Καμία συνταγή: Αυτό είναι το υλικό που θα φτάσει την ψητή πατάτα σε άλλο επίπεδο
Ακούστε την συμβουλή και θα μας θυμηθείτε
28 Ιανουαρίου 2023 16:24
Από ATHENSMAGAZINE TEAM
Η παρακάτω συνταγή όμως θα σας κάνει να δείτε τιςπατάτεςμε άλλη οπτική.
Μπορεί να φαίνεται σα να χρειάζεται χρόνια εμπειρίας και δεξιοτήτων μαγειρικής, αλλά το μόνο που χρειάζεστε είναι είναι ένα καλά ακονισμένο μαχαίρι, λίγο κρύο βούτυρο και δύο ξύλινα χερούλια. Με την ευκαιρία, δείτετο μυστικό για νόστιμες βραστές πατάτες.
Και φυσικά πατάτες! Μικρότερες σε μέγεθος πατάτες θα σας είναι πιο εύκολο να χειριστείτε.
Για την συνταγή θα χρειαστείτε:
2 μεσαίες ή 1 μεγάλη πατάτα, πλυμένες και στεγνές.
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο, κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες. Φυλάξτε το στην κατάψυξη μέχρι να είστε έτοιμοι να το χρησιμοποιήσετε.
100 γρ. καπνιστή γκούντα, κομμένη σε λεπτά ορθογώνια. Φυλάξτε τη και αυτή στην κατάψυξη μέχρι να είστε έτοιμοι να το χρησιμοποιήσετε.
1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο δεντρολίβανο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
1/4 φλιτζανιού τριμμένο τυρί τσένταρ
2 φέτες μαγειρεμένο ψιλοκομμένο μπέικον
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 ° C. Εφαρμόστε σε ένα ταψίαλουμινόχαρτοστη βάση.
Τοποθετήστε δύο λεπτές ξύλινες λαβές κατά μήκος της πατάτας. Αυτό θα αποτρέψει το μαχαίρι σας να κόψει την πατάτα μέχρι κάτω και να σταματήσει στη λαβή.
Προσεκτικά γεμίστε τις σχισμές της πατάτας με το γκούντα και το βούτυρο, εναλλάσσοντας ανά δύο σχισμές.
Μια σχισμή θα πρέπει να είναι γεμάτη με τυρί, η επόμενη με βούτυρο. Πασπαλίζουμε με το ψιλοκομμένο δεντρολίβανο. Περιχύνουμε από πάνω με το ελαιόλαδο. Επειδή η πατάτα μου ήταν πολύ μεγάλη, έπρεπε να την υποστηρίξω με δύο μπάλες αλουμινόχαρτο και από τις δύο πλευρές. Κατά το ψήσιμο μπορείτε να αφαιρέσετε τα αλουμινόχαρτα.
Ψήστε για 45 λεπτά.
Βγάλτε από το φούρνο και περιχύστε με την κρέμα γάλακτος. Πασπαλίστε με το τυρί τσένταρ, ρίξτε το μπέικον από πάνω και ψήστε για άλλα 15 λεπτά.
Σερβίρετε το φαγητό ζεστό.
Το φαγητό των παιδικών μας χρόνων: Πατάτες με αυγά
Μια καλομαγείρισσα μαμά μας δίνει τα μικρά μυστικά του πιο αγαπημένου φαγητού των παιδικών μας χρόνων. Πατάτες με αυγά έχει το μενού σήμερα, ένα φαγάκι σκέτη γλύκα.
Για να φτιάξουμε πατάτες με αυγά, αρχικά, κόβουμε τις πατάτες όπως τις κόβουμε για τηγανητές.
Στη συνέχεια,τις τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά, να κάψει καλά το λάδι, αλλά η φωτιά να είναι μέτρια. Δεν πρέπει να γίνουν όπως οι κανονικές τηγανητές, ξεροψημένες. Πρέπει να τηγανιστούν ήπια, να μαλακώσουν, να κάνουν μια ωραία κίτρινη κρούστα αλλά να μην κοκαλώσουν.
Πριν ροδίσουν, τις βγάζουμε κατευθείαν με τρυπητή κουτάλα σε ένα τηγάνι μεγάλο να τις χωρά. Δεν βάζουμε άλλο λάδι, ό,τι έχουν από το τηγάνισμα.
Ανακατεύουμε λίγο με το πιρούνιτα αυγά σε ένα μπολ με το γάλα.
Προσθέτουμε αλατάκι, πιπεράκι και τον μαϊντανό, αν τον βάλουμε. Ανακατεύουμε λίγο, δεν χρειάζεται να γίνουν ένα ασπράδια και κρόκοι.
Ρίχνουμε τα αυγά στο τηγάνι και ανακατεύουμε συνεχώς. Πρέπει να πήξει το αυγό, αλλά να μη γίνει ομελέτα, δεν πρέπει να χρυσίσει και να ξεραθεί, αλλά να βλέπεις μαλακά λευκά και κίτρινα κομμάτια εδώ και εκεί.
Πριν βγάλουμε τις πατάτες με αυγά,ρίχνουμε και το βούτυροκαι ανακατεύουμε λίγο.