Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Πατάκι μπάνιου: Να γιατί πρέπει να το καθαρίζετε κάθε εβδομάδα

3 βήματα που θα σας σώσουν

25 Ιανουαρίου 2023 14:45
Πατάκι μπάνιου: Να γιατί πρέπει να το καθαρίζετε κάθε εβδομάδα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το πατάκι μπάνιου μαζεύει πολλή υγρασία και γι'αυτό πρέπει να το καθαρίζετε σωστά. Πάνω σε αυτό αναπτύσσονται εκατοντάδες μικρόβια αλλά και μούχλα που είναι βλαβερή για την υγεία μας. Με την ευκαιρία, δείτε 5 κόλπα για να παρατείνετε την ζωή των πετσετών σας.

Το πατάκι μπάνιου κρύβει πολλά μικρόβια μέσα στις ίνες του που είναι πολύ επικίνδυνα για την υγεία μας. Αυτό συμβαίνει γιατί η υγρασία που υπάρχει στο μπάνιο εγκλωβίζεται μέσα στις ίνες ειδικά μετά από ένα ντους.

Τι μπορείτε να κάνετε για να κρατήσετε το πατάκι σας καθαρό και στεγνό;

  • Στεγνώστε το πατάκι μετά από κάθε ντους Για να στεγνώσετε το πατάκι σας θα πρέπει να το αερίζετε μετά από κάθε ντους. Κρεμάστε το από μια κρεμάστρα με γάντζους και στη συνέχεια κρεμάστε την κρεμάστρα στη ράγα για την κουρτίνα του μπάνιου. Διαφορετικά μπορείτε να το απλώνετε και στη βεράντα για 1-2 ώρες έτσι ώστε να στεγνώσει εντελώς φυσικά.
  • Ανοίξτε τα παράθυρα μετά από κάθε ντους Αν ανοίξετε τα παράθυρα μετά από κάθε ντους, θα γλιτώσετε την υπερβολική συσσώρευση υδρατμών στο μπάνιο. Έτσι το πατάκι σας θα στεγνώσει πολύ πιο εύκολα και γρήγορα.
  • Πλύντε το πατάκι του μπάνιο κάθε εβδομάδα Μπορεί να σας φαίνεται βαρετή διαδικασία αλλά είναι για το καλό σας. Πλύντε το πατάκι μια φορά την εβδομάδα για να διώξετε μικρόβια και μούχλα, ειδικά αν στο σπίτι έχετε μικρά παιδιά ή αν η οικογένεια αποτελείται από πολλά μέλη. Αν δεν υπάρχουν μικρά παιδιά και προσέχετε το πατάκι σας σε καθημερινή βάση, τότε μπορείτε να το πλένετε μια φορά τον μήνα. Επιλέξτε τον κατάλληλο τρόπο πλυσίματος με βάση την ετικέτα που έχει το πατάκι σας καθώς κάθε υλικό θέλει διαφορετικό τρόπο πλυσίματος.

    Όταν πλένετε το πατάκι σας χρησιμοποιήστε κρύο νερό για να μην χαλαρώσουν οι ίνες του. Επιπλέον το κρύο νερό θα διατηρήσει την πλαστική μεριά από το πατάκι ακέραιη. Το πολύ ζεστό νερό μπορεί να βλάψει την πλαστική μεριά αλλά και τις ίνες, για αυτό τον λόγο αποφύγετέ το.

Πατάκι μπάνιου: Να γιατί πρέπει να το καθαρίζετε κάθε εβδομάδα

Το έκρυβε καλά η γιαγιά: Το κόλπο με μαγειρική σόδα για να λάμπει από καθαριότητα η μπανιέρα

Οι παλιές γυναίκες ήξεραν κάτι παραπάνω από καθαριότητα και μάλιστα μη έχοντας πολλά καθαριστικά, παρά μόνο τα υλικά της κουζίνας τους.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Ξενοιάστε για πάντα: Οριστικό τέλος στα μικρόβια που «κρύβονται» στη μπανιέρα

Μια μυστική συνταγή με τρία μόνο υλικά, θα σε βοηθήσει να απαλλαχθείς από τα άλατα στο μπάνιο και θα δεις πως θα «γυαλίσουν» κατευθείαν τα πλακάκια.

Για το οικολογικό καθαριστικό που σε βοηθήσει να καθαρίσεις τα πλακάκια και την μπανιέρα, θα χρειαστείς τα εξής υλικά:

  • 1/2 φλ. μαγειρική σόδα,
  • 1/4 φλ. οξυζενέ και
  • 1 κ.σ. απορρυπαντικό πιάτων

“Ανακατέψτε καλά και τα τρία υλικά σε ένα μπουκαλάκι” -Το κόλπο για τον καθαρισμό μπανιέρας

Συμβουλή της γιαγιάς: Το κόλπο με μαγειρική σόδα για να λάμπει από καθαριότητα η μπανιέρα

Το οξυζενέ είναι φυσικό λευκαντικό και καθαριστικό ενώ η μαγειρική σόδα βοηθάει στην απομάκρυνση λεκέδων και στιγμάτων που πολλές φορές δημιουργούνται από το καυτό νερό που πέφτει στην μπανιέρα σας. Στη συνέχεια βάλτε λίγη από την ποσότητα πάνω στα πλακάκια που θέλετε να καθαρίσετε και αφήστε το μείγμα να δράσει για 5 λεπτά.

Για την μπανιέρα σας βάλτε λίγη ποσότητα σε ένα σφουγγάρι και τρίψτε καλά και στη συνέχεια ξεπλύνετε με νερό.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share