Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2023

Δεν λειτουργεί καλά η ηλεκτρική σκούπα; Τα κόλπα των ειδικών για να τραβάει όλες τις βρομιές από το πάτωμα

Η καθαριότητα έχει τις δικές της «οδηγίες χρήσης»

27 Ιανουαρίου 2023 20:07
Δεν λειτουργεί καλά η ηλεκτρική σκούπα; Τα κόλπα των ειδικών για να τραβάει όλες τις βρομιές από το πάτωμα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι περισσότεροι έχουμε ήδη στρώσει τα χαλιά μας, τα οποία χρειάζονται σχεδόν καθημερινή περιποίηση. Τι συμβαίνει όμως όταν δεν λειτουργεί καλά η ηλεκτρική μας σκούπα. Παρακάτω θα δούμε τις συμβουλές και τα κόλπα των ειδικών για να τραβάει όλες τις βρομιές από το πάτωμα.

Εκτός απ’ όλα τα άλλα εργαλεία, που έχουμε στη διάθεση μας για τη καθαριότητα των χαλιών και των πατωμάτων μας, η ηλεκτρική σκούπα αποτελεί το μεγαλύτερο και βασικό σύμμαχο μας. Υπάρχει στα περισσότερα σπίτια και είναι από τις πιο οικονομικές και εύχρηστες οικιακές συσκευές. Με την ευκαιρία, δείτε πώς θα απολυμάνετε σωστά την ηλεκτρική σκούπα.

Είναι γεγονός ότι μια βλάβη της θα μας “έδενε” τα χέρια στη καθημερινή καθαριότητα. Γι’ αυτό ρωτήσαμε τους επαγγελματίες και συγκεντρώσαμε για σένα τα πιο συνηθισμένα προβλήματα και τι πρέπει να κάνεις για να τα αντιμετωπίσεις.

 ηλεκτρική σκούπα

Οι πιο συνηθισμένοι λόγοι που δεν λειτουργεί η ηλεκτρική σκούπα, όπως θα έπρεπε!

“Μα γιατί δεν τραβάει;”

Από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που μπορείς να αντιμετωπίσεις με τη σκούπα σου. Ευτυχώς, είναι και από τα πιο εύκολα στη λύση καθώς οι επιλογές είναι δύο. Ή κάτι έχει φράξει το σωλήνα ή απλά έχει γεμίσει η σακούλα της. Αυτό που χρειάζεται είναι ένα καλό καθάρισμα. Διάβασε της οδηγίες χρήσης της, ώστε να καθαρίσεις σωστά όλα τα εξαρτήματα και να αλλάξεις τη σακούλα και το φίλτρο της.

“Τι μυρίζει έτσι;”

Πολλές φορές μετά τη χρήση της ηλεκτρικής μας σκούπας υπάρχει μια δυσάρεστη μυρωδιά στον αέρα. Αυτό συμβαίνει διότι με το πέρασμα του χρόνου η σκούπα μας έχει γίνει εστία μικροβίων που προκαλούν δυσοσμία. Λόγοι υγιεινής επιβάλλουν ένα καλό καθάρισμα και πάλι. Αφού λοιπόν θα έχεις καταπολεμήσει την κύρια αιτία, μπορείς να πας ένα βήμα παραπέρα. Για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα, ρίξε στη σακούλα της σκούπας σου λίγη βανίλια ή κανέλα. Την επομένη φορά, που θα σκουπίσεις, το άρωμα τους θα σκορπιστεί σε όλο το σπίτι.

“Πάει πέθανε”

Ακόμα κι όταν η ηλεκτρική σκούπα δεν λειτουργεί καθόλου, δεν υπάρχει λόγος να απελπίζεσαι. Το πιθανότερο είναι ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το μοτέρ της ή με το κουμπί εκκίνησης. Είναι καλύτερο να μη δοκιμάσεις να βρεις τη λύση μόνος/η, γιατί είναι πολύ πιθανό να προκαλέσεις μεγαλύτερη ζημιά. Με λίγη επαγγελματική βοήθεια το πρόβλημα σου θα εξαφανιστεί αμέσως και θα έχεις γρήγορα πίσω το "φίλο" σου.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share