Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κόμποι στα μάλλινα: Εξαφανίστε τους οριστικά με απλά και έξυπνα τρικς

Θα σας λύσει τα χέρια!

27 Ιανουαρίου 2023 14:29
Κόμποι στα μάλλινα: Εξαφανίστε τους οριστικά με απλά και έξυπνα τρικς
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η μοναδική Martha Stewart, που είναι ειδική σε θέματα σπιτιού, σας δίνει ένα εκπληκτικό tip για να εξαφανίσετε τους κόμπους από τα αγαπημένα σας πουλόβερ. Με την ευκαιρία, δείτε το κόλπο για να μην τσιμπούν τα μάλλινα.

Η ίδια τονίζει πως οι κόμποι δημιουργούνται σε ένα πουλόβερ όταν κάποιες ίνες του υφάσματος σπάνε, μπερδεύονται και ενώνονται με άλλες σπασμένες ίνες. Αυτό το φαινόμενο δημιουργεί τους κόμπους στα πουλόβερ και αυτή την τραχιά υφή που είναι αρκετά αντιαισθητική.

Πώς να αποφύγετε τη δημιουργία κόμπων

Για να αποφύγετε τη δημιουργία κόμπων θα πρέπει να ακολουθείτε πιστά τις οδηγίες πλυσίματος που αναγράφονται στην ετικέτα του πουλόβερ. Θα πρέπει πάντα να πλένετε το πουλόβερ από την ανάποδη μεριά, να αφαιρείτε το πουλόβερ από το στεγνωτήριο αμέσως (ή αν δεν έχετε στεγνωτήριο να μην το αφήνεται στο στύψιμο) και να το βουρτσίζετε με τις ειδικές βούρτσες για πουλόβερ τακτικά.

Πώς να διώξετε τους κόμπους που δημιουργήθηκαν

Μπορεί η μέθοδος της Martha Stewart να θέλει πολύ υπομονή αλλά είναι η πιο αποτελεσματική. Αφαιρέστε έναν-έναν τους κόμπους χρησιμοποιώντας ένα ψαλιδάκι ή ξυραφάκι.

Στο εμπόριο κυκλοφορούν ειδικά ηλεκτρικά ξυραφάκια για ρούχα και υφάσματα που μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε σε κουβέρτες και έπιπλα. Μην χρησιμοποιήσετε ένα απλό ξυραφάκι για να «ξυρίσετε» το πουλόβερ σας γιατί αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να δημιουργηθούν ακόμα περισσότεροι κόμποι.

Κόμποι στα μάλλινα: Εξαφανίστε τους οριστικά με απλά και έξυπνα τρικς

Πηγή: spirossoulis.com

Βρώμικος τοίχος: Η σπιτική λύση με την μαγειρική σόδα για να τον καθαρίσετε χωρίς να αφήσετε στάμπες

Μια φορά τον χρόνο καλό είναι να πλένετε τους τοίχους του σπιτιού σας για να ανανεώνεται ο χώρος και να καθαρίζει η ατμόσφαιρα από τη σκόνη και τη βρωμιά που έχει μαζευτεί όλον τον χειμώνα. Θα χρειαστείτε τα εξής: σκούπα, πετσέτα, κουβά με ζεστό νερό και μαγειρική σόδα, κουβά με καθαρό νερό, ένα κομμάτι ύφασμα ξεσκονίσματος, πανί. Με την ευκαιρία, δείτε τα 3 βασικά βήματα για να ξεβουλώσετε τον νεροχύτη στο πι και φι.

  • Μετακινήστε όλους τους πίνακες

Πριν ξεκινήσετε το καθάρισμα καλό θα ήταν να ξεκρεμάστε τους πίνακες και οτιδήποτε άλλο έχετε κρεμασμένο στους τοίχους σας, όπως πχ. διακοσμητικά πιάτα. Επίσης αλλάξτε θέση στα έπιπλα σπρώχνοντας την άκρη οτιδήποτε ακουμπάει στον τοίχο.

  • Ξεσκονίστε όλους τους τοίχους

Βάλτε ένα κομμάτι ύφασμα πάνω σε μία σκούπα και περάστε όλους τους τοίχους από πάνω μέχρι κάτω για να απομακρυνθούν οι σκόνες πριν ξεκινήσετε το σαπούνισμα. Έτσι θα έχετε λιγότερη βρωμιά να σκουπίσετε στο τέλος.

  • Προστατέψτε το πάτωμα βάζοντας πανιά κατά μήκος των τοίχων για να μην χρειαστεί μετά να καθαρίσετε και το πάτωμα.

Βρώμικος τοίχος: Η σπιτική λύση με την μαγειρική σόδα για να τον καθαρίσετε χωρίς να αφήσετε στάμπες

  • Καθαρίστε τους τοίχους

Με ένα πανί ή ένα σφουγγάρι πλύντε τους τοίχους σας από πάνω προς τα κάτω με ζεστό νερό και σαπούνι. Αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε σαπούνια με χρώμα ή χρωματιστά σφουγγάρια για να μην αλλοιώσετε το χρώμα του τοίχου σας.

  • Απομακρύνετε τη σαπουνάδα

Περάστε όλους τους τοίχους με ένα ελαφρώς βρεγμένο πανί μέχρι να φύγουν τελείως οι σαπουνάδες. Στη συνέχεια ξαναπεράστε τους τοίχους με στεγνό πανί και ανοίξτε τις μπαλκονόπορτες για να στεγνώσουν τελείως οι τοίχοι σας.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share