Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Νικητές στον «πόλεμο» με την υγρασία: Το μοναδικό κόλπο για να μη θολώνουν τα τζάμια του αυτοκινήτου

Ο τρόπος είναι πιο απλός απ' όσο φαντάζεστε!

31 Δεκεμβρίου 2022 20:59
Νικητές στον «πόλεμο» με την υγρασία: Το μοναδικό κόλπο για να μη θολώνουν τα τζάμια του αυτοκινήτου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αν κουραστήκατε, τώρα το χειμώνα, να καθαρίζετε με ότι μέσο έχετε εύκαιρο-ένα πανί, ακόμα και το… μανίκι της μπλούζας σας, τα θολωμένα τζάμια του αυτοκινήτου σας, τότε υπάρχει λύση.

Τα τζάμια θολώνουν από την υγρασία οπότε αν μπορείτε να την εξουδετερώσετε, τότε θα «θεραπεύσετε» και το πρόβλημα.

Αυτό το απλό τρικ ακολουθεί και ο οδηγός του παρακάτω βίντεο:

Βάζει μια κάλτσα με άμμο στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου! Την επόμενη μέρα κατάλαβε κάτι τρομερό!

Τα τζάμια θολώνουν τον χειμώνα, λόγω της διαφοράς θερμοκρασίας μέσα κι έξω από το αυτοκίνητο, και θα βρεθούμε αντιμέτωποι με αυτή την κατάσταση τώρα που μπαίνουν τα πρώτα κρύα. Αν κάνεις όμως το κόλπο με την κάλτσα και την άμμο θα δώσεις ένα οριστικό τέλος σε αυτό το σπαστικό πρόβλημα!

Δείτε επίσης: Αυτή η 22χρονη ξόδεψε 60.000 ευρώ σε πλαστικές! Το αποτέλεσμα θα σας τρομάξει!

Βάλτε άμμο γάτας που θα βρείτε στα μαγαζιά για κατοικίδια μέσα σε μια κάλτσα. Δέστε τις άκρες για να μείνει μέσα η σιλικόνη της άμμου. Βάλτε το στο παρμπρίζε και δεν θα μείνει ίχνος υγρασίας μέσα στο αμάξι!

Δείτε βήμα βήμα πώς θα το πετύχετε στο βίντεο που ακολουθεί:

Δεν πρέπει να λείπει ποτέ από το αυτοκίνητο - Κοστίζει μόλις 3 ευρώ και σώζει ζωές!

Αν ανήκετε σε εκείνη την κατηγορία οδηγών που δεν αφήνει τίποτα στην τύχη του, τότε αυτό το αξεσουάρ δεν θα πρέπει να λείπει από το αυτοκίνητό σας, καθώς την κρίσιμη στιγμή μπορεί στην κυριολεξία να σας σώσει τη ζωή.

Ως γνωστόν η πρόληψη είναι η καλύτερη «θεραπεία», κάτι που ισχύει φυσικά και στο αυτοκίνητο, καθώς λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα προστατευτικά μέτρα, μπορούμε να ελαχιστοποιήσουμε την πιθανότητα εμπλοκής σε ένα δυσάρεστο συμβάν.

Δείτε επίσης: «Ο Τζάμπας ζει»: Πώς θα «αναστήσεις» τους υαλοκαθαριστήρες σου με 0 ευρώ;

Μιλώντας, βέβαια, για πιθανότητες, η λογική λέει πώς αργά ή γρήγορα θα γίνουμε μάρτυρες ενός λιγότερο ή περισσότερο σοβαρού ατυχήματος, παραδοχή που επιβάλλει να είμαστε προετοιμασμένοι για το χειρότερο δυνατό σενάριο.

Τηρώντας τα όσα προβλέπει ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας και ορίζει η περίφημη κοινή λογική αποτελεί μια πρακτική που μπορεί να γλιτώσει από τα χειρότερα, ωστόσο, επειδή σε έναν δημόσιο δρόμο δεν κινούμαστε μόνοι, πολλές φορές ο απόλυτος εναρμονισμός με το γράμμα και το πνεύμα του Νόμου δεν αρκεί.

Για παράδειγμα, ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας επιβάλλει ότι όλα τα οχήματα θα πρέπει να φέρουν πυροσβεστήρα, προειδοποιητικό τρίγωνο και το γνωστό σε όλους φαρμακείο, προσπερνώντας ωστόσο άλλα αξεσουάρ, τα οποία είναι κρίσιμο να υπάρχουν σε όλα τα αυτοκίνητα.

Ανάμεσα στα πολύτιμα εξαρτήματα με τα οποία οφείλουμε να εξοπλίσουμε το αυτοκίνητό μας βρίσκεται και το γνωστό στους περισσότερους «σφυρί» θραύσης κρυστάλλων, το οποία αν και το συναντάμε στην καθημερινότητά μας και ειδικότερα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, οι περισσότεροι από εμάς το θεωρούμε περιττό για το αυτοκίνητό μας.

Αυτό αποτελεί ένα τεράστιο λάθος, καθώς σε περίπτωση ενός ατυχήματος τότε οι πιθανότητες εγκλωβισμού ενός επιβάτη στο εσωτερικό του αυτοκινήτου είναι σημαντικές. Από τη στιγμή μάλιστα που έχουμε να κάνουμε με σύγχρονα αυτοκίνητα στα οποία τα πάντα κινούνται… ηλεκτρικά, ακόμα και το άνοιγμα ενός παραθύρου -απουσία χειροκίνητου μηχανισμού- δεν το λες εύκολη υπόθεση.

Αξεσουάρ αυτοκινήτου

Στο χειρότερο δυνατό σενάριο, λοιπόν, που θέλει τον οδηγό ή κάποιον επιβάτη εγκλωβισμένο στο εσωτερικό ενός αυτοκινήτου, με ένα αξεσουάρ κόστους 3 ευρώ μπορούμε να παρέμβουμε άμεσα και να μετριάσουμε τις συνέπειες ενός ατυχήματος.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι τα περισσότερα σφυριά θραύσης κρυστάλλων, τα οποία μπορεί κανείς να προμηθευτεί στο εμπόριο, διαθέτουν και τη δυνατότητα κοπής της ζώνης ασφαλείας για την περίπτωση που ο οδηγός ή ο επιβάτης ενός οχήματος εγκλωβιστεί από αυτήν.

Ο τύπος και το μέγεθος του μηχανισμού θραύσης ποικίλει, ξεκινώντας από το μέγεθος ενός μπρελόκ και καταλήγοντας σε μεγαλύτερες και πιο στιβαρές κατασκευές, οι οποίες μάλιστα προσφέρουν και τη δυνατότητα στήριξης σε κάποιο εύκολα προσβάσιμο σημείο του αυτοκινήτου.

Είναι προφανές ότι όπως και στην περίπτωση του πυροσβεστήρα, δεν αρκεί απλώς να τον μεταφέρουμε στο αυτοκίνητό μας αλλά και να έχουμε άμεση πρόσβαση σε αυτόν σε περίπτωση που χρειαστούμε τις υπηρεσίες του.

Αν λοιπόν προχωρήσετε στην αγορά ενός σφυριού θραύσης κρυστάλλων φροντίστε ώστε να το τοποθετήσετε σε σημείο που θα μπορείτε να το ανακτήσετε ανά πάσα στιγμή με την κίνηση του ενός χεριού σας.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share