Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Μαρινάδα "νέκταρ" για μοσχαρίσια μπριζόλα - Το υλικό που κάνει την διαφορά και θα απογειώσει την γεύση

Γεύση "λουκούμι"

3 Ιανουαρίου 2023 13:03
Μαρινάδα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αυτές οι μπριζόλες με κρασάτη μαρινάδα θα γίνουν η αγαπημένη σας επιλογή για BBQ παρέα με φίλους. Το μυστικό της επιτυχίας στην γεύση βρίσκεται σε ένα υλικό. Με την ευκαιρία, δείτε το μυστικό για υπέρτατη μπριζόλα.

Υλικά

  • 4 μπριζόλες μοσχαρίσιες από κόντρα ή σπάλα

Για τη μαρινάδα

  • 1 φλιτζάνι κρασί κόκκινο
  • ¾ φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κουτ. σούπας ρίγανη φρέσκια, ψιλοκομμένη
  • 1 κουτ. σούπας θυμάρι
  • 1 κουτ. σούπας κόκκους πιπεριού σπασμένους

Εκτέλεση

  • Σε γυάλινο μπολ ανακατεύετε όλα τα υλικά της μαρινάδας και βυθίζετε μέσα τις μπριζόλες.
  • Σκεπάζετε το μπολ με μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για 4-5 ώρες, γυρίζοντας κάθε 20 λεπτά τις μπριζόλες με τσιμπίδα.
  • Τις βγάζετε από τη μαρινάδα, αλατίζετε και τις ψήνετε στα κάρβουνα σε δυνατή φωτιά, για 5-6 λεπτά από κάθε πλευρά. Συνοδεύετε με πατάτες τηγανητές ή ψητές.

Μαρινάδα 'νέκταρ' για μοσχαρίσια μπριζόλα - Το υλικό που θα κάνει την διαφορά και θα απογειώσει την γεύση

Ζουμερή μπριζόλα: Όλη η αλήθεια για το κόκαλο που πρέπει να γνωρίζετε αν θέλετε ονειρεμένο κρέας

Όλοι έχουμε και από έναν «ψήστη» στην παρέα ή την οικογένεια. Έναν δεινό κρεατοφάγο που έχει αναγάγει το ψήσιμο του κρέατος σε επιστήμη, σε μια δική του ιεροτελεστία με βήματα και κανόνες που ακολουθεί ευλαβικά, ώστε να είναι η μπριζόλα ζουμερή, τρυφερή και ψημένη στην εντέλεια. Με την ευκαιρία, δείτε το έξυπνο τρικ για να ξεπαγώσεις την μπριζόλα σε λιγότερο από 5'

Είναι, όμως, όλοι αυτοί οι κανόνες απαραίτητοι για να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα; Βρήκαμε 7 «απαράβατους» κανόνες για το ψήσιμο της μπριζόλας που αν και μπορεί θεωρητικά να έχουν κάποια βάση, στην πράξη δεν έχουν και πολλή ουσία.

Το κομμάτι που έχει και κόκαλο είναι πιο νόστιμο.

Αν πάρουμε δύο ίδιες μπριζόλες, μία με το κόκαλο και μία χωρίς το κόκαλο και τις ψήσουμε, στο τέλος δεν θα έχουν καμία ουσιαστική διαφορά στη γεύση. Όμως, αυτό που ξεγελά και μας κάνει να πιστεύουμε ότι το κόκαλο κάνει το κρέας πιο νόστιμο ίσως είναι οι συνδετικοί ιστοί και το λίπος που βρίσκουμε συνήθως κοντά στο κόκαλο. Γευστικά σημεία του κρέατος που τα αφαιρούμε όταν το ξεκοκαλίζουμε. Όποτε, δεν είναι το κόκαλο που προσθέτει γεύση, αλλά ό,τι το περιτριγυρίζει.

Ζουμερή μπριζόλα: Όλη η αλήθεια για το κόκαλο που πρέπει να γνωρίζετε αν θέλετε ονειρεμένο κρέας

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share