Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Πάρτε τα μέτρα σας για τα κρύα: Αυτό το κόλπο με το αλουμινόχαρτο θα σας βοηθήσει να ενισχύσετε την θέρμανση του καλοριφέρ

Μια δοκιμή θα σας πείσει

24 Ιανουαρίου 2023 16:38
Πάρτε τα μέτρα σας για τα κρύα: Αυτό το κόλπο με το αλουμινόχαρτο θα σας βοηθήσει να ενισχύσετε την θέρμανση του καλοριφέρ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

«Καλοριφέρ είναι, δεν χρειάζεται καθάρισμα». Αυτό το μεγάλο λάθος το κάνουν αρκετοί, αλλά είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι η σχολαστική καθαριότητα των σωμάτων θέρμανσης επηρεάζει ακόμα και τη σωστή λειτουργία τους. Με την ευκαιρία, δείτε το κόλπο για να καθαρίσετε τα καμένα λίπη με αλουμινόχαρτο.

Η θερμότητα που διαχέεται στον χώρο μπορεί να απελευθερώνει δυσάρεστες οσμές στον χώρο.

Δείτε πως μπορείτε να τα καθαρίσετε:

α) Η ιδανική ώρα για να καθαρίσετε τα καλοριφέρ σας είναι πριν ανάψουν. Αν έχουν ήδη ανάψει εξασφαλίστε πως είναι κλειστά και τελείως κρύα.

β) Καθαρίστε την επιφάνεια. Απομακρύνετε την πολλή σκόνη με ένα καθαρό πανί και στη συνέχεια περάστε όλη την επιφάνεια με ένα νωπό σφουγγάρι. Αφήστε το να στεγνώσει πριν προχωρήσετε.

γ) Αν υπάρχει κάλυμμα ξεβιδώστε το και βγάλτε το. Χρησιμοποιήστε αέρα υπό πίεση (όπως αυτόν που προορίζεται για το καθάρισμα του πληκτρολογίου) για να απομακρύνετε την σκόνη. Αν το καλοριφέρ δεν έχει κάλυμμα, χρησιμοποιήστε τον αέρα για να καθαρίσετε τα δύσκολα σημεία και τα σημεία των σωληνώσεων.

Κόλπο για να ζεσταίνει το καλοριφέρ σας διπλά

Μήπως το καλοριφέρ σου δεν ζεσταίνει αρκετά το σπίτι; Με αυτό το κολπάκι θα έχετε ζέστη μέσα στο σπίτι σας και θα μπορέσετε να εξοικονομήσετε πολλά χρήματα

Τι πρέπει να κάνετε; Βάλτε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο στον τοίχο πίσω του. Το αλουμινόχαρτο θα στείλει τη ζέστη μέσα στο δωμάτιο και δεν θα αφήσει να την απορροφήσει ο τοίχος.

Καλοριφέρ

Μην το κάνετε ξανά! Αυτός είναι ο πολύ σημαντικός λόγος που δεν πρέπει να σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο το φαγητό που περίσσεψε

Το αλουμινόχαρτο είναι ένα από τα απαραίτητα αξεσουάρ στην κουζίνα μιας νοικοκυράς. Ωστόσο, είστε σίγουροι ότι το χρησιμοποιείτε με τον σωστό τρόπο; Με την ευκαιρία, δείτε το κόλπο με το αλουμινόχαρτο κατά την πλύση στα ρούχα.

Αν είστε από εκείνους που τυλίγουν το φαγητό που περίσσεψε σε αλουμινόχαρτο για να το αποθηκεύσουν στο ψυγείο, τότε μάλλον πρέπει να αλλάξετε συνήθεια. Είναι πολύ εύκολο να σκεπάσετε απλώς το πιάτο σας με ένα αλουμινόχαρτο, χωρίς να του αλλάξετε σκεύος αλλά θέτετε τον εαυτό σας και την οικογένειά σας σε κίνδυνο!

Γιατί; Όταν αφήνουμε ένα ζεστό φαγητό σε θερμοκρασία δωματίου για περισσότερο από δυο ώρες, δημιουργούνται σιγά σιγά κάποια βακτήρια, τα οποία είναι αιτίες για σοβαρές ασθένειες. Το ίδιο ωστόσο, μπορεί να συμβεί και αν καλύψουμε το φαγητό με αλουμινόχαρτο, καθώς δεν το κλείνει αεροστεγώς και τα βακτήρια κυκλοφορούν ελεύθερα μέσα σε αυτό.

Πώς να αποθηκεύουμε σωστά το φαγητό

Για να κρατήσει το φαγητό μας και να μην είναι επικίνδυνο για την υγεία μας, πρέπει να το αποθηκεύσουμε σωστά, μέσα σε πλαστικά δοχεία, που κλείνουν αεροστεγώς. Και φυσικά τη διαδικασία αυτή οφείλουμε να την κάνουμε το πολύ 2 ώρες αφού έχει ετοιμαστεί για να μην επιτρέψουμε στα βακτήρια να ξεκινήσουν να αναπτύσσονται! Τα γαλακτοκομικά και τα κρέατα είναι επιρρεπή σε βακτήρια, οπότε οφείλουμε να είμαστε πολύ προσεκτικοί στη συντήρησή τους. Αν έχει μείνει πολύ φαγητό, είναι καλύτερο να βάλουμε και λίγο στην κατάψυξη, μέσα στο αντίστοιχο τάπερ φυσικά. Και φυσικά υπάρχει και κάποιο χρονικό όριο για το μέχρι πότε είναι ασφαλές να καταναλώσουμε το φαγητό που περίσσεψε.

Μην το κάνετε ξανά! Αυτός είναι ο πολύ σημαντικός λόγος που δεν πρέπει να σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο το φαγητό που περίσσεψε

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share