Σάββατο, 25 Μαρτίου 2023

Μούχλα στους τοίχους: 4 εύκολοι τρόποι να την αφαιρέσετε – Το κόλπο των ειδικών για να μην εμφανιστεί ξανά

Εύκολη και οικονομική λύση!

27 Ιανουαρίου 2023 23:05
Μούχλα στους τοίχους: 4 εύκολοι τρόποι να την αφαιρέσετε –  Το κόλπο των ειδικών για να μην εμφανιστεί ξανά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η συντήρηση του σπιτιού είναι κάτι το οποίο μπορεί να είναι πολύ πιο δύσκολο από ότι φαίνεται με μια πρώτη ματιά, ειδικά αν υπάρχει μούχλα στους τοίχους. Παρακάτω θα δούμε 4 τρόπους για να την αφαιρέσετε, αλλά και το κόλπο των ειδικών για να μην εμφανιστεί ξανά.

Τα προβλήματα με μούχλα είναι κάτι το οποίο πολλά σπίτια συναντάνε κατά διαστήματα και κυρίως τον χειμώνα. Το κακό είναι πως δεν υπάρχει μόνο ένας λόγος που φέρνει μούχλα μέσα στο σπίτι. Μπορεί να έχει σπάσει κάποιος εσωτερικός σωλήνας ή απλά να είστε σε περιοχή με πολύ υγρασία. Με την ευκαιρία, αυτά είναι τα φυτά που διώχνουν τη μούχλα.

Μπορεί να είναι και συνδυασμός και των δυο. Αν έχετε δοκιμάσει να απομακρύνετε την μούχλα με ειδικά αντιμουχλικά και επιμένει τότε θα πρέπει να ζητήσετε την συμβουλή κάποιου που ειδικεύεται πάνω στην εξαφάνιση της.

Μούχλα στους τοίχους

Αν το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε είναι επιφανειακό τότε τα πράγματα είναι σχετικά εύκολα. Το μόνο που θα πρέπει να κάνετε είναι να πάρετε ένα αντιμουχλικό σπρέι.

Μετά απλά ψεκάστε τις περιοχές που έχουν προσβληθεί και το πρόβλημα σας θα λυθεί. Παρόλα αυτά όμως πρέπει να θυμάστε πως η πρόληψη είναι η καλύτερη προστασία.

Μούχλα στους τοίχους: Το κόλπο των ειδικών για να μην εμφανιστεί ξανά

Παρακάτω σας έχουμε ορισμένες από τις συμβουλές που βρήκαμε χρήσιμες

  • Για να μην αναπτυχθεί μούχλα σε ένα σπίτι θα πρέπει η υγρασία να διατηρείται σε επίπεδο κάτω του 60%. Αν στο σπίτι σας επικρατεί πολλή υγρασία καλό θα ήταν να πάρετε άμεσα δραστικά μέτρα αγοράζοντας έναν αφυγραντήρα.
  • Μην αφήνετε βρεγμένες επιφάνειες μέσα στο σπίτι σας για πολύ ώρα. Επίσης, μετά από βροχή φροντίστε να στεγνώσετε ή να θωρακίσετε κάθε επιφάνεια που χρειάζεται προστασία ώστε να μην μπει νερό στο εσωτερικό του σπιτιού σας.
  • Ένας μετρητής υγρασίας θα σας βοηθήσει ώστε να εντοπίζετε ανά πάσα στιγμή τα επίπεδα υγρασίας στο σπίτι σας. Μπορείτε να βρείτε τέτοιους μετρητές σε καταστήματα με ηλεκτρονικά συστήματα.

Όσο η εξωτερική θερμοκρασία πέφτει ο αέρας μέσα στο σπίτι συγκρατεί λιγότερη υγρασία. Χωρίς καλή ροή του αέρα στο εσωτερικό του σπιτιού, η επιπλέον υγρασία μπορεί να εμφανιστεί στους τοίχους, στα παράθυρα και στα πατώματα.

Για να αποφύγετε αυτό το πρόβλημα, αφήνετε ανοιχτές τις πόρτες των δωματίων, μετακινήστε τα έπιπλα ώστε να μην ακουμπάνε στους τοίχους και ανοίξτε τις πόρτες από τις ντουλάπες σας. Αφήστε τον φρέσκο αέρα να μειώσει την υγρασία και να μην επιτρέψει στη μούχλα να αναπτυχθεί.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share