Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Υγρασία στο μπαλκόνι: Κάντε την παρελθόν με ξύδι και 1 ακόμα υλικό που θα σας απαλλάξει οριστικά

Θαυματουργός "οδηγός"

27 Ιανουαρίου 2023 08:00
Υγρασία στο μπαλκόνι: Κάντε την παρελθόν με ξύδι και 1 ακόμα υλικό που θα σας απαλλάξει οριστικά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η κύρια αιτία της μούχλας στο μπαλκόνι είναι η υγρασία. Η υγρασία μπορεί να διαρρεύσει μέσα από τις ρωγμές μεταξύ του τοίχου και του πλαισίου του παραθύρου, μέσω ενός παράθυρου με διπλά τζάμια ή με ρωγμές. Είναι σημαντικό να βρεθεί και να εξαλειφθεί η πηγή της υγρασίας, και στη συνέχεια να απαλλαγούμε από τον μύκητα για την προστασία του διαμερίσματος από μια δυσάρεστη οσμή, και τα μέλη της οικογένειας από αλλεργίες, μειωμένη ανοσία και χρόνια βρογχίτιδα. Με την ευκαιρία, δείτε το κόλπο με το κουζινικό υλικό που θα εξαφανίσει την μούχλα από το μπάνιο.

Πρώτες βοήθειες για μούχλα

Από το μπαλκόνι, αφαιρέστε όλα τα πράγματα, αφαιρέστε το στρώμα του χρώματος ή παλιά ταπετσαρία. Αφαιρέστε το πινάκιο και το διακοσμητικό περιθώριο. Έπιπλα και άλλα αντικείμενα που καλύπτονται με μαύρη άνθηση, πλυμένα και απολυμασμένα, και μόνο στη συνέχεια έφερε στο σπίτι. Τα σπόρια της μήτρας είναι πτητικά και ο μύκητας πολλαπλασιάζεται γρήγορα.

Εργαστείτε στο μπαλκόνι μόνο σε επίδεσμο γάζας για να αποτρέψετε την είσοδο επιβλαβών μικροοργανισμών στους πνεύμονες. Αφαιρέστε τα χαλιά, βγάλτε όλα τα σκουπίδια.Στη συνέχεια, επιθεωρήστε προσεκτικά τους τοίχους και βρείτε πού βρίσκονται τα περισσότερα καλούπια. Εάν ο μύκητας έχει εισχωρήσει στα θερμομονωτικά υλικά, κόβονται ή σχίζονται, διαφορετικά τα σπόρια που απομένουν στα βαθιά στρώματα ορυκτοβάμβακα ή διογκωμένου πολυστυρολίου θα ενεργοποιηθούν πάλι και θα "πιάσουν" το μπαλκόνι.

Ο μαύρος σοβάς και το σκυρόδεμα που καλύπτονται με μαύρη άνθηση αποξέονται. Χρησιμοποιήστε μια μεταλλική βούρτσα με σκληρά λάστιχα ή μια στενή σπάτουλα, η οποία συνιστάται να είναι ελαφρώς ακονισμένη πριν από την εργασία. Τρίψτε μέχρι να καθαριστεί η επιφάνεια και στη συνέχεια να επεξεργαστείτε με αντισηπτικά σκευάσματα.

Υγρασία στο μπαλκόνι: Κάντε την παρελθόν με ξύδι και 1 ακόμα υλικό που θα σας απαλλάξει οριστικά

Επιλογή ξυδιού

Σε ένα κάδο των δέκα λίτρων διαλύονται 500 g θειικού χαλκού.
Ρίχνουμε 80 ml ξύδι τραπεζιού.
Ζεσταίνετε τη λύση στη σόμπα σε 70 μοίρες.
Βουτήξτε μια βούρτσα σε ζεστό νερό και εφαρμόστε το υγρό στους τοίχους, αρπάζοντας καθαρές περιοχές που δεν επηρεάζονται από τον μύκητα.
Στεγνώστε τους τοίχους με στεγνωτήρα μαλλιών ή γυρίστε τον θερμαντήρα στο μπαλκόνι.
Η διαδικασία με το διάλυμα βιτριόλης επαναλαμβάνεται 30 ημέρες αργότερα, έτσι οι επισκευές αρχίζουν 1,5-2 μήνες μετά την πρώτη απολύμανση.

Επιλογή χλωρίου

Ο μύκητας θα καταστρέψει το λευκαντικό από το οποίο παρασκευάζεται δέκα τοις εκατό διάλυμα:

  • Ρίξτε 1 κιλό σκόνης σε ένα παλιό πλαστικό ή σιδερένιο κάδο.
  • Προσθέστε λίγο ζεστό νερό για να κάνετε ένα υγρό καλαμάρι. Η μάζα ανακατεύετε καλά με ξύλινη σπάτουλα για να αποφύγετε τυχόν σβώλους.
  • Αραιώστε το προπλάσμα με νερό σε θερμοκρασία δωματίου για να φτιάξετε 10 λίτρα διαλύματος.
  • Χωρητικότητα με κάλυμμα χλωρίου, τοποθετείται στο μπαλκόνι. Επιμείνετε την ημέρα.
  • Αποστραγγίστε το υγρό, απορρίψτε τα ιζήματα.
  • Απορροφήστε μια βούρτσα στο διάλυμα και εφαρμόστε τα στα τοιχώματα που επηρεάζονται από τον μύκητα ή ρίξτε τα σε μια φιάλη ψεκασμού.
  • Μπαλκόνι σφικτά κλειστό, αφήστε για μια μέρα.
  • Προετοιμάστε ένα διάλυμα από 1 kg θειικού χαλκού και 10 λίτρα ζεστού νερού.
  • Για να επεξεργαστείτε μια νέα δομή ενός τοίχου, να αφήσετε πριν από την πλήρη ξήρανση.
  • Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στις γωνίες και τις περιοχές που ήταν κρυμμένες κάτω από το baseboard. Λιπάνετε ελεύθερα με ρωγμές και σχισμές, φροντίστε να καθαρίσετε το ανώτατο όριο και το πάτωμα.

