Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Μικρά tips σφουγγαρίσματος: Το έξυπνο κόλπο με το λεμόνι για να αρωματίσετε το σπίτι σας

Για ένα σφουγγάρισμα με διάρκεια

6 Ιανουαρίου 2023 11:22
Μικρά tips σφουγγαρίσματος: Το έξυπνο κόλπο με το λεμόνι για να αρωματίσετε το σπίτι σας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σίγουρα δεν είναι λίγες οι φορές που όταν σφουγγαρίζετε, μετά υπάρχει μία περίεργη μυρωδιά στο χώρο του σπιτιού σας, ενώ θα έπρεπε να μυρίζει φρεσκάδα.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: «Μαγικό» κόλπο της μαμάς - Έτσι θα αρωματίσεις το σπίτι σου με ένα απλό σφουγγάρισμα

Πριν ξεκινήσετε το σφουγγάρισμα πλύντε καλά τη σφουγγαρίστρα σας και κάντε το ίδιο με τον κουβά σας. Για πάτωμα που έχει πλακάκια, laminate ή ξύλο χρειάζεστε μια δυνατή και σκληρή σφουγγαρίστρα για να γίνεται σωστή και καλή δουλειά. Για να είναι, όμως, καθαρή η σφουγγαρίστρα σας πριν ξεκινήσετε το σφουγγάρισμα βουτήξτε την σε ζεστό νερό στο οποίο θα έχετε ρίξει χλωρίνη και υγρό σαπούνι.

Θα χρειαστείτε:

Μικρά tips σφουγγαρίσματος: Το έξυπνο κόλπο με το λεμόνι για να αρωματίσετε το σπίτι σας

  • 1/4 φλ. ξίδι
  • 1 κ.σ. υγρό σαπούνι για τα πιάτα
  • μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο της αρεσκείας σας και αρκετό ζεστό νερό

Ρίξτε όλα τα υλικά στον κουβά και σφουγγαρίστε το πάτωμά σας. Το αποτέλεσμα θα είναι εκπληκτικό καθώς το σπίτι σας θα μοσχομυρίσει.

Το ξίδι σκοτώνει τα μικρόβια και απολυμαίνει, το σαπούνι πιάτων καθαρίζει ενώ το αιθέριο έλαιο κάνει τον χώρο να μοσχοβολάει. Αν δεν έχετε αιθέριο έλαιο στο σπίτι μπορείτε να βάλετε αντί για αυτό λίγο λεμόνι. Και πάλι το σπίτι σας θα αποκτήσει μια όμορφη μυρωδιά λεμονιού και καθαριότητας.

Προσοχή! Πλύντε τη σφουγγαρίστρα σας μετά από κάθε χρήση. Βάλτε την σε μια λεκάνη με χλωρίνη, υγρό πιάτων και ζεστό νερό και αφήστε την εκεί για 10 λεπτά. Στη συνέχεια στραγγίστε την καλά και αφήστε τη να στεγνώσει στον ήλιο.

Δεν φαντάζεστε ποιό είναι το μεγαλύτερο λάθος που κάνουμε στο σφουγγάρισμα: Δεν πάει το μυαλό μας!

Παρ' όλο που το σφουγγάρισμα θεωρείται πιο εύκολη διαδικασία από το σκούπισμα συνήθως το δεύτερο είναι πιο αγαπητό στις προτιμήσεις μιας νοικοκυράς. Παρόλο που μπορείς να καθαρίσεις ένα μεγάλο μέρος του σπιτιού με μία σκούπα, το σφουγγάρισμα είναι απαραίτητο για να κάνεις το σπίτι σου να μοιάζει σαν καινούριο! Αλλά εσύ το ήξερες ότι σφουγγαρίζεις λάθος τόσο καιρό;

Μάθετε επίσης ποιο υλικό θα προσθέσετε στο σφουγγάρισμα για να μοσχομυρίζει το σπίτι

Μικρόβια και σφουγγάρισμα

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η τουαλέτα ή η βούρτσα τουαλέτας είναι η μεγαλύτερη πηγή βακτηρίων σε ένα σπίτι, αλλά αυτό αποδείχθηκε πως δεν είναι αλήθεια. Ο ολλανδικός ιστότοπος Helpling.nl αποκάλυψε ότι τα περισσότερα βακτήρια βρίσκονται στις σφουγγαρίστρες. Δεν είναι τόσο περίεργο όταν το σκέφτεσαι. Με τη σφουγγαρίστρα, καθαρίζεις ένα πάτωμα γεμάτο σκόνη, τρίχες και υπολείμματα τροφών. Αν, λοιπόν, δεν καθαρίζεις την σφουγγαρίστρα σου, τότε τα βακτήρια σε αυτήν θα πολλαπλασιαστούν με γρήγορο ρυθμό.

Φυσικά, δεν χρειάζεται να πετάξεις τη σφουγγαρίστρα ή το σφουγγάρι σου μετά από κάθε χρήση.

Σωστός τρόπος σφουγγαρίσματος

Πλήση

Εάν η σφουγγαρίστρα σου έχει αποσπώμενο μαξιλαράκι, μπορείς να το καθαρίσεις πλένοντάς το στους 60 °C.

Έχεις σφουγγαρίστρα που δεν πλένεται;

  • Τότε θα πρέπει να την αλλάζεις τουλάχιστον κάθε δύο μήνες.

Αυτές είναι όλες οι συμβουλές για να διατηρείς τη σφουγγαρίστρα σου καθαρή, αλλά ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να βεβαιωθείς ότι το πάτωμά σου είναι πραγματικά καθαρό;

Προφανώς, πολλοί άνθρωποι το κάνουν λάθος όλα αυτά τα χρόνια, αλλά είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε!

Νερό

Το λάθος που κάνουν πολλοί άνθρωποι είναι να σφουγγαρίζουν το πάτωμα με ζεστό νερό.

Το πιθανότερο είναι ότι το κάνεις κι εσύ αυτό, αλλά αποδεικνύεται ότι αυτός δεν είναι ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίσεις το σπίτι σου. Η Anoesjka Imambaks, ιδιοκτήτρια της υπηρεσίας καθαρισμού Maid at Home εξηγεί γιατί:

«Όταν το νερό είναι ζεστό, θα εξατμιστεί πιο γρήγορα και αυτό σημαίνει ότι τα υπολείμματα σαπουνιού από το καθαριστικό μένουν στο πάτωμα.

Αυτό το υπόλειμμα θα προκαλέσει ραβδώσεις και επίσης θα κάνει το δάπεδο να κολλάει. Είναι πολύ καλύτερο να χρησιμοποιείς κρύο νερό με λίγο καθαριστικό για όλες τις χρήσεις». Ποιος θα το φανταζόταν; Κάθε φορά το κάναμε λάθος!

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share