Παρασκευή, 24 Μαΐου 2024

Μούχλα στο πλυντήριο ρούχων: Το φυσικό υλικό που έχουμε στην κουζίνα και την εξαφανίζει - Το κόλπο για να μην εμφανιστεί ξανά

Το γνωρίζατε;

30 Ιανουαρίου 2023 09:21
Μούχλα στο πλυντήριο ρούχων: Το φυσικό υλικό που έχουμε στην κουζίνα και την εξαφανίζει - Το κόλπο για να μην εμφανιστεί ξανά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πολλές φορές, τα ρούχα που πλένουμε έχουν μια περίεργη μυρωδιά. Αυτή η μυρωδιά, οφείλεται στο πλυντήριό μας. Με το παρακάτω τέχνασμα όμως, τα ρούχα μας ξαναβρίσκουν τη χαμένη τους φρεσκάδα και δε θα μυρίζουν μούχλα.

Αν έχετε αρχίσει να παρατηρείτε μαύρους λεκέδες στους ελαστικούς δακτυλίους του πλυντηρίου ή στον θάλαμο σκόνης, αυτό που βλέπετε είναι στην ουσία μια πολύ επιβλαβής μούχλα που προκαλεί αρκετές ασθένειες στους ανθρώπους.

Βλέπετε, το πλυντήριο σας διατηρεί τις ιδανικές συνθήκες για μούχλα, όπως είναι η υγρασία, η ζεστασιά και μερικά από τα βακτήρια που βρίσκονται στα ρούχα σας. Με την ευκαιρία, αυτό είναι το κόλπο για να στεγνώνετε πιο γρήγορα τα ρούχα τον χειμώνα.

Μούχλα στο πλυντήριο ρούχων

Αλλά μην φοβάστε – η μούχλα στο πλυντήριο σας δεν σημαίνει ότι πρέπει και να πετάξετε ή να καταστρέψετε ολόκληρο το πλυντήριο.

Μπορείτε να καθαρίσετε το πλυντήριο σας αρκετά εύκολα. Για να το κάνετε αυτό, θα χρειαστείτε τα εξής:

  • Μαγειρική σόδα και ξίδι
  • Ένα σφουγγάρι
  • Λαστιχένια γάντια
  • 25 γραμμάρια αλάτι λεμονιού ή οξαλικό υδροξείδιο του καλίου

Αρχικά, καθαρίστε το εσωτερικό του πλυντηρίου σας με το σφουγγάρι για να αφαιρέσετε τυχόν ακαθαρσίες.

Στη συνέχεια, εφαρμόστε το χλωριωμένο σας απορρυπαντικό πάνω από το λαστιχένιο δαχτυλίδι σας, φροντίζοντας να το διανείμετε ομοιόμορφα. Κλείστε την πόρτα του πλυντηρίου σας μετά από αυτό και περιμένετε για μερικές ώρες.

Στη συνέχεια, ρυθμίστε το πλυντήριο σας σε ένα κύκλο για «ξέβγαλμα» και ρίξτε λίγο αλάτι λεμονιού ή οξαλικό υδροξείδιο του καλίου στο χώρο του απορρυπαντικού και ρυθμίστε το πλυντήριο σας στην υψηλότερη βαθμίδα.

Μετά από αυτό, το πλυντήριο σας θα φαίνεται καινούργιο!

Κάντε αυτό κάθε λίγες εβδομάδες, για να εξασφαλίσετε ότι το πλυντήριό σας θα παραμένει φρέσκο. Επίσης να κλείνετε την πόρτα του πλυντηρίου σας μετά από κάθε κύκλο.

Τι να κάνετε αν η μούχλα έχει προχωρήσει στο πλυντήριο ρούχων

Αν η μούχλα έχει προχωρήσει και έχετε πάρα πολύ καιρό ή και χρόνια να καθαρίσετε το συρτάρι του απορρυπαντικού τότε θα χρειαστείτε:

  • Χλωρίνη
  • Απορρυπαντικό πλυντηρίου

Αραιώστε την χλωρίνη σε νερό και ανακατέψτε την με το απορρυπαντικό. Απλώστε το μείγμα στο εσωτερικό του συρταριού και αφήστε για λίγο να δράσει. Έπειτα τρίψτε καλά με ένα σφουγγαράκι.

Το κόλπο για να μην εμφανιστεί ξανά μούχλα στο πλυντήριο ρούχων

Καλό είναι κάθε 3 μήνες να επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία για να είναι το συρτάρι του απορρυπαντικού πάντα καθαρό.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share