Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Νερό βροχής: 4 έξυπνες χρήσεις για το σπίτι από τον Σπύρο Σούλη

Δοκιμάστε το και θα καταλάβετε!

25 Ιανουαρίου 2023 17:51
Νερό βροχής: 4 έξυπνες χρήσεις για το σπίτι από τον Σπύρο Σούλη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Την στιγμή που ο πλανήτης μας εκπέμπει σήμα κινδύνου και η ανάγκη για νερό είναι τεράστια σε σπίτια, ξενοδοχεία, χώρους εστίασης και αναψυχής, σχολεία, εμπορικά κέντρα και σε οποιοδήποτε χώρο συγκέντρωσης πλήθους ανθρώπων, το βρόχινο νερό έρχεται να δώσει τη λύση. Με την ευκαιρία, δείτε το κόλπο για να βγάλετε τα υπολείμματα από αυτοκόλλητα από γυάλινες επιφάνειες.

Το νερό της βροχής, επεξεργασμένο ή μη, μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς τρόπους, και να αντικαταστήσει σημαντική ποσότητα νερού από το δίκτυο ύδρευσης. Η αντικατάσταση αυτή θα έχει, όπως είναι φυσικό, θετικά αποτελέσματα και οφέλη για το περιβάλλον και για την τσέπη σας.

  • Χρήσεις

Γενικότερα το βρόχινο νερό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για όλες τις χρήσεις, εκτός από την κατανάλωση και τη μαγειρική. Ειδικότερα, μπορείτε να το αξιοποιήσετε για:

  • Πότισμα φυτών ή κήπων

Ποτίστε τα λουλούδια σας με νερό της βροχής. Η συγκέντρωση, μάλιστα, μεγάλης ποσότητας βρόχινου νερού μπορεί να αξιοποιηθεί και για την κάλυψη αρδευτικών αναγκών σε θερμοκήπια.

Νερό βροχής: 4 έξυπνες χρήσεις για το σπίτι από τον Σπύρο Σούλη

  • Πλύσιμο αυτοκινήτου

Μπορείτε να καθαρίσετε το αμάξι σας με νερό της βροχής που θα έχετε συλλέξει. Επίσης, μπορείτε να καθαρίσετε και να πλύνετε με νερό της βροχής και τα παράθυρα και τις τζαμαρίες του σπιτιού σας, όχι μόνο του αμαξιού σας, όπως και τα παντζούρια.

  • Τουαλέτα

Χρησιμοποιήστε το νερό που προέρχεται από τη βροχή στο καζανάκι της λεκάνης σας. Αν σκεφτείτε ότι κάθε φορά που τραβάτε το καζανάκι καταναλώνετε περίπου 6-10 μεγάλα μπουκάλια νερού, που αντιστοιχούν σε 9-16 λίτρα πόσιμου νερού, θα καταλάβετε πόσο απαραίτητη είναι η αξιοποίηση του βρόχινου νερού.

  • Πυροπροστασία-Πυρόσβεση

Τους καλοκαιρινούς μήνες που ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι μεγαλύτερος, το συγκεντρωμένο νερό μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε περίπτωση ανάγκης και να αποδειχθεί σωτήρια λύση.

Πώς το συλλέγετε

Για να συλλέξει κάποιος βρόχινο νερό απαιτείται η τοποθέτηση δεξαμενής αποθήκευσης νερού στην ταράτσα ή υπογείως, κάτω από χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων, πλακόστρωτα ή τον κήπο σας. Η τιμή αγοράς ενός τέτοιου οικιακού συστήματος αξιοποίησης και επεξεργασίας του βρόχινου νερού ξεκινά από 1000 ευρώ και αυξάνεται ανάλογα με το μέγεθος της δεξαμενής. Επιπλέον, θα χρειαστεί να πληρώσετε και ένα ακόμη ποσό για την εγκατάστασή του, αλλά σκεφτείτε ότι η απόσβεση των χρημάτων αυτών γίνεται γρήγορα λόγω της μεγάλης ποσότητας νερού που μπορείτε να συγκεντρώσετε και της οικονομίας που θα κάνετε σε σχέση με την κατανάλωση νερού.

Αν σκεφτείτε πόσο μεγάλος όγκος νερού επιστρέφει και πάλι στη θάλασσα, χωρίς να χρησιμοποιηθεί, μετά από βροχόπτωση και πόσο μεγάλη ζήτηση υπάρχει σε νερό τους καλοκαιρινούς μήνες, που δεν βρέχει, θα συνειδητοποιήσετε πως κάθε σταγόνα βροχής είναι πολύτιμη. Αξιοποιήστε την, λοιπόν!

