Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Καλύτερο από του φούρνου: Έτσι φτιάχνεται το καλύτερο σπιτικό ψωμί με μπύρα και μέλι

Χωρίς μαγιά και ζύμωμα

8 Ιανουαρίου 2023 16:03
Καλύτερο από του φούρνου: Έτσι φτιάχνεται το καλύτερο σπιτικό ψωμί με μπύρα και μέλι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αυτή η συνταγή για ένα σπιτικό ψωμί με μέλι και μπύρα θα σας ξετρελάνει. Γιατί να χαλάτε χρήματα για ψωμί στο φούρνο ενώ μπορείτε να το φτιάξετε εύκολα στο σπίτι σας και να το ευχαριστηθείτε; Με την ευκαιρία, δείτε πώς θα αναγνωρίσετε το νοθευμένο μέλι από το γνήσιο

Ένα εύκολο ψωμί με σουσάμι, πολύσπορο ή και σκέτο. Έτσι θα τρώτε φρέσκο ψωμί από τα χεράκια σας εσείς και όλη η οικογένεια! Γίνεται πεντανόστιμο και αξίζει να το δοκιμάσετε!!

Υλικά

  • Αλεύρι Που Φουσκώνει Μόνο Του 1/2 κιλό
  • Μπύρα 500 ml
  • Ελαιόλαδο 3-4 κ.σ.
  • Αλάτι 1 κ.γ.
  • Μέλι 1 κ.γ.
  • Σουσάμι 30-50 γρ. λευκό-μαύρο
  • Ηλιόσπορο λίγους
  • Κολοκυθόσπορο λίγο

Σπιτικό ψωμί: Η συνταγή με μέλι και μπύρα

Καλύτερο από του φούρνου: Έτσι φτιάχνεται το καλύτερο σπιτικό ψωμί με μπύρα και μέλι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά (εκτός τους σπόρους) και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι για να πάρουμε ένα μείγμα σαν του κέικ.

Μοιράζουμε το μείγμα σε μια φόρμα του κέικ ή σε δύο μικρά λαδωμένα και πασπαλισμένα με σουσάμι φορμάκια. Προσπαθούμε να έχουν περίπου το ίδιο βάρος για να ψηθούν ομοιόμορφα.

Στη μία φόρμα προσθέτουμε και το μείγμα των σπόρων (αφήνουμε 1 κ.σ. για την επιφάνεια) και ανακατεύουμε ελαφρά για να πάνε μέσα στη ζύμη. Αλείφουμε τις επιφάνειες με ελαιόλαδο και ραντίζουμε με λίγο νερό με τα δάχτυλά μας. Πασπαλίζουμε τη μία φόρμα με σουσάμι και την άλλη με τον μείγμα των σπόρων (προαιρετικά).

Ψήνουμε για 50′-60′ στην τελευταία σχάρα του φούρνου. Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε 5′ και ξεφορμάρουμε πάνω σε μία σχάρα ή σε πετσέτα.

Αφήνουμε να κρυώσει τελείως πριν το κόψουμε.

Το μείγμα μπορούμε να το κάνουμε σε μία φόρμα είτε σκέτο, είτε πολύσπορο, ή να το μοιράσουμε σε δύο μικρά φορμάκια (όπως το έκανα εγώ, σε μένα αρέσει πολύσπορο, στο σύζυγο σκέτο, γούστα είναι αυτά).

Μπορούμε να βάλουμε ότι σπόρους θέλουμε, δηλαδή ότι μας βρίσκεται στο σπίτι εκείνη τη στιγμή.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share