Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Μούχλα στο λάστιχο πλυντηρίου: Καθαρίστε το άμεσα και αποτελεσματικά με 2 υλικά

Χωρίς κόπο!

13 Ιανουαρίου 2023 12:25
Μούχλα στο λάστιχο πλυντηρίου: Καθαρίστε το άμεσα και αποτελεσματικά με 2 υλικά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Είναι ένα από τα σημεία του πλυντηρίου που οι περισσότεροι από εμάς ξεχνάμε να καθαρίσουμε. Έρχεται, όμως, η στιγμή που πρέπει να το κάνουμε. Δείτε πώς θα καθαρίσετε το λάστιχο του πλυντηρίου σας με τον πιο απλό τρόπο. Με την ευκαιρία, δείτε τον τρόπο για την σωστή συντήρηση του πλυντηρίου.

Ξεκινήστε επιθεωρώντας το λάστιχό σας για τυχόν υπολείμματα μούχλας. Τραβήξτε το προσεκτικά για να το δείτε ολόκληρο. Αν διαπιστώσετε ότι έχει μούχλα (που κατά πάσα πιθανότητα θα έχει, ειδικά αν έχει πολύ καιρό να καθαριστεί) ακολουθήστε το tip που σας προτείνουμε. Πρέπει να καθαρίζετε το λάστιχο του πλυντηρίου σας τακτικά γιατί αλλιώς η μούχλα που συσσωρεύεται εκεί θα μεταφέρεται και στα ρούχα σας.

Θα χρειαστείτε:

  • 1 φλ. υγρού λευκαντικού με βάση τη χλωρίνη
  • 400 ml χλιαρό νερό

Βήματα

  • Βάλτε σε μια μικρή λεκάνη τα παραπάνω υλικά και βουτήξτε μέσα σε αυτήν ένα καθαρό βαμβακερό πανί.
  • Τρίψτε απαλά το λάστιχο με το πανί και δώστε περισσότερη έμφαση στα σημεία που έχουν μούχλα.
  • Αφήστε το υγρό να δράσει για 5 λεπτά και με μια στεγνή πετσέτα σκουπίστε το λάστιχό σας για να αφαιρέσετε όλα τα υπολείμματα.

Το λάστιχό σας είναι πλέον πεντακάθαρο.

Μούχλα στο λάστιχο πλυντηρίου: Καθαρίστε το άμεσα και αποτελεσματικά με 2 υλικά

Λύστε το μυστήριο μια για πάντα: Χαμένες κάλτσες στο πλυντήριο τέλος με μια κίνηση!

Είναι ένα από τα θέματα που έχει απασχολήσει άπαντα, προκαλώντας του νεύρα: Πού στο καλό εξαφανίζονται οι κάλτσες στο πλυντήριο; Το ερώτημα απασχολεί τόσο που καταπιάστηκαν μαζί του επιστήμονες και στελέχη μεγάλων εταιριών.

Σύμφωνα με το Distractify το φαινόμενο άρχισε να παρατηρείται από τότε που επινοήθηκε η πρώτη συσκευή πλυντηρίου ρούχων, το 1937 (και κάπως έτσι επιβεβαιώνεται η υποψία όλων ότι τις... ρουφάει το πλυντήριο). Ερευνητές στη Βρετανία που μελέτησαν το φαινόμενα κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο καθένας μας χάνει το χρόνο τουλάχιστον 15 κάλτσες και περίπου 1.264 κάλτσες καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής τους.

Δεν θα ήταν υπέροχο λοιπόν αν μπορούσαμε να απαλλαγούμε από αυτό το... μαρτύριο; Το Athensmagazine.gr κατά καιρούς σας έχει δείξει πολλά μυστικά και κόλπα σχετικά με το πλυντήριο, δείτε εδώ τι θα συμβεί αν ρίξετε μέσα στο πλυντήριο μια κούπα καφέ. Αυτή τη φορά, λοιπόν, βρήκε τον τρόπο να μην χάσετε ποτέ ξανά καμία κάλτσα και είναι η πιο απλή κίνηση. Για να μην χάσετε τις κάλτσες σας μέσα στο πλυντήριο λοιπόν, τοποθετήστε πρώτα τις κάλτσες και μετά τα υπόλοιπα ρούχα και όχι το αντίθετο.

Χαμένες κάλτσες στο πλυντήριο ρούχων

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share