Τετάρτη, 15 Μαΐου 2024

Καλοριφέρ "τζάμι": Το κόλπο με το αλουμινόχαρτο για να ενισχύσετε την θέρμανσή του

Θαυματουργό αποτέλεσμα!

5 Ιανουαρίου 2023 13:43
Καλοριφέρ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

«Καλοριφέρ είναι, δεν χρειάζεται καθάρισμα». Αυτό το μεγάλο λάθος το κάνουν αρκετοί, αλλά είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι η σχολαστική καθαριότητα των σωμάτων θέρμανσης επηρεάζει ακόμα και τη σωστή λειτουργία τους. Με την ευκαιρία, δείτε το κόλπο για να καθαρίσετε τα καμένα λίπη με αλουμινόχαρτο.

Η θερμότητα που διαχέεται στον χώρο μπορεί να απελευθερώνει δυσάρεστες οσμές στον χώρο.

Δείτε πως μπορείτε να τα καθαρίσετε:

α) Η ιδανική ώρα για να καθαρίσετε τα καλοριφέρ σας είναι πριν ανάψουν. Αν έχουν ήδη ανάψει εξασφαλίστε πως είναι κλειστά και τελείως κρύα.

β) Καθαρίστε την επιφάνεια. Απομακρύνετε την πολλή σκόνη με ένα καθαρό πανί και στη συνέχεια περάστε όλη την επιφάνεια με ένα νωπό σφουγγάρι. Αφήστε το να στεγνώσει πριν προχωρήσετε.

γ) Αν υπάρχει κάλυμμα ξεβιδώστε το και βγάλτε το. Χρησιμοποιήστε αέρα υπό πίεση (όπως αυτόν που προορίζεται για το καθάρισμα του πληκτρολογίου) για να απομακρύνετε την σκόνη. Αν το καλοριφέρ δεν έχει κάλυμμα, χρησιμοποιήστε τον αέρα για να καθαρίσετε τα δύσκολα σημεία και τα σημεία των σωληνώσεων.

Κόλπο για να ζεσταίνει το καλοριφέρ σας διπλά

Μήπως το καλοριφέρ σου δεν ζεσταίνει αρκετά το σπίτι; Με αυτό το κολπάκι θα έχετε ζέστη μέσα στο σπίτι σας και θα μπορέσετε να εξοικονομήσετε πολλά χρήματα

Τι πρέπει να κάνετε; Βάλτε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο στον τοίχο πίσω του. Το αλουμινόχαρτο θα στείλει τη ζέστη μέσα στο δωμάτιο και δεν θα αφήσει να την απορροφήσει ο τοίχος.

Καλοριφέρ 'τζάμι': Το κόλπο με το αλουμινόχαρτο για να ενισχύσετε την θέρμανσή του

Ο μεγαλύτερος εχθρός της σκουριάς: Εξαφανίστε την από τα παλιά κουζινικά σκεύη με αλουμινόχαρτο και...

Οι περισσότεροι θα έχετε κάποιο σκεύος σπίτι σας, το οποίο θα σας είναι χρήσιμο αλλά από τα χρόνια χρήσης θα έχει σκουριάσει. Δεν χρειάζεται όμως να το πετάξετε καθώς υπάρχει τρόπος να το κάνετε σαν καινούργιο με πολύ απλό τρόπο!

Το μόνο που θα χρειαστείτε για να διώξετε τη σκουριά είναι δύο απλά υλικά που έχουμε σπίτι μας ή μπορούμε να προμηθευτούμε εύκολα και σε χαμηλή τιμή. Παράλληλα, δείτε τα 5 πιο απίθανα κόλπα που μπορείτε να κάνετε με αλουμινόχαρτο. Θα χρειαστείτε ένα αναψυκτικό και ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο.

Βήματα

  • Αρχικά θα ρίξετε αρκετή ποσότητα αναψυκτικού στο σκεύος και θα το αφήσετε να δράσει για αρκετά λεπτά. Όσο περισσότερη σκουριά έχει το σκεύος, τόσο περισσότερη ώρα θα χρειαστεί να το αφήσετε μέσα.
  • Στη συνέχεια θα πάρετε το αλουμινόχαρτο και θα το κάνετε "μπαλάκι", ώστε να ξύσετε την σκουριά από το ταψί.
  • Τέλος, ξεπλύνετε καλά το ταψί. Το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει.

Καθαρισμος σε κουζινικά σκεύη με αλουμινοχαρτο

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share