Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Γευστικό "ξεμυάλισμα": Κεφτεδάκια που θα κάνουν όσους δοκιμάσουν να αναστενάξουν - Το μυστικό κρύβεται σε ένα υλικό του κιμά

Θα σας πάρει το μυαλό

30 Δεκεμβρίου 2022 19:38
Γευστικό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Όλοι μεγαλώσαμε με τα κεφτεδάκια της γιαγιάς, με αυτά τα ζουμερά λαχταριστά κεφτεδάκια που μοσχοβολούσαν το σπίτι. Ποιό ήταν το μυστικό που τα έκανε τόσο νόστιμα; Ποιό ήταν το υλικό που τα απογείωνε; Με την ευκαιρία, δείτε το υγιεινό μυστικό στον κιμά για αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια.

Μπορεί να μην γνωρίζουμε το κόλπο της γιαγιάς, αλλά ξέρουμε ποιό είναι το υλικό που θα τα κάνει θεσπέσια.

Αν θέλετε να αναστενάζουν όσοι τα δοκιμάζουν και το άρωμα τους να ξεμυαλίζει τους πάντες, ένα είναι το μυστικό! Λίγο ούζο στον κιμά.

Μην παραλείψετε το ούζο, γιατί είναι αυτό που δίνει την ένταση καθώς και τη γλύκα του ούζου στα κεφτεδάκια, κάνοντάς τα μοναδικά και ακαταμάχητα. Άλλωστε αυτό κάνει και την διαφορά στη μοναδική τους γεύση. Κλείστε τα μάτια και θυμηθείτε τα κεφτεδάκια που φάγατε το καλοκαίρι στο νησί, στις διακοπές σας! Ακόμα τα θυμάστε!

Γευστικό 'ξεμυάλισμα': Κεφτεδάκια που θα κάνουν όσους δοκιμάσουν να αναστενάξουν - Το μυστικό κρύβεται σε ένα υλικό του κιμά

Συνταγή της μαμάς για μακαρόνια με κιμά - Τα 3 μυστικά για να βγει πεντανόστιμος

Τα μακαρόνια με κιμά είναι ίσως το πιο διαχρονικό, μαμαδίστικο πιάτο στο οποίο κανείς δεν μπορεί να αντισταθέι.
Το αγαπημένο πιάτο είναι εμπνευσμένο από μια από τις πιο γνωστές, παραδοσιακές συνταγές της Ιταλικής κουζίνας που έχει τις ρίζες της στη Μπολόνια, στη Βόρεια Ιταλία.

Ο λόγος για την ακαταμάχητη μακαρονάδα ραγού αλά Μπολονέζ, η οποία έγινε δημοφιλής σε όλο τον κόσμο για την υπέροχη γεύση της. Με την ευκαιρία, δείτε μια λαχταριστή συνταγή για αφράτα κεφτεδάκια.

Εμείς βρήκαμε μια απλή, εύκολη και γρήγορη συνταγή για πεντανόστιμη μακαρονάδα με κιμά με εγγυημένη επιτυχία, και μοιραζόμαστε μαζί σας ορισμένα μυστικά που συνιστούν οι Ιταλοί «μακαρονάδες» για να πετύχετε το βέλτιστο αποτέλεσμα.

Υλικά

Για τη μπολονέζ:

  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος από ελιά ή σπάλα (1 φορά περασμένος)
  • 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια τριμμένα ή πολύ ψιλοκομμένα
  • 2 μέτρια καρότα, τριμμένα
  • 2 μέτρια κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

μακαρόνια με κιμά

  • 2 μεγάλα φύλλα δάφνης
  • 1/2 κοφτό κ.γ. σκόνη κανέλας
  • 150 ml κρασί ξηρό κόκκινο
  • 2 κουτιά Ντομάτα στο τρίφτη (370 γρ. το ένα)
  • 1 γεμάτη κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τα ζυμαρικά:

