Δευτέρα, 06 Μαΐου 2024

Δεν είναι μόνο για να το πίνουμε: Το κόλπο με το γάλα για να μοσχοβολάει το σπίτι σας από καθαριότητα

Μιλάνε οι ειδικοί!

19 Ιανουαρίου 2023 21:03
Δεν είναι μόνο για να το πίνουμε: Το κόλπο με το γάλα για να μοσχοβολάει το σπίτι σας από καθαριότητα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κι όμως, η τελευταία λέξη της μόδας στην καθαριότητα του σπιτιού ακούει στο όνομα «ληγμένο γάλα». Με αυτό μπορείτε να καθαρίσετε επιφάνειες και πράγματα που δεν φαντάζεστε και εμείς είμαστε εδώ για να σας δώσουμε μια πρώτη γεύση. Και να είστε σίγουροι πως το «ληγμένο γάλα» θα παίξει πολύ από εδώ και πέρα…

Αυτό που θα χρειαστείτε για να καθαρίσετε είναι ληγμένο γάλα που φυσικά δεν έχει κόψει και δεν έχει αρχίσει να μυρίζει. Θέλετε να έχει μόλις λήξει. Με την ευκαιρία, πείτε αντίο στα καμένα λίπη με 2 υλικά που έχετε στο ντουλάπι σας.

Για όλες τις επιφάνειες Βουτήξτε λίγο χαρτί κουζίνας ή ένα κομμάτι βαμβακερό πανί μέσα στο ληγμένο γάλα και περάστε με αυτό όλες τις μαρμάρινες, τις βερνικωμένες και τις ξύλινες επιφάνειές σας. Έπειτα περάστε τις ίδιες επιφάνειες με ένα καθαρό, στεγνό πανί.

γάλα για καθαριότητα σπιτιού

Γιατί λειτουργεί Tα οξέα που περιέχει το γάλα καταπολεμούν τη βρωμιά και τη σκόνη και το γάλα αφήνει όλες τις επιφάνειες ενυδατωμένες και γυαλισμένες.

Αυτό που πρέπει να θυμάστε -γιατί είμαστε σίγουροι πώς αναρωτιέστε- είναι πως το σπίτι σας δεν θα μυρίζει γάλα αμέσως μετά το καθάρισμα αρκεί να μην ξεχάσετε να περάσετε όλες τις επιφάνειες και με ένα στεγνό, καθαρό, βαμβακερό πανί.

Για τα ασημικά Για να καθαρίσετε τα ασημικά σας μπορείτε να γεμίσετε ένα μπολ με γάλα και να βουτήξετε μέσα σε αυτό τα ασημικά σας. Αφήστε τα εκεί για ένα ολόκληρο βράδυ και την επόμενη μέρα απλά ξεπλύντε τα. Τα ασημικά σας θα λάμψουν!

«Ευωδιαστό» σπίτι στο λεπτό: Το κόλπο που εξαφανίζει κάθε δυσάρεστη οσμή στο σφουγγάρισμα

Άσχημο πράγμα να σφουγγαρίζετε το σπίτι και μετά να μυρίζει άσχημα. Έτσι δεν είναι; Γι'αυτό και εμείς σας έχουμε την τέλεια λύση! Με την ευκαιρία, δείτε το κόλπο της μαμάς για να αρωματίσετε το σφουγγάρισμά σας.

Πριν ξεκινήσετε πλύντε καλά τη σφουγγαρίστρα σας (κατά πάσα πιθανότητα αυτό φταίει που μυρίζει άσχημα το πάτωμα) και κάντε το ίδιο με τον κουβά σας. Για πάτωμα που έχει πλακάκια, laminate ή ξύλο χρειάζεστε μια δυνατή και σκληρή σφουγγαρίστρα για να γίνεται σωστή και καλή δουλειά. Για να είναι, όμως, καθαρή η σφουγγαρίστρα σας πριν ξεκινήσετε το σφουγγάρισμα βουτήξτε την σε ζεστό νερό στο οποίο θα έχετε ρίξει χλωρίνη και υγρό σαπούνι.

Στο μεταξύ φτιάξτε το παρακάτω μείγμα.

Θα χρειαστείτε:

  • 1/4 φλ. ξίδι
  • 1 κ.σ. υγρό σαπούνι για τα πιάτα
  • μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο της αρεσκείας σας και αρκετό ζεστό νερό.

Κόλπο για τις δυσάρεστες οσμές στο σφουγγάρισμα

Βήματα

  • Ρίξτε όλα τα υλικά στον κουβά και σφουγγαρίστε το πάτωμά σας. Το αποτέλεσμα θα είναι εκπληκτικό καθώς το σπίτι σας θα μοσχομυρίσει.
  • Το ξίδι σκοτώνει τα μικρόβια και απολυμαίνει, το σαπούνι πιάτων καθαρίζει ενώ το αιθέριο έλαιο κάνει τον χώρο να μοσχοβολάει. Αν δεν έχετε αιθέριο έλαιο στο σπίτι μπορείτε να βάλετε αντί για αυτό λίγο λεμόνι. Και πάλι το σπίτι σας θα αποκτήσει μια όμορφη μυρωδιά λεμονιού και καθαριότητας.

Προσοχή! Πλύντε τη σφουγγαρίστρα σας μετά από κάθε χρήση. Βάλτε την σε μια λεκάνη με χλωρίνη, υγρό πιάτων και ζεστό νερό και αφήστε την εκεί για 10 λεπτά. Στη συνέχεια στραγγίστε την καλά και αφήστε τη να στεγνώσει στον ήλιο.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share