Πέμπτη, 02 Φεβρουαρίου 2023

Κολλημένο αυτοκόλλητο σε γυαλί: Ο συνδυασμός 3 υλικών που θα εξαφανίσουν κάθε υπόλειμμα στο λεπτό

Φυσικό και δραστικό

25 Ιανουαρίου 2023 16:31
Κολλημένο αυτοκόλλητο σε γυαλί: Ο συνδυασμός 3 υλικών που θα εξαφανίσουν κάθε υπόλειμμα στο λεπτό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πως βγάζω αυτοκόλλητα από γυαλί και πιο συγκεκριμένα από τα καινούργια πιάτα, τα ποτήρια, το νέο μου βάζο, ακόμη και από τα καινούργια μου παράθυρα; Σίγουρα, σας έχει τύχει τις περισσότερες φορές, όταν αγοράζετε κάτι καινούργιο, το προϊόν να έχει κολλημένο ένα αυτοκόλλητο. Με την ευκαιρία, δείτε το σπιτικό μείγμα για να φρεσκάρετε τα χαλιά σας.

Η πρώτη κίνηση που θα κάνετε αμέσως είναι να προσπαθήσετε να τα αφαιρέσετε μόνοι σας, αλλά τις περισσότερες φορές θα δείτε ότι απαιτείται ιδιαίτερη προσπάθεια! Ακόμη και όταν καταφέρετε να βγάλετε το περισσότερο χαρτί, τα υπολείμματα της κόλλας, δεν αφαιρούνται εύκολα. Εμείς θα σας προτείνουμε κάποιους τρόπους παρακάτω που θα σας βοηθήσουν να απαντήσετε στο πως βγάζω αυτοκόλλητα από γυαλί, εύκολα και γρήγορα.

Κολλημένο αυτοκόλλητο σε γυαλί: Ο συνδυασμός 3 υλικών που θα εξαφανίσουν κάθε υπόλειμμα στο λεπτό

  • Σαπούνι

Η χρήση σαπουνιού και νερού μπορεί να σας βοηθήσει. Απλώς τρίψτε το σαπούνι στο γυάλινο αντικείμενο και αρχίστε να καθαρίζετε. Στη συνέχεια, πλύντε το γυάλινο αντικείμενο κάτω από λίγο ζεστό νερό, το οποίο θα βοηθήσει πολύ στην αφαίρεση του μεγαλύτερου μέρους του αυτοκόλλητου.

  • Οινόπνευμα

Η χρήση οινοπνεύματος ή ασετόν μπορεί να βοηθήσει στην αφαίρεση αυτοκόλλητων. Πρώτα, βυθίστε μια χαρτοπετσέτα στο οινόπνευμα ή στο ασετόν και τυλίξτε την γύρω από το αυτοκόλλητο. Αφήστε την για 30 λεπτά και στη συνέχεια αφαιρέστε την. Ενδέχεται να χρειαστεί να επαναλάβετε 2-3 φορές για να διασφαλίσετε ότι δεν θα υπάρχουν υπολείμματα.

  • Λάδι

Πως βγάζω αυτοκόλλητα από γυαλί με το λάδι; Πολύ απλά, τρίβετε λίγο λάδι στο σημείο του αυτοκόλλητου χρησιμοποιώντας ένα σφουγγάρι. Ίσως χρειαστείτε βέβαια αρκετή ώρα αν επιλέξετε αυτό τον τρόπο αφαίρεσης του γυαλιού, αλλά δεν χάνετε κάτι να το προσπαθήσετε!

Ντουλάπα που μοσχομυρίζει: Το σπιτικό μείγμα με ξύδι και 2 ακόμα υλικά για να μυρίζει σαν άνοιξη

Τι πιο όμορφο από το να αναδύει μια υπέροχη μυρωδιά η ντουλάπα σας και τα ρούχα που βρίσκονται μέσα σε αυτήν… Δείτε πώς θα την κάνετε να μοσχομυρίζει με 4 πολύ εύκολους τρόπους! Με την ευκαιρία, δείτε πως θα διώξετε την μούχλα από την ντουλάπα.

  • Κόκκοι καφέ

Οι κόκκοι καφέ απορροφούν τις άσχημες μυρωδιές. Έτσι, βάζοντας μερικούς κόκκους στην ντουλάπα σας μέσα σε ένα σακουλάκι εξαφανίζετε την μυρωδιά στο λεπτό. Μια φορά το μήνα φροντίζετε να αλλάζετε τους κόκκους για να διατηρείτε η ωραία μυρωδιά στην ντουλάπα σας.

