Κυριακή, 16 Ιουνίου 2024

Βρώμικος τοίχος: Η σπιτική λύση με την μαγειρική σόδα για να τον καθαρίσετε χωρίς να αφήσετε στάμπες

Μια δοκιμή και θα καταλάβετε

27 Ιανουαρίου 2023 10:55
Βρώμικος τοίχος: Η σπιτική λύση με την μαγειρική σόδα για να τον καθαρίσετε χωρίς να αφήσετε στάμπες
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μια φορά τον χρόνο καλό είναι να πλένετε τους τοίχους του σπιτιού σας για να ανανεώνεται ο χώρος και να καθαρίζει η ατμόσφαιρα από τη σκόνη και τη βρωμιά που έχει μαζευτεί όλον τον χειμώνα. Θα χρειαστείτε τα εξής: σκούπα, πετσέτα, κουβά με ζεστό νερό και μαγειρική σόδα, κουβά με καθαρό νερό, ένα κομμάτι ύφασμα ξεσκονίσματος, πανί. Με την ευκαιρία, δείτε τα 3 βασικά βήματα για να ξεβουλώσετε τον νεροχύτη στο πι και φι.

  • Μετακινήστε όλους τους πίνακες

Πριν ξεκινήσετε το καθάρισμα καλό θα ήταν να ξεκρεμάστε τους πίνακες και οτιδήποτε άλλο έχετε κρεμασμένο στους τοίχους σας, όπως πχ. διακοσμητικά πιάτα. Επίσης αλλάξτε θέση στα έπιπλα σπρώχνοντας την άκρη οτιδήποτε ακουμπάει στον τοίχο.

  • Ξεσκονίστε όλους τους τοίχους

Βάλτε ένα κομμάτι ύφασμα πάνω σε μία σκούπα και περάστε όλους τους τοίχους από πάνω μέχρι κάτω για να απομακρυνθούν οι σκόνες πριν ξεκινήσετε το σαπούνισμα. Έτσι θα έχετε λιγότερη βρωμιά να σκουπίσετε στο τέλος.

  • Προστατέψτε το πάτωμα βάζοντας πανιά κατά μήκος των τοίχων για να μην χρειαστεί μετά να καθαρίσετε και το πάτωμα.

Βρώμικος τοίχος: Η σπιτική λύση με την μαγειρική σόδα για να τον καθαρίσετε χωρίς να αφήσετε στάμπες

  • Καθαρίστε τους τοίχους

Με ένα πανί ή ένα σφουγγάρι πλύντε τους τοίχους σας από πάνω προς τα κάτω με ζεστό νερό και σαπούνι. Αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε σαπούνια με χρώμα ή χρωματιστά σφουγγάρια για να μην αλλοιώσετε το χρώμα του τοίχου σας.

  • Απομακρύνετε τη σαπουνάδα

Περάστε όλους τους τοίχους με ένα ελαφρώς βρεγμένο πανί μέχρι να φύγουν τελείως οι σαπουνάδες. Στη συνέχεια ξαναπεράστε τους τοίχους με στεγνό πανί και ανοίξτε τις μπαλκονόπορτες για να στεγνώσουν τελείως οι τοίχοι σας.

Εξαφανίστε το πουρί από τη λεκάνη σας στο λεπτό - Πανεύκολο Tip από τον Σπύρο Σούλη

Όσο φανατικοί με την καθαριότητα κι αν είστε δεν μπορείτε να ξεφύγετε με τίποτα από το ενοχλητικό πουρί που πάει και κάθεται στη λεκάνη της τουαλέτας σας. Δείτε πώς με δύο απλά υλικά που σίγουρα έχετε στο σπίτι σας, θα το εξαφανίσετε σε μια νύχτα! Με την ευκαιρία, δείτε πώς θα φτιάξετε μόνοι σας αφρίζουσες ταμπλέτες καθαρισμού για αστραφτερή λεκάνη

Μαγειρική σόδα

Ένα από τα πιο απλά συστατικά που μπορούν να απομακρύνουν εύκολα το πουρί από τη λεκάνη της τουαλέτας σας είναι η σόδα.

Ρίξτε αρκετή μαγειρική σόδα στη λεκάνη σας, κλείστε το καπάκι και αφήστε την εκεί να δράσει για ένα ολόκληρο βράδυ. Η μαγειρική σόδα περιέχει οξύ που «σπάει» το πουρί και το εξαφανίζει, όπως αναφέρει το SpirosSoulis.

Εξαφανίστε το πουρί από τη λεκάνη σας στο λεπτό - Πανεύκολο Tip από τον Σπύρο Σούλη

Το πρωί τραβήξτε το καζανάκι και αν δεν έχει φύγει όλο το πουρί επαναλάβετε την ίδια διαδικασία άλλη μια φορά.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share