Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Το "αόρατο" υλικό στον κιμά που θα κάνει τα κεφτεδάκια σας αφράτα και ζουμερά χωρίς λιπαρά

Βρέθηκε η λύση

4 Ιανουαρίου 2023 10:24
Το
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο κιμάς για να αφρατέψει θέλει μονάχα δύο υλικά. Βρώμη και ντομάτα! Ξεχνάς τα ξίδια, τα μύδια, τα στρείδια και ό,τι άλλο μαγικό έκανες για να αφρατέψει ο κιμάς σε μπιφτέκια, κεφτεδάκια, σουτζουκάκια και λοιπά κιμαδοειδή. Αν βάλεις βρώμη και ντομάτα μέσα στο μίγμα, δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα παραπέρα. Όλα τα άλλα έρχονται μόνα τους. Με την ευκαιρία, δείτε το λάθος στα μπαχαρικά που καταστρέφει τα μπιφτέκια.

Τη βρώμη την βάζουμε σε νιφάδες μέσα στον κιμά. Δεν την αλέθουμε, δηλαδή, σε σκόνη. Ως δια μαγείας εξαφανίζεται και δεν είναι ορατή ούτε με το μάτι, αλλά ούτε την καταλαβαίνουμε όταν τρώμε τα κεφτεδάκια. Μπαίνει μόνο και μόνο για να τα αφρατέψει και το κάνει στον απόλυτο βαθμό!

Τη ντομάτα μπορούμε ή να την τρίψουμε στον τρίφτη ή να την λιώσουμε στο μούλτι. Συμβάλλει κατά πολύ στο να αφρατέψει ο κιμάς και δεν φαίνεται καθόλου ούτε στη γεύση αλλά ούτε και τα κεφτεδάκια γίνονται κοκκινιστά. Είναι κι αυτή αόρατη.

Το 'αόρατο' υλικό στον κιμά που θα κάνει τα κεφτεδάκια σας αφράτα και ζουμερά ζωρίς λιπαρά

Για μερακλήδες: Το τέλειο κόλπο για τον τέλειο κιμά γίνεται αφού τον έχετε μαγειρέψει

Και τι δε θα δίναμε για μια συνταγή, που συνδυάζεται ιδανικά με τον κιμά, είτε πρόκειται για ζυμαρικά είτε οτιδήποτε άλλο, αφού πρόκειται για ένα υλικό... άχαστο.

Το σωστό μαγείρεμα του κιμά είναι, ενδεχομένως, και όλη... η ιστορία για να πετύχετε ένα απόλυτα γευστικό αποτέλεσμα, με τη συνταγή του να έχει ορισμένα κόλπα... μερακλήδικα, ώστε να πετύχει, όπως το τύλιγμα με μπύρα και μπέικον.

Έτσι μαγειρεύουμε τον καλύτερο κιμά

Χρειαζόμαστε, αρχικά, δυνατή φωτιά για να καβουρδίσουμε τον κιμά. Όσο καλύτερα ροδίσει, τόσο πιο νόστιμη θα γίνει η σάλτσα.

Καλό είναι να βάλουμε τα μπαχαρικά της συνταγής μαζί με τον κιμά, για να ζεσταθούν καλά και να βγάλουν τα αρώματά τους.

Όταν ροδίσει καλά ο κιμάς και πιει τα υγρά του, προσθέτουμε τα λαχανικά (κρεμμύδι, σκόρδο, πράσο, φινόκιο κ.λπ.) που επιθυμούμε, ιδανικά ήδη σοταρισμένα σε χωριστό σκεύος σε λίγο λάδι.

Αφού σοταριστούν τα λαχανικά μαζί με τον κιμά, σβήνουμε με λίγο κρασί ή κονιάκ και τρίβουμε τον πυθμένα της κατσαρόλας ώστε να διαλυθούν τα καμένα υπολείμματα στο λιγοστό υγρό.

Προσθέτουμε χυμό ντομάτας, ανακατεύουμε και στην συνέχεια καυτό νερό. Βράζουμε τον κιμά σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει καλά. Υπολογίζουμε περίπου 20 λεπτά από την ώρα που θα βάλουμε τα υγρά.

Πριν σερβίρουμε και, ενώ βρίσκεται ακόμα σε ζεστό μάτι πάνω στην κατσαρόλα ο κιμάς μας, μπορούμε να προσθέσουμε μερικά κομματάκια φρέσκιας τομάτας ή τοματίνια κομμένα στα δύο.

Δεν ξεχνάμε την ζάχαρη που θα εξισορροπήσει την οξύτητα της ντομάτας. Παράλληλα, τα μπαχαρικά που τον κάνουν ακόμη καλύτερο είναι η δάφνη, το μπαχάρι, η κανέλα, το κόκκινο πιπέρι, η πάπρικα, η ρίγανη και ο μαϊντανός.

Παράλληλα, δεν τσιγκουνευόμαστε το ελαιόλαδο. Όταν, μάλιστα, σερβίρουμε τον κιμά μας πάνω στα μακαρόνια, ρίχνουμε λίγο ακόμα ωμό για να αναδείξει όλες τις γεύσεις και να γυαλίσει την όψη του κιμά.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share