Δευτέρα, 02 Οκτωβρίου 2023

Λαμπερή σχάρα φούρνου: Το κόλπο με το ξύδι και 1 ακόμα υλικό για αποτέλεσμα που θα συναρπάσει

Θα σας λύσει τα χέρια!

10 Ιανουαρίου 2023 12:44
Λαμπερή σχάρα φούρνου: Το κόλπο με το ξύδι και 1 ακόμα υλικό για αποτέλεσμα που θα συναρπάσει
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι σχάρες φούρνου καλύπτονται συνήθως με ψημένο λίπος και καμένα τρόφιμα. Με τον καιρό αυτό μπορεί να κάνει τον φούρνο να φαίνεται καφέ και βρώμικος. Με την ευκαιρία, δείτε πως θα εξολοθρεύσετε τους λεκέδες από την κεραμική εστία.

Το καθάρισμα των σχαρών του φούρνου σας άλλωστε δεν είναι κάτι που σκέφτεστε καθημερινά. Θα πρέπει να έχετε στο μυαλό σας ότι οι βρώμικες σχάρες φούρνου μπορούν πραγματικά να επηρεάσουν τη γεύση του φαγητού σας. Έτσι, αποφασίσαμε να δοκιμάσουμε μερικές δημοφιλείς τεχνικές για να βρούμε τους πιο εύκολους και αποτελεσματικούς τρόπους για να καθαρίσετε τις σχάρες του φούρνου σας.

Λαμπερή σχάρα φούρνου: Το κόλπο με το ξύδι και 1 ακόμα υλικό για αποτέλεσμα που θα συναρπάσει

Καθάρισμα με μαγειρική σόδα και ξύδι

Ο καθαρισμός με ξύδι και μαγειρική σόδα είναι μια φιλική προς το περιβάλλον και μη τοξική μέθοδος για τον καθαρισμό των σχαρών του φούρνου σας.

  • Βήμα 1: Φτιάξτε μια πάστα με ξύδι, μαγειρική σόδα και νερό. Προσπαθήστε να κάνετε την πάστα λίγο πιο λεπτή από την οδοντόκρεμα.
  • Βήμα 2: Απλώστε την πάστα σε όλες τις σχάρες του φούρνου σας και αφήστε τη να καθίσει. Όσο περισσότερο κάθεται, τόσο περισσότερη βρωμιά και λίπος θα αφαιρέσει. Ψεκάστε λίγο νερό πάνω από τα ράφια για να προσθέσετε λίγη υγρασία εάν χρειάζεται.
  • Βήμα 3: Χρησιμοποιώντας ένα σφουγγάρι ή ένα πανί, σκουπίστε τυχόντα υπολείμματα.

Χρόνος: 10 λεπτά δουλειάς ή περισσότερο (ανάλογα με το πόση ώρα θα αφήσετε την πάστα)

Σταματήστε το αμέσως: Ο λόγος που δεν πρέπει ποτέ να καλύπτουμε τη λεκάνη με χαρτί υγείας

Έχουμε συνηθίσει να χρησιμοποιούμε ένα στρώμα χαρτιού υγείας και να καλύπτουμε το καπάκι της λεκάνης στις δημόσιες τουαλέτες, πιστεύοντας πως έτσι δεν θα έρθουν σε επαφή με τα μικρόβια που καραδοκούν. Με την ευκαιρία, δείτε πώς να εξαφανίσετε το πουρί της λεκάνης με ξύδι και 1 ακόμα υλικό σε 5'

Μόνο που φαίνεται πως τελικά διατρέχουμε περισσότερους κινδύνους να πάθουμε αυτό που φοβόμαστε! Αυτό εξηγεί ο Αμερικανός καθηγητής μικροβιολογίας και παθολογίας Philip Tierno, πως γενικά το κάθισμα της τουαλέτας είναι καθαρότερο από τους περισσότερους νεροχύτες κουζίνας. Κι αυτό γιατί τα καπάκια είναι ειδικά σχεδιασμένα να απωθούν τα βακτήρια, ενώ το χαρτί υγείας όχι.

Η τραχιά επιφάνεια του ρολού υγείας, λέει, σε συνδυασμό με την απορροφητικότητά του το κάνουν ιδανικό για αποικίες μικροβίων. Την ίδια ώρα, κάθε φορά που τραβάμε το καζανάκι, βακτήρια ακαθαρσιών απελευθερώνονται στην ατμόσφαιρα. Και το χαρτί υγείας που είναι δίπλα στη λεκάνη είναι ένα από τα σημεία που δέχονται τους μικροβιακούς αυτούς «ψεκασμούς», καταλήγοντας σε ένα χαρτί πιο βρόμικο ουσιαστικά από το καπάκι της λεκάνης.

Σταματήστε το αμέσως: Ο λόγος που δεν πρέπει ποτέ να καλύπτουμε τη λεκάνη με χαρτί υγείας

Τι μπορούμε να κάνουμε; Να πλένουμε τα χέρια μας, μας λέει ο δρ Tierno: «Όσο μολυσμένα κι αν είναι τα χέρια σου, αν τα πλύνεις καλά για 20 δευτερόλεπτα με σαπούνι, τότε θα είσαι εντάξει». Τι άλλο είναι εξόχως βρόμικο στην τουαλέτα και δεν πάει το μυαλό μας; Μα το πόμολο της πόρτας!

Που πιάνουμε με τα χέρια καθαρά και μεταφέρουμε μικρόβια παντού. Και τι κάνουμε τελικά με τη βρόμικη τουαλέτα που αναγκαζόμαστε να βάζουμε χαρτί για να τη χρησιμοποιήσουμε; «Αν πας κάπου και μοιάζει πραγματικά βρόμικη, τότε μην τη χρησιμοποιείς»…

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share