Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Λεκές από σοκολάτα; Αποχαιρετίστε τον σε χρόνο ντε τε!

Δώστε βάση!

10 Ιανουαρίου 2023 07:33
Λεκές από σοκολάτα; Αποχαιρετίστε τον σε χρόνο ντε τε!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μπορεί αυτός ο «γλυκός» λεκές από σοκολάτα να είναι δύσκολος αλλά δεν είναι ανίκητος. Αν μάλιστα το τραπεζομάντηλο είναι λευκό ο συγκεκριμένος λεκές φαίνεται ακόμα πιο έντονα ενώ σε αρκετές περιπτώσεις δύσκολα μπορεί να αφαιρεθεί πλήρως.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Λεκές από ντομάτα: Τα πιο έξυπνα κόλπα για να τον καθαρίσετε σε χρόνο μηδέν

Λεκές από σοκολάτα

  • Το βασικό, όπως σε κάθε λεκέ, είναι να αποφύγετε να απομακρύνετε τη σοκολάτα σκουπίζοντάς την με μια πετσέτα. Αντίθετα, χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι ή ένα μαχαίρι προκειμένου να καθαρίσετε το σημείο που έχει σοκολάτα.
  • Ρίξτε υγρό απορρυπαντικό πιάτων σε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό και ανακατέψτε μέχρι να αφρίσει.
  • Με ένα καθαρό σφουγγάρι που έχετε βρέξει με το απορρυπαντικό, τρίψτε τοπικά τον λεκέ προκειμένου να αφαιρεθεί όλη η σοκολάτα.
  • Στη συνέχεια προσθέστε κορν φλάουρ πάνω από το λεκέ για να απορροφήσει το λίπος από τη σοκολάτα.
  • Με μια καθαρή, στεγνή οδοντόβουρτσα, τρίψτε το κορν φλάουρ και αφήστε το για τουλάχιστον 10 λεπτά.
  • Αφού το αφαιρέσετε με τη βοήθεια της οδοντόβουρτσας, πλύντε το τραπεζομάντηλο στο πλυντήριο.
  • Αν ο λεκές εξακολουθεί να είναι ορατός, πριν πλύνετε το τραπεζομάντηλο, χρησιμοποιήστε λίγο καθαρό οινόπνευμα.

Λεκές από σοκολάτα στα ρούχα

Λεκές από σοκολάτα; Αποχαιρετίστε τον σε χρόνο ντε τε!

Αν τα παιδικά ρούχα έχουν λερωθεί από σοκολάτα, προσπαθήστε να αφαιρέσετε όση ποσότητα μπορείτε από το ύφασμα με μία σπάτουλα ή με ένα μαχαιράκι. Στη συνέχεια θα απλώσετε στην περιοχή κρύο διάλυμα απορρυπαντικού. Αμέσως μετά θα ρίξετε και διάλυμα αμμωνίας. Αν δείτε ότι ο λεκές παραμένει προσθέστε και διάλυμα ξιδιού. Ξεβγάζετε πολύ καλά με νερό και αφήνετε το ρούχο να στεγνώσει!

'Εχετε όμως και άλλη εναλλακτική. Βάλτε το ρούχο μέσα σε μια πλαστική σακούλα και τοποθετήστε το στην κατάψυξη του ψυγείου σας για μερικά λεπτά μέχρι να σκληρύνει η σοκολάτα. Κατόπιν ξύστε με προσοχή το περισσότερο μέρος της σοκολάτας με την πλευρά του μαχαιριού που δεν κόβει. Σκουπίστε το λεκέ με ένα σφουγγαράκι βουτηγμένο σε θερμό διάλυμα απορρυπαντικού και βάλτε το στο πλυντήριο για πλύσιμο.

Μην ξεχνάτε να τεστάρετε τα διαλύματα που χρησιμοποιείτε σε ένα σημείο που δεν είναι εύκολα ορατό για να ελέγχετε την ευαισθησία των χρωμάτων.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share