Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Ποτέ ξανά εκεί: Ο λόγος που απαγορεύεται να αφήνετε το λάδι πάνω στον πάγκο της κουζίνας

Δεν είχαμε ιδέα!

19 Ιανουαρίου 2023 19:27
Ποτέ ξανά εκεί: Ο λόγος που απαγορεύεται να αφήνετε το λάδι πάνω στον πάγκο της κουζίνας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην αγαπά το λάδι στο φαγητό του. Λίγο από το ελαιόλαδο δίνει πάντα υπέροχη γεύση στα πιάτα μας. Όμως, γιατί δεν πρέπει να το αφήνετε στον πάγκο της κουζίνας σας;

Εκτός από τη γεύση και το μοναδικό χρώμα του, το ελαιόλαδο κάνει καλό και στην υγεία μας. Πάντα με μέτρο φυσικά.

Επίσης, χρησιμεύει σε άπειρα πράγματα μέσα σε ένα σπίτι, πέρα από το μαγείρεμα. Με την ευκαιρία, δείτε με ποιο πάμφθηνο υλικό καθαρίζονται οι λεκέδες από ελαιόλαδο.

Ακόμη και αν δεν είσαι η καλύτερη νοικοκυρά, σίγουρα στην κουζίνα σου θα υπάρχει ένα μπουκάλι λάδι, κάπου, σε κάποιο ντουλάπι.

Ωστόσο, μερικές φορές μπορεί να ξεχνάς το λάδι πάνω στον πάγκο της κουζίνας. Ειδικά, αν βιάζεσαι να μαγειρέψεις. Το αφήνεις εκεί για την επόμενη φορά.

λάδι στον πάγκο της κουζίνας

Μέγα λάθος. Απ’ ότι φαίνεται, είναι κακή ιδέα να αφήνεις το λάδι πάνω στον πάγκο.

Ο λόγος που δεν πρέπει να αφήνετε ποτέ το λάδι πάνω στον πάγκο της κουζίνας σας

Σύμφωνα με το Good Housekeeping, το να αφήνεις το ελαιόλαδο εκτεθειμένο στο φως και στη ζέστη μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα να αποκτήσει γεύση ξυδιού. Ακόμη, αν εκτεθεί στο οξυγόνο, κάνει αυτή την ξινή γεύση ακόμα πιο έντονη.

Το ελαιόλαδο πρέπει να αποθηκεύεται σε ένα δροσερό, ξηρό, σκοτεινό ντουλάπι, ιδανικά στους 14-18˚ C.

Αν και έχει ημερομηνία λήξης έως δύο χρόνια, αν ανοιχτεί, πρέπει να χρησιμοποιηθεί μέσα σε έξι μήνες και ακόμη νωρίτερα, αν έχει εκτεθεί σε συνθήκες που έχουν επηρεάσει τη γεύση του.

Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα ακουμπήσεις το λάδι πάνω στον πάγκο της κουζίνας για να μαγειρέψεις, θυμήσου να το επιστρέψεις στο ντουλάπι του.

Τέρμα το χάος στην κουζίνα: Το μυστικό της γιαγιάς για μην «πιτσιλάει» το λάδι την ώρα του τηγανίσματος

Το τηγάνισμα δεν είναι και η πιο απλή και εύκολη υπόθεση… λάδια, πιτσιλιές, καψίματα και μετά καθαριότητα. Μπορείς όλα αυτά όμως να τα αποφύγεις, η τουλάχιστον να μετριάσεις το “πιτσίλισμα”. Με την ευκαιρία δες εδώ πόσες φορές μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το ίδιο λάδι στο τηγάνισμα;

Αυτές οι μαμάδες τα ξέρουν όλα. Ό,τι και να τις ρωτήσετε έχουν μια «επιστημονική» απάντηση να σας δώσουν την οποία φυσικά γνωρίζουν από τη δική τους μαμά. Με την ευκαιρία, δείτε το υπέρτατο κόλπο για να μην ξαναπεινάσετε. Κάπως έτσι, λοιπόν, έμαθαν και γνωρίζουν τι μπορουμε να κάνουν για να μην πετάγεται στα ρούχα και τα χέρια μας το καυτό λάδι την ώρα του τηγανίσματος.

Τι θα χρειαστείτε για πιο εύκολο και καθαρό τηγάνισμα

Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι λίγο αλάτι. Αφού κάψει το λάδι και πριν ρίξετε μέσα σε αυτό τις πατάτες, τους κεφτέδες ή ό,τι άλλο έχετε σκοπό να τηγανίσετε, ρίξτε λίγο αλάτι σε όλη την επιφάνεια του τηγανιού. Αυτό ήταν! Δεν θα πιτσιλιστείτε ποτέ ξανά και δεν θα κάνετε και χάλια την κουζίνα σας με ένα και μόνο τηγάνισμα!

Για να καθαρίσει τέλεια το τηγάνι σας αμέσως μετά το τηγάνισμα δεν έχετε παρά να χύσετε το λάδι σε ένα πλαστικό μπουκάλι (αφού πρώτα κρυώσει) και να αλατίσετε και πάλι την επιφάνεια του τηγανιού αφού πρώτα το βρέξετε. Το αλάτι βοηθάει πολύ και στο καθάρισμα. Αφού το αφήσετε για 10 λεπτά, πάρτε το σφουγγάρι και περάστε το. Θα εντυπωσιαστείτε από το αποτέλεσμα.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share