και καμένα τρόφιμα. Με τον καιρό αυτό μπορεί να κάνει τον φούρνο να φαίνεται καφέ και βρώμικος.

Το καθάρισμα των σχαρών του φούρνου σας άλλωστε δεν είναι κάτι που σκέφτεστε καθημερινά. Θα πρέπει να έχετε στο μυαλό σας ότι οι βρώμικες σχάρες φούρνου μπορούν πραγματικά να επηρεάσουν τη γεύση του φαγητού σας. Έτσι, αποφασίσαμε να δοκιμάσουμε μερικές δημοφιλείς τεχνικές για να βρούμε τους πιο εύκολους και αποτελεσματικούς τρόπους για να καθαρίσετε τις σχάρες του φούρνου σας.

Καθάρισμα με μαγειρική σόδα και ξύδι

Ο καθαρισμός με ξύδι και μαγειρική σόδα είναι μια φιλική προς το περιβάλλον και μη τοξική μέθοδος για τον καθαρισμό των σχαρών του φούρνου σας.

  • Βήμα 1: Φτιάξτε μια πάστα με ξύδι, μαγειρική σόδα και νερό. Προσπαθήστε να κάνετε την πάστα λίγο πιο λεπτή από την οδοντόκρεμα.
  • Βήμα 2: Απλώστε την πάστα σε όλες τις σχάρες του φούρνου σας και αφήστε τη να καθίσει. Όσο περισσότερο κάθεται, τόσο περισσότερη βρωμιά και λίπος θα αφαιρέσει. Ψεκάστε λίγο νερό πάνω από τα ράφια για να προσθέσετε λίγη υγρασία εάν χρειάζεται.
  • Βήμα 3: Χρησιμοποιώντας ένα σφουγγάρι ή ένα πανί, σκουπίστε τυχόντα υπολείμματα.

Χρόνος: 10 λεπτά δουλειάς ή περισσότερο (ανάλογα με το πόση ώρα θα αφήσετε την πάστα)

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share