Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Αντίο πουρί και βρωμιά: Πεντακάθαρη λεκάνη στο λεπτό με ξύδι και 1 ακόμα απρόσμενο υλικό

Θα σας λύσει τα χέρια!

17 Ιανουαρίου 2023 14:45
Αντίο πουρί και βρωμιά: Πεντακάθαρη λεκάνη στο λεπτό με ξύδι και 1 ακόμα απρόσμενο υλικό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το πουρί που πιάνει η λεκάνη της τουαλέτας είναι ένα πολύ συχνό πρόβλημα σε όλα τα μπάνια. Όσο καθαρά και αν τα διατηρούμε, είναι ενοχλητικό και επίμονο. Το πουρί στον πάτο της λεκάνης είτε το πουρί στο χείλος της λεκάνης είναι αρκετά συχνό πρόβλημα με δύσκολη αντιμετώπιση. Με την ευκαιρία, δείτε πως θα διώξετε την δυσωδία από το πλυντήριο πιάτων.

Μέχρι χθες, διότι σήμερα με 3 απλά προϊόντα, που δεν είναι επικίνδυνα για την υγεία μπορείτε να το εξαφανίσετε. Χωρίς κόπο και οικονομικά.

Ένα από τα πιο απλά συστατικά που μπορούν να απομακρύνουν εύκολα το πουρί από τη λεκάνη της τουαλέτας είναι η σόδα. Ρίξτε αρκετή μαγειρική σόδα στη λεκάνη σας, κλείστε το καπάκι και αφήστε την εκεί να δράσει για ένα ολόκληρο βράδυ. Η μαγειρική σόδα περιέχει οξύ που «σπάει» το πουρί και το εξαφανίζει. Το πρωί τραβήξτε το καζανάκι και αν δεν έχει φύγει όλο το πουρί επαναλάβετε την ίδια διαδικασία άλλη μια φορά.

Αντίο πουρί και βρωμιά: Πεντακάθαρη λεκάνη στο λεπτό με ξύδι και 1 ακόμα απρόσμενο υλικό

Ξύδι

Το «θαυματουργό» ξίδι καθαρίζει τη λεκάνη της τουαλέτας σας από το πουρί. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ρίξετε αρκετό ξίδι στη λεκάνη και να το αφήσετε να δράσει μια ολόκληρη νύχτα. Το επόμενο πρωί ξεπλύνετε καλά και σκουπίστε με τη βούρτσα που έχετε για να καθαρίζετε τη λεκάνη της τουαλέτας.

Αναψυκτικό

Αν δεν έχετε ούτε ξίδι ούτε μαγειρική σόδα στο σπίτι σας μπορείτε να κάνετε τη δουλειά σας με ένα κουτάκι αναψυκτικού τύπου cola. Ρίξτε το στη λεκάνη, κλείστε το καπάκι και αφήστε το να δράσει για ένα ολόκληρο βράδυ. Το πρωί πάρτε ένα βουρτσάκι που θα έχετε για να καθαρίζετε μόνο την τουαλέτα και βουρτσίστε το σημείο που υπήρχε πουρί. Θα το δείτε αμέσως να εξαφανίζεται και την τουαλέτα σας να λάμπει.

Αντιμετωπίστε δραστικά το πουρί στον πάτο της λεκάνης και το πουρί στο χείλος της λεκάνης με φυσικό τρόπο.

Ανακατέψτε μαγειρική σόδα με 1 ακόμα υλικό και εξαφανίστε τα χρόνια καμμένα λίπη από το ταψί σας

Όσο κι αν τρίβεις, κάποιοι λεκέδες δεν φεύγουν ποτέ από το ταψί σου. Μιλάμε για αυτά τα καφέ υπολείμματα καμένου λίπους που έχουν εγκατασταθεί στα τοιχώματά του και που αντιστέκονται σθεναρά στο ζεστό νερό και το απορρυπαντικό πιάτων. Κι όμως, υπάρχει τρόπος να τα ξεφορτωθείς. Αρκεί να ποντάρεις σε δύο υλικά που σίγουρα θα έχεις στο ντουλάπι σου. Με την ευκαιρία, δείτε πως θα εξαφανίσετε τους λεκέδες από μελάνι.

Αναμειγνύεις λοιπόν ½ φλιτζάνι μαγειρική σόδα και ½ φλιτζάνι λευκό ξίδι και τα ρίχνεις σε ζεστό νερό με το οποίο έχεις γεμίσει το νεροχύτη σου (κλείνοντας την τάπα, για να μείνει στάσιμο). Βυθίζεις στο νερό το ταψί και το αφήνεις εκεί να μουλιάσει για 30 λεπτά με μία ώρα.

Στη συνέχεια, το τρίβεις με ένα σύρμα κατσαρόλας ή με τη σκληρή πλευρά από το σφουγγαράκι. Κάνεις κυκλικές κινήσεις, ώστε ακόμα και αν μείνουν χαρακιές, να είναι λιγότερο ευδιάκριτες.

Μετά το τρίψιμο, πλένεις με κανονικό απορρυπαντικό πιάτων, ξεπλένεις με άφθονο νερό και σκουπίζεις καλά για να φύγει η υγρασία.

Ακολουθώντας τα παραπάνω βήματα, θα έχεις και ένα… παράπλευρο όφελος: Χάρη στο μείγμα μαγειρικής σόδας και ξιδιού, θα καθαρίσει τέλεια και ο νεροχύτης της κουζίνας σου! Φρόντισε μόνο να φοράς γάντια σε όλη τη διάρκεια, για να μην ξεραθούν και να μη γρατζουνιστούν τα χέρια σου.

Πιο αποτελεσματική από τον καθαρισμό, ωστόσο, είναι η πρόληψη. Για να διατηρείς λοιπόν το ταψί σου σε τέλεια κατάσταση, καλό είναι όταν μαγειρεύεις να το σκεπάζεις με αλουμινόχαρτο ή λαδόχαρτο, αφενός για να μην έρχεται σε άμεση επαφή με το φαγητό και αφετέρου για να μην υπάρχει κίνδυνο να κολλήσει το φαγητό στο ταψί. Δύο σε ένα, δηλαδή.

Ανακατέψτε μαγειρική σόδα με 1 ακόμα υλικό και εξαφανίστε τα χρόνια καμμένα λίπη από το ταψί σας

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share