Ο μύκητας εμφανίστηκε μόνο σε λίγα σημεία; Μικρές περιοχές που κρύβονται πίσω από τα έπιπλα ή βρίσκονται κοντά στο παράθυρο επηρεάζονται; Η λύση από το σαπούνι θα αντιμετωπίσει το καλούπι:

  • Τρίψτε ολόκληρο το μπαρ ή κόψτε το σε μικρά κομμάτια.
  • Συνδυάστε τα ψίχουλα σαπουνιού με 10 λίτρα ζεστού νερού.
  • Bash έως ότου διαλυθεί το ξηρό συστατικό και σχηματιστεί ένας παχύς αφρός.
  • Κατ 'αρχάς, αφαιρέστε την πλάκα και, στη συνέχεια, εφαρμόστε σαπουνόνερο στους καθαρούς τοίχους.
  • Επαναλάβετε τη διαδικασία αφού το σκυρόδεμα στεγνώσει εντελώς, έτσι ώστε ο μύκητας να μην εμφανιστεί ξανά.
  • Αντί του σαπουνιού, χρησιμοποιήστε λάδι δέντρου τσαγιού.Έχει αντισηπτικές ιδιότητες και ευχάριστο άρωμα.
  • Σε 5 λίτρα νερού αραιώστε 15-20 ml του προϊόντος, ψεκάστε τους τοίχους με μια φιάλη ψεκασμού. Βοηθά στην παρουσία μικρών μαύρων σημείων. Η λύση είναι άχρηστη αν ο μύκητας έχει εξαπλωθεί σε όλο το μπαλκόνι και άρχισε να καταστρέφει τσιμεντένια τοιχώματα.

Υγρασία στους τοίχους: Το κόλπο με το αλάτι και άλλα 2 υλικά που θα την εξαφανίσει στη στιγμή

Υπάρχει ένα υλικό μέσα στην κουζίνα που μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε τέλεια αποστείρωση του χώρου σας αλλά και στο να διώξετε την υγρασία και τη μούχλα από το σπίτι. Με την ευκαιρία, δείτε 4 tips για να μοσχοβολάνε τα ρούχα σας χωρίς να ξοδέψετε ούτε 1 ευρώ!

Και αν αναρωτιέστε ποιο είναι αυτό το μαγικό υλικό σας έχουμε την απάντηση. Το χοντρό αλάτι κάνει θαύματα σε μούχλα και υγρασία.

Υγρασία

Πάρτε 200-250 γρ. χοντρού αλατιού και βάλτε τα πάνω σε μια επιφάνεια (ένα τραπέζι, ένα κομοδίνο ή έναν πάγκο) κοντά στους τοίχους του δωματίου που υπάρχει περισσότερη υγρασία. Όσο περνάει η ώρα η υγρασία θα εξαφανίζεται από τους τοίχους καθώς θα απορροφάται από το αλάτι.

Μούχλα

Η μούχλα είναι η συνέπεια της υγρασίας και εμφανίζεται σε έναν χώρο που τα ποσοστά υγρασίας είναι αρκετά υψηλά. Εκτός από τους τοίχους, η μούχλα εμφανίζεται ακόμα και στα ρούχα ή στις πετσέτες μας.

Το γνωρίζατε πως η μούχλα ξεκινάει να αναπτύσσεται σε κάθε επιφάνεια που έχει παραμείνει υγρή για πάνω από 24-48 ώρες;

Μούχλα στα ρούχα

Για να καταπολεμήσετε τη μούχλα στα ρούχα φτιάξτε ένα μείγμα με 2 κ.σ. χοντρό αλάτι, αμμωνία και νερό και τοποθετήστε το σε ένα μπουκαλάκι. Βάλτε σε μια λεκάνη νερό και τα ρούχα που έχουν μούχλα και ρίξτε λίγη ποσότητα από το μείγμα σας. Αφήστε τα ρούχα στη λεκάνη για ένα ολόκληρο βράδυ και το πρωί πλύντε τα κανονικά στο πλυντήριο. Η μούχλα θα έχει εξαφανιστεί.

Υγρασία στους τοίχους: Το κόλπο με το αλάτι και άλλα 2 υλικά που θα την εξαφανίσει στη στιγμή

Για μούχλα στους τοίχους

Εδώ θα χρειαστείτε ένα διαφορετικό μείγμα που θα περιέχει 1/2 λίτρο λευκό ξίδι, 2 κ.σ. χοντρό αλάτι και 3 κ.σ. μαγειρική σόδα. Ρίξτε αρκετή ποσότητα του μείγματος σε ένα σφουγγάρι και απλώστε την πάνω στα προβληματικά σημεία. Αφήστε το μείγμα να δράσει για 15 λεπτά και στη συνέχεια καθαρίστε με νερό και σαπούνι. Επαναλάβετε αν χρειαστεί.

Μην ξεχνάτε να δίνετε ιδιαίτερη προσοχή σε όλα εκείνα τα σημεία (κυρίως στο μπάνιο) που παραμένουν βρεγμένα για πολλές ώρες.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share