  • Σαπούνι

Αν οι κόκκοι καφέ σας φέρνουν αναγούλα τότε μπορείτε να προτιμήσετε μια μπάρα σαπουνιού. Όταν το σαπούνι ζεσταίνεται απελευθερώνει μια γλυκιά μυρωδιά που μπορεί να χαρίσει ένα υπέροχο άρωμα στα ρούχα σας. Έτσι, πάρτε μια μπάρα σαπουνιού της επιλογής σας και κάντε το εξής: Βάλτε τα διπλωμένα σας ρούχα μέσα σε ένα μεγάλο κουτί αποθήκευσης και σκεπάστε τα με μια πετσέτα ή μια χαρτοπετσέτα. Τοποθετήστε το σαπούνι από πάνω. Μετά από περίπου 4 ώρες όλο το κουτί θα έχει γεμίσει με το υπέροχο άρωμα του σαπουνιού.

Ντουλάπα που μοσχομυρίζει: Το σπιτικό μείγμα με ξύδι και 2 ακόμα υλικά για να μυρίζει σαν άνοιξη

  • Βότανα και μυρωδικά μέσα σε υφασμάτινα σακουλάκια

Γεμίστε μικρά βαμβακερά σακουλάκια με μυρωδικά (προτείνουμε τη λεβάντα), κλείστε τα καλά και βάλτε τα σε διάφορα σημεία της ντουλάπας σας.

  • Ξίδι

Αν έχετε γεμίσει άπλυτα ρούχα και το μόνο που σας έχει μείνει για να φορέσετε στο γραφείο είναι ένα μπλουζάκι το οποίο ναι μεν είναι φορεμένο αλλά είναι λιγότερο φορεμένο από όλα τα άλλα, τότε το ξίδι είναι η καλύτερη επιλογή για εσάς. Γυρίστε το ρούχο σας ανάποδα και αναμείξτε σε ένα μπουκαλάκι ίση ποσότητα νερού και ξιδιού. Ανακατέψτε και ψεκάστε με το μείγμα το ρούχο σας (ρίξτε λίγο παραπάνω στις μασχάλες). Μην ανησυχείτε ότι θα μυρίζετε σαν γαύρος ξιδάτος - η μυρωδιά του ξιδιού θα φεύγει όσο θα στεγνώνει το ρούχο σας και έτσι σε μερικά λεπτά θα είστε έτοιμοι και καθαροί για το γραφείο.

Γρατζουνιές σε δερμάτινα: Το κόλπο με το ελαιόλαδο για να φύγουν πανεύκολα χωρίς φθορές

Και ποιος δεν μισεί τις γρατζουνιές σε δερμάτινους καναπέδες, παλτό, τζάκετ και ταπετσαρίες; Το θέμα είναι τι μπορούμε να κάνουμε για να τις ξεφορτωθούμε. Και η αλήθεια είναι πως υπάρχει λύση και βρίσκεται στην κουζίνα μας! Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για κουραμπιέδες με ελαιόλαδο και αμύγδαλα.

Είναι πολύ εύκολο να δημιουργηθεί μια γρατζουνιά-ή και περισσότερες-σε ένα δερμάτινο τζάκετ, μια δερμάτινη τσάντα ή έναν καναπέ. Το θετικό είναι πως η λύση είναι πολύ απλή και οικονομική και ακούει στο όνομα… ελαιόλαδο.

Γρατζουνιές σε δερμάτινα: Το κόλπο με το ελαιόλαδο για να φύγουν πανεύκολα χωρίς φθορές

Πάρτε ένα μαλακό βαμβακερό πανί (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα παλιό, καθαρό, βαμβακερό t-shirt), ρίξτε πάνω του λίγο ελαιόλαδο και τρίψτε με αυτό τις γρατζουνιές κυκλικά. Επιμείνετε για αρκετή ώρα.

Έπειτα, με μια χαρτοπετσέτα ή λίγο χαρτί κουζίνας σκουπίστε την επιφάνεια μέχρι να φύγει εντελώς το λάδι.

Σίγουρα τα επιφανειακά σημάδια θα εξαφανιστούν. Τα πιο βαθιά από αυτά μπορεί να μην φύγουν τελείως αλλά η όψη τους θα είναι πολύ καλύτερη και θα φαίνονται ελάχιστα. Αξίζει, λοιπόν, να το δοκιμάσετε.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share