Κυριακή, 02 Απριλίου 2023

Σφάλμα στο πλυντήριο: 5 πράγματα που δεν πρέπει να βάλετε ποτέ ξανά μέσα στο πλυντήριο ρούχων

Απαγορευτικό!

15 Ιανουαρίου 2023 14:28
Σφάλμα στο πλυντήριο: 5 πράγματα που δεν πρέπει να βάλετε ποτέ ξανά μέσα στο πλυντήριο ρούχων
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κι όμως, υπάρχουν 5 πράγματα που δεν πρέπει να μπαίνουν ποτέ και για κανέναν λόγο μέσα στο πλυντήριο ρούχων. Με την ευκαιρία, δείτε πως θα διώξετε την άσχημη μυρωδιά από τα φρεσκοπλυμμένα ρούχα.

Το πλυντήριο ρούχων είναι μια συσκευή χωρίς την οποία σίγουρα δεν μπορείτε να ζήσετε. Μπορεί πραγματικά να σας γλιτώσει από απίστευτο χάσιμο χρόνου ειδικά αν έχετε παιδιά ή κατοικίδια. Παρόλα αυτά υπάρχουν και κάποια πράγματα που δεν πρέπει να βάλετε ποτέ σε αυτό εκτός εάν θέλετε να το καταστρέψετε.

  • Κέρματα και νομίσματα

Τα μικρά, μεταλλικά αντικείμενα, όπως είναι τα νομίσματα, μπαίνουν πολλές φορές κατά λάθος στο πλυντήριο. Προκαλούν, όμως, κάποια ζημιά; Η απάντηση είναι “ναι”. Τα νομίσματα και γενικά τα μικρά μεταλλικά αντικείμενα μπορούν ακόμα και να σπάσουν το τζάμι της πόρτας του πλυντηρίου. Από την άλλη μεριά είναι τόσο μικρά που μπορεί να χωθούν οπουδήποτε μέσα στο πλυντήριο και να δημιουργήσουν σοβαρές ζημιές. Μην ξεχνάτε, λοιπόν, να τσεκάρετε πάντα τις τσέπες των ρούχων σας πριν τα βάλετε για πλύσιμο.

  • Εσώρουχα

Καταρχάς το να πλένετε τα εσώρουχά σας μέσα στο πλυντήριο μπορεί να κάνει πολύ κακό στα εσώρουχά σας. Από την άλλη το πλύσιμο στο χέρι είναι ιδανικό για να πλένετε αυτά τα τόσο ευαίσθητα ρούχα. Το πλύσιμο, όμως, των εσωρούχων δεν μπορεί να καταστρέψει μόνο τα ίδια αλλά μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα και στο πλυντήριό σας. Αν, παρόλα αυτά, εξακολουθείτε να τα πλένετε μέσα σε αυτό καλό είναι να τα βάζετε πριν τα πλύνετε σε μια μαξιλαροθήκη. Έτσι κανένα σιδεράκι από κάποιο σουτιέν δεν θα προκαλέσει ζημιά στο πλυντήριο.

Σφάλμα στο πλυντήριο: 5 πράγματα που δεν πρέπει να βάλετε ποτέ ξανά μέσα στο πλυντήριο ρούχων

  • Παραπάνω απορρυπαντικό

Όταν βάζετε παραπάνω από την προβλεπόμενη ποσότητα απορρυπαντικού αυτό μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στο πλυντήριό σας. Η κάθε συσκευή έχει ένα “κέντρο ελέγχου” και όταν χρησιμοποιείτε μεγαλύτερη ποσότητα απορρυπαντικού μπορεί να κάνετε ζημιά στην ευαισθησία του. Σιγουρευτείτε ότι μετράτε σωστά τις ποσότητες.

  • Πάρα πολλά ρούχα

Αν παραγεμίζετε το πλυντήριό σας μπορεί να δημιουργηθεί πρόβλημα στα ρουλεμάν και στις αναρτήσεις του. Επίσης τα ρούχα σας όταν είναι πάρα πολλά και στριμωγμένα σίγουρα δεν καθαρίζονται όσο καλά θα θέλατε. Επομένως, η λύση είναι να βάζετε λιγότερα ρούχα μέσα στο πλυντήριο για να διασφαλίσετε την καλύτερη λειτουργία του και τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής του.

  • Βρεγμένα ρούχα

Το να αφήνετε τα ρούχα στο πλυντήριο μετά την πλύση είναι πάρα πολύ κακό. Το μόνο σίγουρο είναι πως θα γεμίσει το πλυντήριό σας με άσχημες μυρωδιές ενώ και η πιθανότητα να εμφανιστεί μούχλα μέσα σε αυτό δεν αποκλείεται. Αφαιρέστε τα πλυμένα ρούχα σας από το πλυντήριο αμέσως και αφήστε την πόρτα του ανοιχτή για να στεγνώσει καλά πριν από την επόμενη χρήση του.

Λύστε το μυστήριο μια για πάντα: Χαμένες κάλτσες στο πλυντήριο τέλος με μια κίνηση!

Είναι ένα από τα θέματα που έχει απασχολήσει άπαντα, προκαλώντας του νεύρα: Πού στο καλό εξαφανίζονται οι κάλτσες στο πλυντήριο; Το ερώτημα απασχολεί τόσο που καταπιάστηκαν μαζί του επιστήμονες και στελέχη μεγάλων εταιριών.

Σύμφωνα με το Distractify το φαινόμενο άρχισε να παρατηρείται από τότε που επινοήθηκε η πρώτη συσκευή πλυντηρίου ρούχων, το 1937 (και κάπως έτσι επιβεβαιώνεται η υποψία όλων ότι τις... ρουφάει το πλυντήριο). Ερευνητές στη Βρετανία που μελέτησαν το φαινόμενα κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο καθένας μας χάνει το χρόνο τουλάχιστον 15 κάλτσες και περίπου 1.264 κάλτσες καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής τους.

Δεν θα ήταν υπέροχο λοιπόν αν μπορούσαμε να απαλλαγούμε από αυτό το... μαρτύριο; Το Athensmagazine.gr κατά καιρούς σας έχει δείξει πολλά μυστικά και κόλπα σχετικά με το πλυντήριο, δείτε εδώ τι θα συμβεί αν ρίξετε μέσα στο πλυντήριο μια κούπα καφέ. Αυτή τη φορά, λοιπόν, βρήκε τον τρόπο να μην χάσετε ποτέ ξανά καμία κάλτσα και είναι η πιο απλή κίνηση. Για να μην χάσετε τις κάλτσες σας μέσα στο πλυντήριο λοιπόν, τοποθετήστε πρώτα τις κάλτσες και μετά τα υπόλοιπα ρούχα και όχι το αντίθετο.

Χαμένες κάλτσες στο πλυντήριο ρούχων

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share