Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Λεκές από τσάι: Το απίθανο κόλπο με μαγειρική σόδα για να τον "διαλύσετε" σε χρόνο ντε τε

Δώστε βάση!

12 Ιανουαρίου 2023 12:06
Λεκές από τσάι: Το απίθανο κόλπο με μαγειρική σόδα για να τον
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο λεκές από τσάι στα ρούχα μπορεί να αποδειχθεί ένας πολύ δύσκολος λεκές, αν δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα. Με την ευκαιρία, δείτε πώς θα καθαρίσετε τον λεκέ από ντομάτα σε χρόνο μηδέν

Όπως συμβαίνει με όλους τους λεκέδες, όσο γρηγορότερα ξεκινήσει η διαδικασία αφαίρεσης του τόσο πιο εύκολα θα απομακρυνθεί.

Το τσάι είναι ένα αφέψημα με ευεργετική επίδραση στην υγεία μας. Πολλοί από εμάς έχουμε αντικαταστήσει τον καφέ με το τσάι και συνεπώς είναι χρήσιμο να γνωρίζουμε με ποιόν τρόπο ο λεκές από τσάι στα ρούχα μπορεί να αφαιρεθεί.

Ακολουθήστε τα παρακάτω απλά βήματα για να αφαιρέσετε τον λεκέ από τσάι στα ρούχα

Μάθε πώς βγαίνει από τα ρούχα ο λεκές από τσάι

Καλύψτε τον λεκέ με μαγειρική σόδα

Αν ο λεκές από τσάι στα ρούχα είναι ακόμα υγρός, καλύψτε τον με αρκετή ποσότητα μαγειρικής σόδας. Η μαγειρική σόδα θα απορροφήσει την υγρασία από το τσάι στο ρούχο. Αφήστε τη μαγειρική σόδα να παραμείνει για 15 λεπτά.

Απομακρύνετε τη μαγειρική σόδα

Απομακρύνετε τη μαγειρική σόδα, τινάζοντας τη από το ρούχο μέσα στο νεροχύτη ή σε μια λεκάνη.

Φτιάξτε ένα διάλυμα καθαρισμού

Αναμείξτε 1 φλυτζάνι λευκό ξύδι , 1 κουταλιά της σούπας υγρό απορρυπαντικό πιάτων (άχρωμο ή ελαφρά χρωματισμένο) και 1/2 φλυτζάνι κρύο νερό.

Εφαρμόστε το διάλυμα στον λεκέ

Εφαρμόστε πάνω στον λεκέ από τσάι το διάλυμα, χρησιμοποιώντας ένα καθαρό λευκό πανί. Αφήστε το διάλυμα να δράσει για 15 λεπτά. Ελέγξτε αν ο λεκές έχει αφαιρεθεί, αν έχει αφαιρεθεί προχωρήστε στο επόμενο βήμα, διαφορετικά ακολουθήστε την επόμενη μέθοδο.

Πλύνετε το ρούχο

Πλύνετε το ρούχο στο πιο ζεστό νερό που επιτρέπει το ύφασμα.

Κιτρινίλα στην κούπα; Εξαφανίστε τους λεκέδες από καφέ και τσάι στο λεπτό με 1 σπιτικό υλικό

Ρίχνοντας μια γρήγορη ματιά στο ντουλάπι που φυλάτε τις κούπες και τα φλιτζάνια του καφέ θα διαπιστώσετε πως κάποια από αυτά δεν είναι εντελώς καθαρά στο εσωτερικό τους.

Ο καφές, πολλές φορές, έχει την τάση να αφήνει λεκέδες πίσω του που δεν λένε να φύγουν όσο σκληρά και επίμονα και να τους τρίψετε. Με την ευκαιρία, δείτε το κόλπο που θα απομακρύνει το καμμένο γάλα από το μπρίκι δραστικά.

Ευτυχώς βρήκαμε για εσάς ένα γρήγορο τρόπο για να καθαρίζετε και να απομακρύνετε εύκολα τους λεκέδες από καφέ χωρις να χρησιμοποιείτε χημικά ή να πρέπει να αγοράσετε ειδικά καθαριστικά.

Χρειάζεστε μόνο ένα αντικείμενο που όλοι έχετε στην κουζίνα σας.

