Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Νοστιμιά από άλλο πλανήτη: Η συνταγή με αυγά για γρήγορη μακαρονάδα ομελέτα στο πι και φι με μακαρόνια που περίσσεψαν

Έτοιμη στο πι και φι

10 Ιανουαρίου 2023 10:58
Νοστιμιά από άλλο πλανήτη: Η συνταγή με αυγά για γρήγορη μακαρονάδα ομελέτα στο πι και φι με μακαρόνια που περίσσεψαν
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σας έχουν περισσέψει μακαρόνια αλλά δεν θέλετε να τα πετάξετε γιατί είναι κρίμα; Γι’ αυτό σας έχουμε την τέλεια συνταγή που είναι για μια πεντανόστιμη ομελέτα φούρνου με μακαρόνια. Με την ευκαιρία, δείτε το μαγειρικό τρικ που αλλάζει τα δεδομένα στο βράσιμο των ζυμαρικών

Υλικά

  • 50 γρ. κασέρι
  • 80 γρ. γραβιέρα
  • 100 γρ. ντοματίνια
  • 6 αυγά
  • 120ml γάλα ή φυτικό γάλα
  • 1/2 κ.γ βασιλικός
  • 1/2 κ.γ αλάτι
  • 1/8 κ.γ πιπέρι
  • ελαιόλαδο

Μακαρονάδα ομελέτα: Εκτέλεση της συνταγής

Μακαρονάδα ομελέτα: Εκτέλεση της συνταγής

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160C στον αέρα (180C αντιστάσεις). Λαδώνουμε ελαφρά ένα στρογγυλό πυρίμαχο ταψί.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα ζυμαρικά και τα ανακατεύουμε με το κασέρι και τη μισή ποσότητα γραβιέρα. Τα ρίχνουμε στο πυρίμαχο και τοποθετούμε εδώ κι εκεί τα ντοματίνια, πιέζοντάς τα προς τα μέσα. Αφήνουμε στην άκρη.
  • Στο ίδιο μπολ χτυπάμε τα αβγά με το γάλα, το βασιλικό και το αλατοπίπερο. Περιχύνουμε το σπαγγέτι με το μείγμα και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη γραβιέρα. Ψήνουμε για 35-40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η ομελέτα, να φουσκώσει λίγο και να σταθεροποιηθεί το κέντρο της.
  • Αφήνουμε να σταθεί για 10-15 λεπτά και σερβίρουμε με μια πράσινη σαλάτα.
  • Η ομελέτα μπορεί να γίνει με σκέτα ζυμαρικά, ή με οποιαδήποτε άλλη σάλτσα όπως κιμά, καρμπονάρα κλπ. Θέλουμε όμως να είναι σχετικά στεγνά, κάτι που θα συμβεί εφόσον το φαγητό μείνει στο ψυγείο και το ζουμί απορροφηθεί από τα ζυμαρικά.
 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share