Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Μπιφτέκια στην σχάρα: Τα 2 έξυπνα κόλπα στο μαγείρεμα του κιμά για ζουμερό και αφράτο αποτέλεσμα

Θα σας λύσει τα χέρια!

9 Ιανουαρίου 2023 12:14
Μπιφτέκια στην σχάρα: Τα 2 έξυπνα κόλπα στο μαγείρεμα του κιμά για ζουμερό και αφράτο αποτέλεσμα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σου αρέσουν τα ψητά μπιφτέκια στην ψησταριά ή το γκριλ αλλά πάντα σου βγαίνουν στεγνά; Έχουμε δύο κολπάκια για να είναι πάντα ζουμερά όπως αυτά που γεύεσαι στις ταβέρνες και τα εστιατόρια. Με την ευκαιρία, δείτε το λάθος με τα μπαχαρικά στο πλάσιμο των μπιφτεκιών που καταστρέφει το αποτέλεσμα.

Δυο κόλπα για ζουμερά μπιφτέκια στη σχάρα

  • Βούτυρο
  • Παγάκι

Ψήνεις κανονικά το μπιφτέκι στη σχάρα, αλλά τοποθετείς από πάνω λίγο βούτυρο ή ένα παγάκι που καθώς λιώνουν, θα διατηρήσουν τα μπιφτέκια σου ζουμερά κι ακαταμάχητα.

Μπιφτέκια στην σχάρα: Τα 2 έξυπνα κόλπα στο μαγείρεμα του κιμά για ζουμερό και αφράτο αποτέλεσμα

Μπιφτεκάκια γεμιστά με τυρί στο φούρνο - Να "λιώνουν" στο στόμα

Αφράτα, μυρωδάτα και πεντανόστιμα μπιφτέκια γεμιστά με 2 ειδών τυριά, σερβιρισμένα με σάλτσα ντομάτας και τραγανές πατάτες φούρνου. Μια συνταγή για ένα νοστιμότατο φαγητό που ο συνδυασμός όλων των γεύσεων θα εντυπωσιάσει όσους το δοκιμάσουν. Ένα πιάτο που θα αγαπήσουν οι μεγάλοι και λατρέψουν τα παιδιά για την υπέροχη γεύση του. Δοκιμάστε το!!!

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Ο σωστός ο κεφτές: Το μυστικό για "ζουμπουρλούδικα" μπιφτέκια με ξύδι και άλλα 2 υλικά

Υλικά συνταγής

Για τα μπιφτέκια

  • 1 κιλό κιμά (600 γρ. μοσχαρίσιο + 400 γρ. χοιρινό)
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. ψωμί 2 ημερών, μουλιασμένο σε γάλα
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμένο)
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • 2 κ.γ. κόλιανδρο ή θυμάρι αποξηραμένο
  • 1 κ.γ. ρίγανη αποξηραμένη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για τη γέμιση
  • 200 γρ. τσένταρ, κομμένο σε μικρά κυβάκια
  • 200 γρ. μοτσαρέλα, κομμένη σε μικρά κυβάκια (μπορείτε να βάλετε μόνο τσένταρ ή μόνο μοτσαρέλα ή άλλο κίτρινο τυρί επιλογής σας, που λιώνει εύκολα)
  • λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Για τη σάλτσα ντομάτας

  • 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1/2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 κουτί (400 γρ.) ντοματάκια κονκασέ
  • 1 γεμάτη κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 κ.γ. ρίγανη αποξηραμένη
  • 1/2 κ.γ. ζάχαρη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 φλ. τσαγιού νερό ή ζωμό κότας

Εκτέλεση συνταγής

undefined

Για τα μπιφτέκια:

Μουλιάζετε καλά το ψωμί σε γάλα, το στύβετε να στραγγίξει το πολύ γάλα και το βάζετε σε ένα μπολ. Προσθέτετε στο μπολ και όλα τα υπόλοιπα υλικά για τα μπιφτέκια και τα ζυμώνετε όλα μαζί για αρκετή ώρα να ομογενοποιηθούν καλά. Σκεπάζετε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και βάζετε το μείγμα στο ψυγείο για 30 λ να αναμιχθούν οι γεύσεις.

Στη συνέχεια, πλάθετε το μείγμα σε μπιφτέκια μεγέθους επιλογής σας. Ανοίγετε το κάθε μπιφτέκι πιέζοντάς το με τα δάχτυλα στην παλάμη σας. Βάζετε στο κέντρο του από 2-3 κυβάκια τυρί (ανάλογα με το μέγεθος που πλάσατε τα μπιφτέκια και έχετε κόψει το τυρί) και κλείνετε τις άκρες έτσι ώστε το τυρί να καλυφθεί πλήρως από το μείγμα κιμά και να μη “χυθεί” κατά το τηγάνισμα και ψήσιμο.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο και όταν κάψει πολύ καλά τηγανίζετε τα μπιφτέκια σας και απ όλες τις πλευρές μέχρι να δημιουργηθεί μια χρυσή κρούστα. Τα μεταφέρετε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα ψήνετε σε καλά προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο στον αέρα για 20 λ ή ανάλογα με το μέγεθος των μπιφτεκιών.

Για τη σάλτσα:

Σε μια κατσαρολίτσα ρίχνετε το ελαιόλαδο, το ζεσταίνετε καλά σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι για 2 λ περίπου να μαλακώσει ελαφρώς. Ρίχνετε και το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1 λ επιπλέον. Προσθέτετε και όλα τα υπόλοιπα υλικά για τη σάλτσα και τη βράζετε για 25 λ περίπου ή μέχρι να σωθούν όλα τα υγρά και μείνει με το λαδάκι της.

Για τις πατάτες:

Όση ώρα βράζει η σάλτσα σας και ψήνονται τα μπιφτέκια σας ετοιμάζετε τις πατάτες σας σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής. Σερβίρετε το φαγητό σας απλώνοντας πρώτα σε κάθε πιάτο σάλτσα ντομάτας, από πάνω τα μπιφτεκάκια σας και τα συνοδεύετε με τις ζεστές τραγανές πατάτες. Καλή σας όρεξη!!!

TIP: Για πιο γευστικό και πικάντικο αποτέλεσμα στα μπιφτέκια σας, σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αφήστε τα να κρυώσουν και μετά προσθέστε τα στο μείγμα κιμά.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share