Αυτό είναι η μαγειρική σόδα. Πασπαλίστε με λίγη μαγειρική σόδα τις κούπες και τα φλιτζάνια σας, προσθέστε και λίγο νερό έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια πάστα.

Έπειτα τρίψτε με τα δάχτυλά σας ή με ένα σφουγγαράκι. Η μαγειρική σόδα είναι ικανή να εξαφανίσει αυτού του είδους τους λεκέδες στο λεπτό. Έπειτα πλύντε τις κούπες σας όπως κάνετε συνήθως.

Κιτρινίλα στην κούπα; Εξαφανίστε τους λεκέδες από καφέ και τσάι στο λεπτό με 1 σπιτικό υλικό

Χύθηκε καφές στο laptop: Τα 4 βασικά βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να το "σώσετε"

Εκεί που είστε σε φάση χαλαρή και παρακολουθείτε τα καινούργια επεισόδια της αγαπημένης σας σειράς που μόλις κατεβάσατε παρέα με το καφεδάκι σας γίνεται η στραβή.

Μόλις χύθηκε καφές στο laptop σας και έχει αρχίσει να εισχωρεί στο πληκτρολόγιο! Φρίκη! Τρόμος στο πρόσωπό σας, όχι μόνο για το χαμένο υπολογιστή αλλά και για τα επεισόδια που με λαχτάρα περιμένατε να δείτε. Μην τρελαίνεστε, αν κινηθείτε έξυπνα και πάνω απ’ όλα γρήγορα μπορεί και να μην το χάσετε το… laptop πατριώτες! Με την ευκαιρία, δείτε το κόλπο με τον καφέ για να αποτινάξετε την δυσωδία από το ψυγείο σας.

Σας παραθέτουμε βήμα-βήμα τι πρέπει να κάνετε για να σώσετε τον αγαπημένο σας υπολογιστή καθώς η καφεΐνη θα ποτίζει τα κυκλώματά του.

  • Απενεργοποιήστε τον υπολογιστή

Μετά το σοκ που θα έχετε πάθει είναι προτιμότερο να απενεργοποιήσετε τον υπολογιστή από το να κλαίτε τη μοίρα σας. Πατήστε παρατεταμένα για περίπου 10 δευτερόλεπτα το κουμπί που ανοίγετε τον υπολογιστή σας και αυτός θα κλείσει.

  • Αποσυνδέστε τα πάντα

Αφού θέσετε εκτός λειτουργίας τον υπολογιστή σας αποσυνδέστε οτιδήποτε μπορεί να έχετε συνδέσει σε αυτόν από φορτιστή μέχρι ακουστικά.

Χύθηκε καφές στο laptop: Τα 4 βασικά βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να το

  • Αφήστε τον να στεγνώσει

Η επόμενη κίνηση που επιβάλετε να κάνετε είναι να γυρίσετε ανάποδα τον υπολογιστή και με κλίση περίπου 30 μοιρών έτσι ώστε να φύγει το πολύ υγρό που ενδεχομένως να έχει εγκλωβιστεί στο πληκτρολόγιο. Φυσικά μην περιμένετε να δουλέψει αμέσως το laptop σας καθώς αυτό εξαρτάται από το είδος του υγρού που θα πέσει πάνω του.

  • Κρατήστε τον απενεργοποιημένο για τουλάχιστον 1 μέρα

Όσο εξαρτημένοι και να είστε από τον υπολογιστή σας οφείλετε να τον κρατήσετε απενεργοποιημένο για τουλάχιστον 1 μέρα. Η αλήθεια είναι ότι όσες περισσότερες μέρες μείνει κλειστός τόσο καλύτερα και για το laptop σας.

Μετά από κάποιες μέρες, όσες αντέξετε δηλαδή χωρίς υπολογιστή, επιδιώξτε να τον θέσετε σε λειτουργία. Οι περιπτώσεις είναι 2. Ή που θα ανοίξει και θα λειτουργεί σα να μην συνέβει τίποτα ή που δε θα ανταποκριθεί στο πάτημα του κουμπιού που σημαίνει ότι πρέπει να χτυπήσετε την πόρτα του ειδικού. Καλή επιτυχία!

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share