Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Η πατέντα του αιώνα: Έτσι θα σιδερώσεις τα ρούχα σου... χωρίς σίδερο!

Φαντασία να υπάρχει

24 Ιανουαρίου 2023 09:23
Η πατέντα του αιώνα: Έτσι θα σιδερώσεις τα ρούχα σου... χωρίς σίδερο!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πόσοι από εμάς σιχαινόμαστε το σιδέρωμα; Πολλοί θα μου απαντήσετε. Τι συμβαίνει όμως όταν έχουμε σιδερώσει το ρούχο μας, θέλουμε να βγούμε έξω και ανακαλύπτουμε μια ζάρα στο πουκάμισο που πρέπει οπωσδήποτε να την ισιώσουμε; Βγάζουμε και πάλι το σίδερο.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Ποιό σίδερο; Έτσι θα σιδερώνετε από εδώ και πέρα τα τσαλακωμένα ρούχα σας

Προκειμένου όμως να γλυτώσουμε χρόνο και να αποφύγουμε να στήσουμε και πάλι τη σιδερώστρα, να περιμένουμε να ζεσταθεί το νερό στο σίδερο και μετά να τα μαζέψουμε πάλι, για μια απλή ζάρα, υπάρχουν μερικά κόλπα που θα μας δώσουν μια γρήγορη λύση και που ίσως, μέχρι τώρα, δεν έχετε σκεφτεί.

1. Ψεκάστε με το ειδικό σπρέι για την αφαίρεσή τους

Όταν πρόκειται για ζάρες και την αφαίρεσή τους, οι εταιρείες απορρυπαντικών παίρνουν σοβαρά το ρόλο τους και τα ειδικά προϊόντα τους υπόσχονται την αφαίρεσή τους άμεσα και χωρίς κόπο.

2. Ισιώστε τον γιακά του πουκαμίσου με το ισιωτικό μαλλιών

Ισιωτικά μαλλιών αλλά όχι για τις τρίχες του κεφαλιού, αλλά για τα ρούχα μας. Το είχατε σκεφτεί ποτέ αυτό; Χρησιμοποιήστε το ισιωτικό μαλλιών για να στρώσετε τον γιακά του πουκαμίσου ή μια ζάρα στην μπλούζα σας. Απλά φροντίστε να αφαιρέσετε τυχόν υπολείμματα προϊόντων για τα μαλλιά από τις πλάκες του και προσέξτε την θερμοκρασία.

3. Το πιστολάκι μαλλιών

Δεν έχετε σίδερο; Κανένα πρόβλημα. Μπορείτε να απομακρύνετε τις ζάρες από το φόρεμά σας με ζεστό αέρα. Απλά κρατήστε το πιστολάκι μαλλιών σε κάποια απόσταση από το ρούχο για να μην καεί.

4. Χρησιμοποιήστε την τσαγιέρα

Αυτή η μέθοδος είναι ιδανική για μικρές ζάρες. Βράζετε νερό και στη συνέχεια, αφού απολαύσετε ένα φλιτζάνι τσάι, κρατάτε το στόμιο της τσαγιέρας σε απόσταση περίπου 30 εκατοστών από την προβληματική περιοχή.

Έτσι θα σιδερώσεις τα ρούχα σου... χωρίς σίδερο!

5. Στέγνωμα με παγάκια

Αυτό μπορεί να φαίνεται περίεργο αλλά λειτουργεί. Ρίξτε το ζαρωμένο πουκάμισο στο στεγνωτήριο με μερικά παγάκια και βάλτε το σε υψηλή θερμοκρασία για λίγα λεπτά. Ο πάγος θα λιώσει και θα δημιουργήσει έναν ατμό που δρα ενάντια στις ζάρες.

6. Τυλίξτε την μπλούζα σας σαν μπουρίτο

Τοποθετήστε την μπλούζα σας σε μια επίπεδη επιφάνεια, ισιώστε με το χέρι τα ζαρωμένα σημεία και στη συνέχεια, τυλίξτε το σφιχτά όπως ένα μπουρίτο. Στη συνέχεια, τοποθετήστε το ρούχο κάτω από ένα στρώμα για 15-30 λεπτά.

7. Η βοήθεια του ατμού

Αυτό το τέχνασμα για την μείωση των τσακίσεων χωρίς σίδερο είναι το κλειδί για όταν ταξιδεύετε και δεν έχετε πρόσβαση στα συνηθισμένα οικιακά σας προϊόντα. Κλείστε τα παράθυρα και τις πόρτες στο μπάνιο σας και κρεμάστε τα ζαρωμένα ρούχα σας στην ράβδο της κουρτίνας του μπάνιου. Στη συνέχεια, ανοίξτε την βρύση στο ζεστό, κάντε το μπάνιο σας και μετά από 15 λεπτά, το ρούχο σας θα είναι έτοιμο.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share