Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Ανακάτεψε τον κιμά με γιαούρτι και τυρί και το τύλιξε με αλουμινόχαρτο - Λίγη ώρα αργότερα συνέβη το απόλυτο γευστικό "θαύμα"

Ασύγκριτο αποτέλεσμα

2 Ιανουαρίου 2023 15:16
Ανακάτεψε τον κιμά με γιαούρτι και τυρί και το τύλιξε με αλουμινόχαρτο - Λίγη ώρα αργότερα συνέβη το απόλυτο γευστικό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αυτό το ρολό με κιμά κοτόπουλου θα τον λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Πρόκειται για μια συνταγή εύκολη γρήγορη και γευστική που θα γλέιφετε τα δάχτυλά σας. Με την ευκαιρία, δείτε ποιό υλικό μπορείτε να αντικαταστήσετε με αυγό για αφράτα και υγιεινά μπιφτέκια.

Υλικά

Για το ρολό:

  • 700γρ. κιμά κοτόπουλου, από μπούτι και στήθος, ανάμικτα, χωρίς δέρμα
  • 1 φλιτζάνι φέτα θρυμματισμένη
  • 1 φλιτζάνι κασέρι τριμμένο
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη
  • ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 2 αβγά
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • 3 φέτες ζαμπόν βραστό, από μπούτι χοιρινό, πολύ ψιλοκομμένο
  • 6-8 φέτες μορταδέλα, στρογγυλές, μεγάλες, χωρίς πιπέρι
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για τη σάλτσα:

  • 3 φλιτζάνια ζωμό κότας
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή
  • 4 κουτ. σούπας γιαούρτι, κατά προτίμηση κατσικίσιο
  • 1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Ανακάτεψε τον κιμά με γιαούρτι και τυρί και το τύλιξε με αλουμινόχαρτο - Λίγη ώρα αργότερα συνέβη το απόλυτο γευστικό 'θαύμα'

Εκτέλεση

Ρίχνετε σε μεγάλο μπολ τον κιμά, τη φέτα, το κασέρι, την πιπεριά, το μαϊντανό, τα αβγά, την πάπρικα, το χοιρινό ζαμπόν, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και τα ζυμώνετε με τα χέρια σας, τα οποία λαδώνετε τακτικά. Προθερμαίνετε το φούρνο στους180ºC. Βάζετε στον πάγκο εργασίας ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο ειδικό για ψήσιμο στο φούρνο, με διαστάσεις 22 x 32εκ. και επάνω του βάζετε ένα κομμάτι λαδόκολλα, με ίδιες διαστάσεις, το οποίο αλείφετε με ελαιόλαδο. Στρώνετε τις φέτες μορταδέλας, να μισοσκεπάζει η μία την άλλη, να καλυφθεί η λαδόκολλα, χωρίς κενά. Πλάθετε το μίγμα του κιμά σε ρολό και το βάζετε πάνω στις φέτες μορταδέλας, παράλληλα προς την μακρόστενη πλευρά της λαδόκολλας. Τυλίγετε τη λαδόκολλα σφικτά γύρω από το ρολό και τυλίγετε και το αλουμινόχαρτο γύρω από τη λαδόκολλα. Τοποθετείτε το ρολό σε μέτριο ταψί, το περιχύνετε με ½ λίτρο νερό και το βάζετε στο μεσαίο ράφι του φούρνου. Ψήνετε για 50 λεπτά. Το βγάζετε και το αφήνετε σε πιατέλα, τυλιγμένο, Μαζεύετε τα υγρά από το ταψί, τα σουρώνετε, τα ρίχνετε σε μικρό σκεύος, προσθέτετε το ζωμό κότας και βράζετε για 10 λεπτά σε δυνατή φωτιά, ώσπου το υγρό να μειωθεί. Προσθέτετε τη μουστάρδα και ανακατεύετε. Σε μπολ ανακατεύετε το γιαούρτι με το κορν φλάουρ και ρίχνετε το μίγμα στο σκεύος. Αλατοπιπερώνετε και αποσύρετε αμέσως από τη φωτιά. Ανακατεύετε καλά με το σύρμα. Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και τις λαδόκολλες από το ρολό και, μόλις κρυώσει λίγο, το κόβετε σε φέτες. Τις μοιράζετε σε πιάτα, τις περιχύνετε με τη σάλτσα και σερβίρετε αμέσως.

Τα πιο νόστιμα και αφράτα κεφτεδάκια φούρνου που δε χρειάζονται τηγάνι!

Μοναδική συνταγή για να απολαύσετε αφράτα κεφτεδάκια που γίνονται στο φούρνο και δε χρειάζονται τηγάνι!

Για τα κεφτεδάκια φούρνου

600 γρ. ‏κιμά μοσχαρίσιο, περασμένο δύο φορές από τη μηχανή
5 κ.σ. ‏νιφάδες βρώμης
3 κ.σ. ‏ελαιόλαδο
1 μικρό ‏κρεμμύδι λιωμένο στο μπλέντερ
1 μικρή (ή μισή μέτρια) ‏ντομάτα λιωμένη στο μπλέντερ
1 μεγάλη ‏σκελίδα σκόρδο λιωμένη με την πρέσα σκόρδου
1/2 κ.γ. ‏ρίγανη ξερή τριμμένη
1 χούφτα ‏δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
‏αλάτι, πιπέρι

Τα πιο νόστιμα και αφράτα κεφτεδάκια φούρνου που δε χρειάζονται τηγάνι!

Εκτέλεση

Βάζετε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια σε ένα μπολ. Αλάτι βάζετε κατά βούληση, αλλά ο κιμάς το ζητάει για να νοστιμίσει.

Ζυμώνετε πολύ καλά για 5 περίπου λεπτά. Πρέπει να γίνει πολύ καλή ομογεννοποίηση στο μίγμα. Το ζύμωμα, άλλωστε, αφρατεύει ακόμα περισσότερο τον κιμά.

Κλείνετε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το τοποθετούμε για τουλάχιστον 2 ώρες στο ψυγείο, ή καλύτερα για όλο το βράδυ.

Όταν είναι να ψήσετε τα κεφτεδάκια, ανάβετε τον φούρνο της κουζίνας να προθερμανθεί. Στρώνετε ένα ταψί με λαδόκολλα. Πλάθετε μικρά κεφτεδάκια και τα τοποθετείε παρατεταγμένα το ένα δίπλα στο άλλο.

Τα ψήνετε στους 200 βαθμούς για 25-30 λεπτά ή μέχρι να δείτε ότι είναι έτοιμα. Δεν χρειάζεται να τα γυρίσετε κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Σερβίρετε!

Τα πιο νόστιμα και αφράτα κεφτεδάκια φούρνου που δε χρειάζονται τηγάνι!

Συμβουλές: Τη βρώμη την βάζετε σε νιφάδες μέσα στον κιμά. Δεν την αλέθετε, δηλαδή, σε σκόνη. Ως δια μαγείας εξαφανίζεται και δεν είναι ορατή ούτε με το μάτι, αλλά ούτε την καταλαβαίνετε όταν τρώμε τα κεφτεδάκια.

Μπαίνει μόνο και μόνο για να τα αφρατέψει και το κάνει στον απόλυτο βαθμό! Τη ντομάτα μπορείτε ή να την τρίψουμε στον τρίφτη ή να την λιώσετε στο μούλτι. Συμβάλλει κατά πολύ στο να αφρατέψει ο κιμάς και δεν φαίνεται καθόλου ούτε στη γεύση αλλά ούτε και τα κεφτεδάκια γίνονται κοκκινιστά. Είναι κι αυτή αόρατη.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share