Πηγή: spirossoulis.com

Βάζει τον κιμά σε μια σακούλα κατάψυξης και την βουτάει στο νερό - Θα τρέξετε να το κάνετε μόλις δείτε το αποτέλεσμα!

Συνήθως σπαταλάμε τα χρήματα μας για να αγοράσουμε σακούλες που σφραγίζουν το φαγητό, όπως το κρέας και τον κιμά. Υπάρχει όμως καλύτερος τρόπος και τον βρήκε το Athensmagazine.gr!

Θα σας κοστίσει μόνο μια τσάντα κατάψυξης, με την οποία μπορείτε να σφραγίσετε το φαγητό σας σε μια αεροστεγή τσάντα, χωρίς να αγοράσετε ένα ακριβό σφραγιστικό κενού. Ξέρω, ακούγεται πολύ ωραίο για να είναι αλήθεια, όπως και αυτή η συνταγή με κιμά και πουρέ πατάτας σε φόρμα κέικ, αλλά ρίξτε μια ματιά.

Αυτά είναι τα 3 βασικά βήματα:

1. Τοποθετήστε το φαγητό σας μέσα σε μια τσάντα κατάψυξης Ziploc και κλείστε το σάκο μέχρι να κλείσει μόνο μια ίντσα.

2. Στη συνέχεια, βυθίστε την τσάντα σας σε μια μπανιέρα γεμάτη με νερό. Θα παρατηρήσετε καθώς το κάνετε, όλο τον αέρα διαφεύγει μέσα από το μικρό άνοιγμα.

3. Πιέστε το άνοιγμα δεξιά πριν βυθιστεί στο νερό και αυτό είναι. Θα παρατηρήσετε ότι η πίεση του νερού εξαναγκάζει όλο τον αέρα, αφήνοντάς σας με μια σφραγισμένη με κενό σάκο φαγητού.

Τώρα αυτό είναι ένα τέλειο τέχνασμα αν δεν θέλετε να ξεδιπλώσετε όλα τα μετρητά για ένα σφράγισμα κενού. Παρόλο που δεν μας αφήνουν να συγκρίνουμε πόσο διαρκεί μια σφραγισμένη σακούλα φαγητού με νερό σε σύγκριση με μια σφραγισμένη με κενό σάκο τσάντα χρησιμοποιώντας μια συσκευή, κάτι μου λέει ότι είναι πολύ κοντά.

Γεμίζει με κιμά μία φόρμα για κέικ και αφήνει λίγο κενό στη μέση! Το αποτέλεσμα; Θα σας ξετρελάνει!

Γεμίζει με κιμά μία φόρμα για κέικ και αφήνει λίγο κενό στη μέση. το αποτέλεσμα; Θα σας ξετρελάνει!

To ρολό της μαμάς είναι πάντα το καλύτερο. Ή μάλλον… ήταν! Γιατί παρακάτω σας παρουσιάζουμε μια πεντανόστιμη παραλλαγή του. Να σας πούμε βέβαια τι καταπληκτικό συνέβη όταν έβαλε κιμά σε μια σακούλα

Θα χρειαστείτε:

-700 γραμμάρια μοσχαρίσιο κιμά
-Μισό φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
-Μισό φλιτζάνι τριμμένο ψωμί
-4 αβγά
-2 σκελίδες σκόρδο
-Αλάτι και πιπέρι
-115 γραμμάρια μπέικον
-3/4 φλιτζανιού τυρί κρέμα
-100 γραμμάρια τυρί σε φέτες

Οδηγίες:

Ανακατέψτε τον κιμά, τα κρεμμύδια, το ψωμί, ένα αβγό και σκόρδο μαζί με αρκετό αλάτι και πιπέρι σε ένα μεγάλο μπολ.

Βάλτε τον κιμά σε μια φόρμα για ρολό. Μετά κάντε μια τρύπα στη μέση.

Αρχικά βάλτε μέσα στην τρύπα μπέικον παντού, ακόμα και στα πλαϊνά. Μετά προσθέστε τυρί κρέμα.

Στην συνέχεια βάλτε το τυρί σε φέτες και από πάνω τα τρία αβγά.

Ψήστε το στους 180 για 60 λεπτά. Είναι έτοιμο!

Είμαστε σίγουροι ότι θα το χαρεί όλη η οικογένεια και όλοι θα θελήσουν και δεύτερο πιάτο.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share