Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

«Χουχουλιάρικο» σπίτι όλο τον χειμώνα - Έτσι θα το κρατήσετε ζεστό και χωρίς υγρασία!

Έτσι θα κρατήσετε πιο υγιή και ευχάριστη την ατμόσφαιρα στον χώρο σας

5 Ιανουαρίου 2023 17:14
«Χουχουλιάρικο» σπίτι όλο τον χειμώνα - Έτσι θα το κρατήσετε ζεστό και χωρίς υγρασία!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο χειμώνας σιγά σιγά κάνει την εμφάνισή του και πλέον αποκτούν ιδιαίτερη σημασία ορισμένα «κόλπα» για να κρατήσετε το σπίτι σας ζεστό. Με την ευκαιρία, δείτε το κόλπο για να εξαφανίσετε την μούχλα από τους αρμούς.

1) Είναι γνωστό ότι δεν πρέπει να βάζετε στα θερμαντικά σώματα καλύμματα διότι μειώνεται σημαντικά η απόδοσή τους.

2) Αν αισθάνεστε πως μπαίνει κρύος αέρας στο σπίτι σας από τα παράθυρα, πάρτε ταινία και καλύψτε τις «τρύπες» και τα κενά που μπορεί να υπάρχουν. Καλό θα είναι να καλέσετε κάποιον ειδικό για να φροντίσει το συγκεκριμένο θέμα.

Στις εξώπορτες μπορείτε να τοποθετήσετε aerostop. Μία μέρα που φυσάει αέρας ανάψτε ένα αρωματικό στικ. Παρακολούθησε την ροή του καπνού. Εάν ο καπνός πάει οριζόντια, τότε μπαίνει αέρας από διάφορα σημεία και υπάρχουν ρεύματα στο σπίτι. Πρέπει να τα εντοπίσετε και να τα καλύψετε.

3) Προσοχή στην υγρασία. Kάντε έναν καλό έλεγχο σε κάθε γωνιά του σπιτιού σας και βρείτε τυχόν σημεία που δείχνουν ότι έχετε υγρασία.

Μπορείτε να πάρετε έναν αφυγραντήρα ή να βάλετε για λίγη ώρα κάθε μέρα τη λειτουργία αφύγρανσης του κλιματιστικού.

4) Προσοχή στη θερμοκρασία. Όταν αναφερόμαστε σε θερμοκρασία δωματίου, εννοούμε 20 βαθμούς. Τη νύχτα μπορείτε να μειώσετε το θερμοστάτη.

5) Προγραμματίστε την ώρα που θα ανοίξετε για να αεριστεί το σπίτι. 15 λεπτά αρκούν.

6) Όλες τις ώρες που ο ήλιος βλέπει το σπίτι, ανοίξτε τις κουρτίνες και τα παντζούρια για να ζεσταθεί το εσωτερικό του σπιτιού και να «σπάσει» η υγρασία.

Υγρασία στο σπίτι τον χειμώνα

Υγρασία στην ντουλάπα: Το κόλπο με το ξύδι και 5 βασικά βήματα για να αποτρέψετε την εξάπλωση της μούχλας

Παρατήρησες φουσκώματα στην ντουλάπα σου και άσχημες μυρωδιές στα ρούχα σου; Η μούχλα στη ντουλάπα σου μπορεί να εμφανιστεί εκεί που δεν το περιμένεις!

Η αλήθεια είναι ότι για να αντιμετωπίσεις την μούχλα στη ντουλάπα θα ταλαιπωρηθείς έως ένα βαθμό, εκτός και αν αναζητήσεις έξυπνες λύσεις. Η πρόληψη, ο συχνός καθαρισμός της ντουλάπας και ορισμένα tips που θα ανακαλύψεις στη συνέχεια του άρθρου, θα εγγυηθούν ότι η μούχλα θα μείνει μακριά.

Το πρώτο στάδιο είναι να την αναγνωρίσεις, έπειτα να συνειδητοποιήσεις την πηγή του προβλήματος και στο τέλος να την αντιμετωπίσεις. Οι έμπειροι επαγγελματίες της πλατφόρμας μας είναι εδώ να σου προσφέρουν τις χρήσιμες συμβουλές τους ώστε η μούχλα στη ντουλάπα σου να αποτελέσει πια παρελθόν!

Πώς θα αναγνωρίσεις την μούχλα στη ντουλάπα;

Η μούχλα στο σπίτι σου έχουμε αναφέρει ότι καταπολεμάται με το να δημιουργήσεις εμπόδια στην εμφάνιση και την ανάπτυξή της. Παρ΄ όλα αυτά, τα σημάδια είναι πλέον ορατά και δεν πρέπει να τα αγνοήσεις. Αν λοιπόν, πρόσεξες μαύρες κηλίδες στα τοιχώματα και στον πάτο της ντουλάπας, αν έχει φουσκώσει και ξεφλουδίσει το ξύλο, τότε υπάρχει αυξημένη συγκέντρωση υγρασίας.

Επίσης, χαρακτηριστικό της μούχλας είναι η έντονη μυρωδιά του χώρου και των ρούχων σου. Ειδικά αν τα ρούχα σου παρόλο που ήταν καθαρά, πλέον είναι νωπά και γεμάτα υγρασία, πρέπει να λάβεις δραστικά μέτρα. Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να καταστρέψεις όχι μόνο ένα ακριβό και μεγάλο έπιπλο αλλά και τα ρούχα σου από μία απροσεξία. Μην αφήσεις την κατάσταση να ξεφύγει από τα χέρια σου πριν να είναι πολύ αργά!

Γιατί η ντουλάπα σου είναι εύκολος “στόχος” για την υγρασία;

Έχεις ακούσει για την ύπαρξη μούχλας στο ταβάνι, στο μπάνιο και στους σωλήνες όμως αρκετά διαδεδομένη είναι και η μούχλα στη ντουλάπα. Οι υπαίτιες πηγές και οι λόγοι είναι διάφοροι και έχουν να κάνουν κυρίως λόγω κακής μόνωσης ή κατασκευής και τοποθέτησης της ντουλάπας.

Πρώτα απ΄ όλα, πρέπει να κάνεις τακτικούς ελέγχους για πιθανές διαρροές και να ρυθμίζεις τα επίπεδα θέρμανσης και υγρασίας στο δωμάτιο. Μην το αφήνεις στην τύχη του αλλά φρόντισε να έχεις μία συχνή ενημέρωση.

Η ντουλάπα σου είναι εύκολο θύμα της υγρασίας και άρα της εμφάνισης μούχλας, αφού είναι ένας στενός χώρος και σκοτεινός. Η έλλειψη αέρα και φωτός αποτελούν βασικά αίτια που “τρέφουν” την μούχλα. Από τις καλύτερες συνθήκες για να συσσωρευτεί η υγρασία είναι και όταν έχεις το έπιπλο της ντουλάπας “κολλημένο” στον τοίχο.

Μία μικρή απόσταση μεταξύ τους, θα την βοηθήσει να αναπνέει και θα αποτρέψει τυχόν δυσάρεστες καταστάσεις. Όλα αυτά λοιπόν, μπορούν να εξηγήσουν την εμφάνιση της μούχλας στη ντουλάπα, χωρίς να σημαίνει ότι δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί!

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share