Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Καθάρισμα τζαμαρίας: Το κόλπο με την μαγειρική σόδα και 2 ακόμα υλικά που θα την κάνουν τζιτζι

Θα τρίβετε τα μάτια σας!

19 Ιανουαρίου 2023 14:27
Καθάρισμα τζαμαρίας: Το κόλπο με την μαγειρική σόδα και 2 ακόμα υλικά που θα την κάνουν τζιτζι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πιστεύετε ότι το πλύσιμο τζαμιών χρειάζεται όλα αυτά τα εξειδικευμένα προϊόντα που βρίσκουμε στα σούπερ μάρκετ; Εάν διαβάσετε το παρακάτω άρθρο θα διαπιστώσετε ότι για αυτή την απλή εργασία δεν χρειάζονται ακριβά καθαριστικά. Υπάρχουν πολλά καθημερινά προϊόντα, που έχουμε στο σπίτι μας και κάνουν το πλύσιμο εξίσου καλά. Με την ευκαιρία, δείτε πως θα εξαφανίσετε την μούχλα από τους αρμούς.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε μερικά από αυτά:

  • Μαγειρική σόδα

Όσο αφορά στο πλύσιμο, η μαγειρική σόδα είναι ένα από αυτά τα χημικά που χρησιμοποιούνται ευρέως. Για το πλύσιμο των τζαμιών απλά ρίξτε λίγο μαγειρική σόδα πάνω σε ένα υγρό πανάκι ή πετσέτα. Στη συνέχεια σκουπίστε την επιφάνεια μέχρι να γυαλίσει. Όταν τελειώσετε, περάστε το τζάμι με ένα στεγνό, καθαρό πανί.

  • Ξύδι

Το καλύτερο οικιακό υλικό για πολλά είδη καθαρισμού δεν είναι άλλο από το λευκό ξίδι. Για να δώσετε στους καθρέφτες σας το τέλειο πλύσιμο, θα χρειαστείτε ένα μείγμα από λευκό ξίδι και νερό σε ίσες ποσότητες. Ιδανικά, μπορείτε να βάλετε το μείγμα σε ένα μπουκάλι με σπρέι για να κάνετε την εργασία πιο εύκολη. Ψεκάστε το μείγμα στο τζάμι και στη συνέχεια σκουπίστε με μία πετσέτα κουζίνας.

Καθάρισμα τζαμαρίας: Το κόλπο με την μαγειρική σόδα και 2 ακόμα υλικά που θα την κάνουν τζιτζι

Σαν αποτέλεσμα, θα έχει αφαιρεθεί όλη η βρωμιά από τα τζάμια. Εάν οι λεκέδες παραμένουν, απλά συνεχίστε τη διαδικασία μέχρι να λάμψουν. Εάν δεν σας ενοχλεί η μυρωδιά του ξιδιού τότε σίγουρα είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να καθαρίσετε τα τζάμια σας.

  • Εφημερίδες

Νομίζετε ότι οι εφημερίδες βοηθούν μόνο στην ενημέρωσή μας; Μάλλον κάνετε λάθος. Χάρη στις εφημερίδες πολλές δουλειές του σπιτιού μπορούν να γίνουν πολύ πιο εύκολα και μέσα σε όλες αυτές και το πλύσιμο τζαμιών. Τσαλακώστε φύλλα από εφημερίδες σε μικρές μπάλες και βουτήξτε τις μέσα σε νερό. Στη συνέχεια καθαρίστε τα τζάμια σας με κυκλικές κινήσεις. Αυτό είναι αρκετό για να καθαρίσετε τα τζάμια σας.

Επειδή οι εφημερίδες μπορεί να αφήσουν σημάδια από μελάνι στα τζάμια δοκιμάστε πρώτα σε μία μικρή επιφάνεια πριν ξεκινήσετε.

Έβρασε φύλλα αυτού του φυτού και έριξε τον ζωμό μέσα στο πλυντήριο - Δεν φαντάζεστε τι συνέβη

Τα απορρυπαντικά μπορεί να είναι ακριβά και να προκαλούν αλλεργίες σε πολλούς. Αν ψάχνετε μια φυσική λύση για να πλύνετε τα ρούχα σας στο πλυντήριο σας έχουμε την λύση! Με την ευκαιρία, δείτε πώς μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας μαλακτικό ρούχων χωρίς να ξοδέψετε ούτε 1 ευρώ!

Ο κισσός δυστυχώς εξακολουθεί να έχει κακή φήμη ως δηλητηριώδες φυτό. Αλλά θα πρέπει να καταναλώσουμε τεράστιες ποσότητες αυτού του φυτού για να αρρωστήσουμε, κάτι που θα ήταν αρκετά δύσκολο.

Στο πλύσιμο όμως, έχει καθαριστικές ιδιότητες που το καθιστούν αποτελεσματικό απορρυπαντικό χωρίς να δηλητηριάζει τίποτα ή κανέναν. Μπορείτε, επίσης, εδώ να δείτε πώς θα φτιάξετε σπιτικές ταμπλέτες για το πλυντήριο!

Οι φίλοι του περιβάλλοντος θα χαρούν όταν μάθουν ότι υπάρχει μια φυσική εναλλακτική λύση:

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share