Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Θα πάθετε την πλάκα σας: Πατάτες φούρνου με σκόρδο και δεντρολίβανο που γίνονται σαν λουκούμι

Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

29 Δεκεμβρίου 2022 21:06
Θα πάθετε την πλάκα σας: Πατάτες φούρνου με σκόρδο και δεντρολίβανο που γίνονται σαν λουκούμι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ποιος στ' αλήθεια μπορεί να αντισταθεί σε ένα πιάτο πατάτες; Είναι το αγαπημένο φαγητό μικρών και μεγάλων.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Προσοχή! Το γάλα μπορεί να καταστρέψει τον πουρέ πατάτας

Οι πατάτες είναι το ιδανικό συνοδευτικό για το κυρίως γεύμα σας. Είναι νόστιμες και χορταστικές και οι αγαπημένες των παιδιών. Μάλιστα, δεν τις βαριέσαι ποτέ, καθώς υπάρχουν αμέτρητες συνταγές για πατάτες και ατελείωτες επιλογές.

Υλικά

  • 2½ κιλά πατάτες, χωρίς φλούδα σπορέλαιο αλάτι θαλασσινό
  • 1 κεφάλι σκόρδο σε σκελίδες, με τη φλούδα
  • 1 μικρό ματσάκι δεντρολίβανο
  • λίγο βούτυρο

Πατάτες φούρνου με σκόρδο και δεντρολίβανο που γίνονται σαν λουκούμι

Πατάτες φούρνου: Εκτέλεση

Κόβουμε τις πατάτες σε κομμάτια όσο γίνεται ίδιου μεγέθους για να ψηθούν ομοιόμορφα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο 220°C στον αέρα. Ρίχνουμε 6 κουτ. σούπας σπορέλαιο σε ένα ρηχό ταψί και το βάζουμε στον φούρνο να κάψει καλά. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο νερό που βράζει ζεματάμε τις πατάτες για 5΄. Τις στραγγίζουμε και τις πασπαλίζουμε με αλάτι.

Τις μεταφέρουμε προσεκτικά στο ταψί, ανακατεύοντας για να καλυφθούν καλά με το λάδι. Προσθέτουμε το σκόρδο και το δεντρολίβανο και ψήνουμε για 50΄ γυρίζοντας τις πατάτες ανά διαστήματα μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσό χρώμα. Προσθέτουμε μερικούς κύβους βούτυρο και ψήνουμε για 10΄-15΄ μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές, ανακατεύοντας μια δυο φορές στο ενδιάμεσο.

Αυτή είναι η μυστική συνταγή για τις πιο γευστικές και λαχταριστές πατάτες φούρνου που φάγατε ποτέ

Οι πατάτες είναι τρόφιμο που συνοδεύει σχεδόν κάθε γεύμα. Υπάρχουν αμέτρητοι τρόποι με τους οποίους παρασκευάζονται αλλά και συνδυάζονται. Ένας σεφ προτείνει μια συναρπαστική συνταγή για διπλοψημένες πατάτες φούρνου που συναρπάζει. Θα γίνει σίγουρα η αγαπημένη σας!

Αν σας αρέσουν τα μεξικάνικα πιάτα, δοκιμάστε να προσθέσετε μια γλικόξινη σάλτσα επάνω στις ψημένες πατάτες σας και λιωμένο τυρί από πάνω. Είναι μια νοστιμότατη συνταγή που θα σας ξετρελάνει! Επίσης, δείτε μια συνταγή για λαχταριστές γεμιστές πατάτες στο φούρνο!

Δείτε το βίνεο με την λαχταριστή συνταγή:

Μοναδική γεύση: Πατάτες φούρνου με σως σκόρδου - Τραγανές απ᾽ έξω, αφράτες από μέσα

Ο έρωτας λένε περνάει πρώτα από το στομάχι και καθόλου άδικο δεν είχε αυτός που το είπε πρώτη φορά. Με αυτή τη συνταγή μάλιστα για υπέροχες και τραγανές πατάτες φούρνου, τότε ο έρωτας θα σου χτυπήσει σίγουρα την πόρτα. Αν πάλι δεν έρθει μην σκας, γιατί αυτό το πιάτο που θα δοκιμάσεις θα είναι τόσο νόστιμο που θα ξεχάσεις τα πάντα.

Δείτε επίσης: Το απόλυτο μυστικό: Πως να καθαρίσεις σκόρδο και να μην βρωμάνε τα χέρια σου

Οι πατάτες ήταν ανέκαθεν ένα από τα αγαπημένα μας φαγητά και η αλήθεια είναι πως ποτέ δεν κατάλαβα τα άτομα που λένε πως δεν συμπαθούν καθόλου τις πατάτες σε οποιαδήποτε μορφή και αν είναι, πιθανότατα έχουν έρθει από κάποιον άλλον πλανήτη. Είναι όμως σίγουρο πως μόλις δοκιμάσουν την παρακάτω συνταγή θα αναθεωρήσουν για αυτή τους την επιλογή.

Extra tip: Οι πατάτες είναι κομμένες σε σχήμα καρδιάς και συνοδεύονται από υπέροχη σως σκόρδου.

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

  • 3 γλυκοπατάτες
  • 3 πατάτες
  • ¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ αλάτι
  • ½ κ.γ πιπέρι
  • 2 κ.σ ψιλοκομμένο μαϊντανό

Για της σως σκόρδου:

  • 2 κ.σ μαγιονέζα
  • 2 κ.σ κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.σ στυμμένο λεμόνι
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμένο ή κομμένο

Βάλε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακάτεψε τα μέχρι να αναμειχθούν καλά.

Εκτέλεση

Προθερμαίνεις τον φούρνο σου στους 200 βαθμούς, πλένεις, καθαρίζεις και κόβεις τις πατάτες σε φέτες έτσι ώστε να μπορείς να τις κόψεις με ένα κουπάτ σε σχήμα καρδιάς. Τοποθέτησε τις σε μία μπολιέρα και κάλυψε τις με ελαιόλαδο, ρίξε αλάτι και πιπέρι και έπειτα ψήσε τις στο φούρνο για μία ώρα περίπου μέχρι να πάρουν ένα ροζόχρυσο χρώμα.

Μόλις είναι ετοιμες, βγάλτες από το ταψί τοποθέτησε τις σε μία πιατέλα και ρίξε από πάνω τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και στη μέση σε ένα μπωλ τη σως που έφτιαξες λίγο πριν. Το πιάτο σου είναι έτοιμο και σούπερ νόστιμο.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share