  • Μακαρόνια Νο. 10 ή 6 ή ταλιατέλες ή άλλο ζυμαρικό επιλογής σας
  • λίγο ελαιόλαδο ή βούτυρο
  • τριμμένη παρμεζάνα, ή πεκορίνο, ή κεφαλοτύρι για πασπάλισμα

Εκτέλεση

  • Ρίχνετε το ελαιόλαδο σε μια ρηχή, φαρδιά κατσαρόλα και το ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά.
  • Αφού ζεσταθεί ελαφρώς το ελαιόλαδο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά προσθέτετε το κρεμμύδι, καρότο και σέλερι και τα σοτάρετε ανακατεύοντας περιστασιακά για 8 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν.
  • Προσθέτετε το κιμά, αυξάνετε τη φωτιά σε μέτρια προς υψηλή και συνεχίζετε το σοτάρισμα ανακατεύοντας για 5-6 λ ή μέχρι να πάρει ο κιμάς ένα καφέ χρώμα.
  • Ρίχνετε όλα τα μπαχαρικά και το κρασί και ανακατεύετε για περίπου 2 λ να μειωθεί ελαφρώς το αλκοόλ. Μετά προσθέτετε τις τριμμένες ντομάτες, το πελτέ ντομάτας, 1/2 φλ. ζεστό νερό, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύετε και μόλις πάρουν βράση μειώνετε τη φωτιά σε χαμηλή.
  • Σκεπάζετε τη κατσαρόλα και σιγοβράζετε τη σάλτσα σας, ελέγχοντας συχνά τα υγρά της, για 30-35 λ περίπου, ή μέχρι να πήξει η σάλτσα και μείνουν σχετικά λίγα από τα υγρά της. Αν χρειαστεί κατά τη διάρκεια του βρασίματος προσθέτετε λίγο επιπλέον ζεστό νερό.

μακαρόνια με κιμά μπολονέζ

  • Για το ζυμαρικό: Παράλληλα με το κιμά βράζετε τα μακαρόνια σας ή άλλο ζυμαρικό επιλογής σας, αλ ντέντε, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Το στραγγίζετε το περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο ή καυτό λιωμένο βούτυρο, τα ανακατεύετε και σερβίρετε πασπαλισμένα με μπόλικο τριμμένο τυρί και με τη σάλτσα μπολονέζ.
  • Εναλλακτικά μπορείτε να τα ξαναρίξετε στην άδεια κατσαρόλα που τα βράσατε να προσθέσετε και τη ζεστή σάλτσα μπολονέζ και να ανακατέψετε καλά. Επίσης μπορείτε αφού τα ξαναρίξετε στη κατσαρόλα να ρίξετε 4-5 κ.σ. από τη σάλτσα και να ανακατέψετε απλώς να πάρουν χρώμα και στη συνέχεια να τα σερβίρετε με τριμμένο τυρί και επιπλέον σάλτσα. Καλή σας όρεξη!

Tips:

  • Είναι σημαντικό να καβουρδίσουμε τον κιμά έντονα σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντάς τον διαρκώς για να σπάσει σε μικρότερα κομμάτια και να ροδίσει καλά. Όσο καλύτερα ροδίσει, τόσο πιο νόστιμη θα γίνει η σάλτσα. Θα μπορούσατε να βάλετε και τα μπαχαρικά της συνταγής μαζί με τον κιμά, για να ζεσταθούν καλά και να βγάλουν τα αρώματά τους.
  • Αφού σοταριστούν τα λαχανικά μαζί με τον κιμά, σβήνουμε με λίγο κρασί και τρίβουμε τον πυθμένα της κατσαρόλας ώστε να διαλυθούν τα καμένα υπολείμματα στο λιγοστό υγρό.
  • Mπορείτε να προσθέσετε στην αρχή 100 γ μπέικον για να έχετε μια πιο έντονη και ελαφρώς καπνιστή γεύση.

Τη συνταγή πήραμε από την ιστοσελίδα sintayes.gr.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share