Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Έχετε ακόμη κουνούπια; Βάλτε αυτό το φυτό στο σπίτι και θα εξαφανιστούν!

Το άγνωστο θαυματουργό φυτό

22 Ιανουαρίου 2023 20:52
Έχετε ακόμη κουνούπια; Βάλτε αυτό το φυτό στο σπίτι και θα εξαφανιστούν!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο χειμώνας ήρθε, αλλά ποιος σας είπε ότι τα κουνούπια δεν κάνουν την εμφάνισή τους αυτή την εποχή; Γι' αυτό το λόγο μπορείτε να δώσετε τέλος στον εφιάλτη σας με ένα και μοναδικό φυτό, το οποίο θα τα κάνει να εξαφανιστούν.

Φυσικά, είναι πολύ ενοχλητικά και κανείς δεν τα θέλει κοντά του. Αν θέλεις λοιπόν να απομακρύνεις τα κουνούπια από το μπαλκόνι σου τότε φρόντισε να βάλεις έναν βασιλικό. Με την ευκαιρία, λύστε το αιώνιο πρόβλημα του σκόρου στη ντουλάπα σας με αυτό το φυτό.

Φυτεύουμε τον βασιλικό σε ημισκιερά μέρη προφυλαγμένα από τους δυνατούς ανέμους για να έχει καλή ανάπτυξη και πλούσιο καταπράσινο φύλλωμα. Ο βασιλικός είναι εκέινο το φυτό που ευδοκιμεί σε φωτεινά μέρη, ωστόσο είναι ευαίσθητος στην πολύωρη απευθείας έκθεση στον ήλιο ενώ την περίοδο του χειμώνα, χρειάζεται προστασία από τον παγετό, το χιόνι, και τους βοριάδες.

Δείτε πώς να φροντίσετε τον βασιλικό

Ο «χρυσός» κανόνας του Φενγκ Σούι: Τα 3 φυτά που θα αλλάξουν ριζικά τη ζωή σας και πού να τα τοποθετήσετε στο σπίτι

Sansevieria trifasciata

φυτό σανσιβέρια

Το Sansevieria trifasciata, γνωστό και ως “γλώσσα της πεθεράς” ή “snake plant”, πρέπει να μπει στην είσοδο του σπιτιού σας. Είναι ανθεκτικό φυτό που χρειάζεται ελάχιστη φροντίδα. Φιλτράρει τοξικές ουσίες όπως η φορμαλδεΰδη, το τριχλωροαιθυλένιο, το βενζόλιο, η τολουΐνη και άλλες τοξίνες που απελευθερώνονται στον αέρα, από το μελάνι, τον αφρό ή τις πλαστικές σακούλες που χρησιμοποιούμε στο σπίτι μας.

Monstera

Αν θέλετε να απογειώσετε την ερωτική σας ζωή, τότε τοποθετήστε τη monstera στο σαλόνι ή στο υπνοδωμάτιο! Προσοχή όμως, όχι πάνω από το κρεβάτι σας. Αποτελεί εξαιρετική επιλογή φυτού εσωτερικού χώρου για το σπίτι και το γραφείο μας, καθώς επιβιώνει ακόμα και με λίγο φως.

Μoney tree

Το φυτό που φέρνει πλούτο, ευημερία και καλή ενέργεια. Προσέξτε μόνο να μη βάλετε το συγκεκριμένο φυτό στο μπάνιο γιατί τα λεφτά σας μάλλον θα βγάλουν φτερά σύντομα. Επίσης, καλό είναι να αποφεύγετε να τοποθετείτε φυτά στο πάτωμα καθώς παγιδεύεται η ενέργεια.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share