Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Το έχουμε όλοι στην κουζίνα μας: Το κόλπο με το μυστικό υλικό για να μην μυρίζει το τηγανισμένο λάδι

Υπάρχει λύση!

8 Ιανουαρίου 2023 09:16
Το έχουμε όλοι στην κουζίνα μας: Το κόλπο με το μυστικό υλικό για να μην μυρίζει το τηγανισμένο λάδι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα τηγανητά φαγητά είναι απαγορευμένος καρπός που όμως όλοι επιθυμούμε. Τι συμβαίνει όμως με το λάδι και με την επαναχρησιμοποίησή του; Με την ευκαιρία, δείτε με ποιο πάμφθηνο υλικό καθαρίζονται οι λεκέδες από ελαιόλαδο.

Οι διατροφολόγοι συνιστούν να κρατάμε τα τηγανιτά φαγητά μακριά από το τραπέζι μας, ωστόσο, κάποιες φορές υποκύπτουμε στον πειρασμό και τα απολαμβάνουμε.

Αν θέλετε να ξαναχρησιμοποιήσετε τηγανισμένο λάδι αλλά φοβάστε ότι θα μυρίζει από το προηγούμενο τηγάνισμα, μην στεναχωριέστε, υπάρχει λύση.

τηγανισμένο λάδι

Τηγανίστε απλώς με το λάδι ένα κομμάτι τζίντζερ και θα απορροφήσει όλες τις οσμές.

Βέβαια, καλό είναι να γνωρίζουμε ότι δεν πρέπει αν τηγανίζουμε πάνω από 2-3 φορές με το ίδιο λάδι.

Δε θα σας ξεγελάσουν ποτέ ξανά - Το κόλπο με το ψυγείο που θα σας δείξει αν είναι νοθευμένο το ελαιόλαδο

Ελαιόλαδα στο εμπόριο κυκλοφορούν πάμπολλα και όλοι οι παραγωγοί έχουν να πουν τα καλύτερα για το δικό τους λάδι. Ποιο είναι όμως το πραγματικά καλό ελαιόλαδο;

Η ποιότητα του λαδιού αξιολογείται μόνο με την όσφρηση και τη γεύση και όχι από το χρώμα του. Βέβαια υπάρχουν και κάποια σημάδια που πολλές φορές μπορεί να προσπερνάμε όμως είναι σημαντικά, για παράδειγμα, δείτε εδώ την απάτη ορισμένων εστιατορίων.

Υπάρχουν όμως και μερικά κόλπα για να καταλάβεις εάν το ελαιόλαδο που αγόρασες είναι καλό ή νοθευμένο. Ένα εξ' αυτών και το να το βάλεις στο ψυγείο. Βάλτε ένα μπουκάλι ελαιόλαδο στο ψυγείο, αν το ελαιόλαδο διατηρηθεί υγρό, τότε σίγουρα δεν είναι έξτρα παρθένο. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα αγοράσετε ελαιόλαδο κάντε αυτό το μικρό κόλπο και θα μας θυμηθείτε!

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share