Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

Κεραμική εστία στην εντέλεια: Το φυσικό καθαριστικό κόλπο με μαγειρική σόδα για εξαφάνιση γρατζουνιών και βρωμιών στο λεπτό

Θα σας λύσει τα χέρια!

11 Ιανουαρίου 2023 16:35
Κεραμική εστία στην εντέλεια: Το φυσικό καθαριστικό κόλπο με μαγειρική σόδα για εξαφάνιση γρατζουνιών και βρωμιών στο λεπτό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μικρές συμβουλές για το καθάρισμα κεραμικής εστίας, καθώς και πως να προλάβετε τις ενοχλητικές γρατζουνιές σε αυτή! Αφαιρούμε εύκολα λεκέδες από καμμένο γάλα, ζάχαρη, λάδι και αλουμινόχαρτο με φυσικό τρόπο. Με την ευκαιρία, δείτε πως θα εξαφανίσετε την κιτρινίλα από τις κούπες καφέ.

Φυσικός τρόπος καθαρισμού κεραμικής εστίας

  • Γεμίστε ένα μπολ με χλιαρό νερό.
  • Με ένα σφουγγάρι (που δε χαράζει) βουτηγμένο στο χλιαρό νερό, μουλιάστε την επιφάνεια της εστίας και τους ξεραμένους λεκέδες.
  • Βρέχετε συνεχώς το σφουγγάρι για να απομακρύνετε υπολείμματα λεκέδων στο σφουγγάρι που μπορεί να γρατζουνίσουν την επιφάνεια της εστίας.
  • Ρίξτε λίγη ποσότητα μαγειρικής σόδας πάνω σε κάθε επίμονο λεκέ και αφήστε να δράσει για 10-15 λεπτά.
  • Σκουπίστε με καθαρό και μουλιασμένο σφουγγάρι και τρίψτε απαλά για να απομακρύνετε το λεκέ από την επιφάνεια.
  • Επαναλάβετε εάν οι λεκέδες επιμένουν.

Κεραμική εστία στην εντέλεια: Το φυσικό καθαριστικό κόλπο με μαγειρική σόδα για εξαφάνιση γρατζουνιών και βρωμιών στο λεπτό

Λύστε το μυστήριο μια για πάντα: Χαμένες κάλτσες στο πλυντήριο τέλος με μια κίνηση!

Είναι ένα από τα θέματα που έχει απασχολήσει άπαντα, προκαλώντας του νεύρα: Πού στο καλό εξαφανίζονται οι κάλτσες στο πλυντήριο; Το ερώτημα απασχολεί τόσο που καταπιάστηκαν μαζί του επιστήμονες και στελέχη μεγάλων εταιριών.

Σύμφωνα με το Distractify το φαινόμενο άρχισε να παρατηρείται από τότε που επινοήθηκε η πρώτη συσκευή πλυντηρίου ρούχων, το 1937 (και κάπως έτσι επιβεβαιώνεται η υποψία όλων ότι τις... ρουφάει το πλυντήριο). Ερευνητές στη Βρετανία που μελέτησαν το φαινόμενα κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο καθένας μας χάνει το χρόνο τουλάχιστον 15 κάλτσες και περίπου 1.264 κάλτσες καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής τους.

Δεν θα ήταν υπέροχο λοιπόν αν μπορούσαμε να απαλλαγούμε από αυτό το... μαρτύριο; Το Athensmagazine.gr κατά καιρούς σας έχει δείξει πολλά μυστικά και κόλπα σχετικά με το πλυντήριο, δείτε εδώ τι θα συμβεί αν ρίξετε μέσα στο πλυντήριο μια κούπα καφέ. Αυτή τη φορά, λοιπόν, βρήκε τον τρόπο να μην χάσετε ποτέ ξανά καμία κάλτσα και είναι η πιο απλή κίνηση. Για να μην χάσετε τις κάλτσες σας μέσα στο πλυντήριο λοιπόν, τοποθετήστε πρώτα τις κάλτσες και μετά τα υπόλοιπα ρούχα και όχι το αντίθετο.

Χαμένες κάλτσες στο πλυντήριο ρούχων

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share