Δευτέρα, 29 Μαΐου 2023

Έριξε λευκό ξύδι στο πλυντήριο ρούχων και έμεινε έκπληκτη με το αποτέλεσμα - Το κόλπο που ελάχιστοι γνωρίζουν

Δώστε βάση!

25 Ιανουαρίου 2023 07:45
Έριξε λευκό ξύδι στο πλυντήριο ρούχων και έμεινε έκπληκτη με το αποτέλεσμα - Το κόλπο που ελάχιστοι γνωρίζουν
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το ξύδι είναι ένα υλικό που χρησιμοποιείται με πάρα πολλές χρήσεις και βασική του χρήση πλέον είναι και το καθάρισμα ηλεκτρικών συσκευών. Με την ευκαιρία, δείτε το κόλπο των ειδικών για να μην...μπαίνουν τα ρούχα στο πλυντήριο.

Το πλύσιμο των ρούχων πολλές φορές είναι δύσκολη εργασία: κάνουμε λάθη και δύσκολα βρίσκουμε το σωστό απορρυπαντικό.

Ωστόσο, χρειάζεστε ένα μονάχα συστατικό σε κάθε πλύση για να εξοικονομήσετε κόπο, χρήματα και νεύρα. Απλά προσθέστε λίγο ξιδάκι στο πλυντήριο ρούχων και σύντομα θα δείτε τα παρακάτω 10 πλεονεκτήματα της χρήσης του.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το ξύδι

Έριξε λευκό ξύδι στο πλυντήριο ρούχων και έμεινε έκπληκτη με το αποτέλεσμα - Το κόλπο που ελάχιστοι γνωρίζουν

1. Πριν βάλετε μέσα τα ρούχα σας, ρίξτε μισό φλιτζάνι ξύδι στα ρούχα. Αυτό θα ενισχύσει το κοινό απορρυπαντικό, εμποδίζοντας τα χρώματα να ξεθωριάσουν και μειώνει τη σαπουνάδα στα ρούχα, που καμιά φορά μένει μετά τη πλύση.

2. Ρίξτε λίγο στο σχεδιασμένο θάλαμο, αντί για μαλακτικό. Το ξύδι έχει το ίδιο αποτέλεσμα, αλλά είναι και πιο φιλικό προς το περιβάλλον.

3. Το ξύδι αφαιρεί και λεκέδες από ιδρώτα και αποσμητικό σε λευκά ρούχα.

4. Μερικές φορές μένουν σημάδια από τη σκόνη απορρυπαντικού στα ρούχα μετά τη πλύση. Αυτά μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμό στο δέρμα. Προσθέτοντας μισή κούπα λευκό ξύδι στο πλύσιμο θα επιλύσει αυτό το πρόβλημα.

5. Εξουδετερώνει έντονες μυρωδιές, όπως τα τσιγάρα.

6. Βάλτε ρούχα με πολύ δύσκολους λεκέδες να μουλιάσουν σε ζεστό νερό με μισό φλιτζάνι ξύδι. Αφήστε τα να μουλιάσουν όλο το βράδυ και στη συνέχεια πλύντε τα όπως κάνετε συνήθως.

7. Αν έχετε κατοικίδια ζώα, τότε γνωρίζετε ότι τα ρούχα σας γεμίζουν συχνά με τρίχες. Σε αυτή τη περίπτωση, τα προϊόντα ξιδιού μπορούν να βοηθήσουν, προσθέτοντάς στη πλύση. Μετά το στέγνωμα των ρούχων, οι τρίχες δε θα κολλάνε τόσο εύκολα

8. Κάποια υφάσματα τείνουν να δημιουργούν στατικό ηλεκτρισμό. Για άλλη μια φορά μπορεί να βοηθήσει.

9. Προσθέστε 6 κουταλιές ξύδι όταν πλένετε στο χέρι ρούχα και αφήστε τα να μουλιάσουν για 30 λεπτά. Χρησιμοποιώντας αυτή τη μέθοδο, μπορείτε να πλύνετε και ευαίσθητα ρούχα, όπως εσώρουχα και μαγιό.

10. Τέλος, μπορείτε να καθαρίσετε και να απολυμάνετε αποτελεσματικά το εσωτερικό του πλυντηρίου με ξύδι, χωρίς τη χρήση επικίνδυνων χημικών.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share