Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Το χρησιμοποιείτε συνέχεια για το μωρό σας: Το «μαγικό» υλικό για να εξαφανίσετε τους λεκέδες από λάδι στα ρούχα σας

Θα κάνετε... θαύματα

26 Ιανουαρίου 2023 16:17
Το χρησιμοποιείτε συνέχεια για το μωρό σας: Το «μαγικό» υλικό για να εξαφανίσετε τους λεκέδες από λάδι στα ρούχα σας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι λεκέδες είναι κάτι το... εκνευριστικό, το δίχως άλλο, με αυτούς που προέρχονται από λάδι να αποτελούν μεγάλο μπελά στα ρούχα μας και το απλό πλυντήριο ίσως να μην φτάνει, όπως και για το αν πιάσουν υγρασία.

Σε γενικές γραμμές, κάθε τρόπος αντιμετώπισης του λεκέ από λάδι έχει την ίδια φιλοσοφία με τους υπόλοιπους. Το πρώτο βήμα αφορά στην απορρόφηση της λιπαρής ουσίας του λαδιού ώστε να γίνει πιο εύκολη η απομάκρυνση του. Έπειτα, σειρά έχει το πλύσιμο του ρούχου ή το τοπικό πλύσιμο, αν πρόκειται για επιφάνεια που δεν πλένεται. Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να γνωρίζεις με περισσότερη λεπτομέρεια τους τρόπους για να εξαφανιστεί εντελώς ο λεκές από λάδι που έχει στεγνώσει, για κάθε ξεχωριστό περιστατικό.

Πούδρα η... θαυματουργή

Το γνωστό σε όλους ταλκ, είναι ο σωτήρας σου σε ό,τι αφορά το λιπαρό λεκέ. Υπάρχουν δύο τρόποι να το χρησιμοποιήσεις. Ο πρώτος είναι να βάλεις αρκετή ποσότητα πούδρας επάνω στον λεκέ και να το αφήσεις να απορροφήσει την υγρασία. Αφού βεβαιωθείς ότι η επιφάνεια είναι πλέον στεγνή, τίναξε το ύφασμα και μετά ακολούθησε τον προηγούμενο τρόπο, πλένοντας το δηλαδή με υγρό απορρυπαντικό πιάτων πριν μπει στο πλυντήριο.

Πούδρα για λεκέδες

Ο δεύτερος τρόπος είναι πιο δραστικός. Επάνω στο λεκέ άπλωσε λίγη ποσότητα καθαρής βενζίνης και κάλυψε τον με ταλκ. Βούρτσισε λίγο τοπικά και επανέλαβε τη διαδικασία με το υγρό πιάτων, όπως πριν. Όποιον τρόπο και να επιλέξεις, το ταλκ θα εξαφανίσει σίγουρα το λεκέ από λάδι.

Αντί για πούδρα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις κορν φλάουρ, αλεύρι, κιμωλία, ακόμα και ψίχα ψωμιού. Η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσεις είναι η ίδια. Η μόνη διαφορά, είναι πως μπορείς να χρησιμοποιήσεις οποιοδήποτε από αυτά τα υλικά, ανάλογα με το τι υπάρχει διαθέσιμο στο σπίτι σου.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share